40-jarig Aerseels Volkstoneel met ‘Daar komen de Bokken’: “Lachspieren aan het werk”

‘t Aerseels Volkstoneel viert dit jaar haar 40ste verjaardag. Voor de gelegenheid speelt de vereniging het stuk ‘Daar komen de bokken’. Naar goede gewoonte een komedie, deze keer van de hand van Luc Kerkhofs. Voor het eerst staat de groep onder de regie van Jürgen Quintyn.

“Het stuk gaat over een jubilerende voetbalploeg”, aldus regisseur Jürgen Quintyn (54). “Een bende amateurs, die zich met hart en ziel inzetten voor het in stand houden van hun voetbalclub, FC De Bokken. Hun terrein en kantine liggen wat afgelegen en naast de landbouwgronden van boer Desiré.”

Gerard is trainer en voorzitter van de ploeg, maar het wordt hem niet gemakkelijk gemaakt. “De clubkas is leeg, de spelers drinken liever dan dat ze voetballen, de vrouwen willen zich moeien, de sponsor is eerder gierig dan gul en een klungelende veldwachter heeft het niet zo begrepen op de hele ploeg. En dan loopt Pol, duiveltje-doet-al, te pas en te onpas in en uit. Ondanks alles zet Gerard door en wil hij het tienjarig bestaan van zijn ploeg niet onopgemerkt laten voorbijgaan.”

Een toffe bende

Voor Jürgen is het de eerste keer dat hij ’t Aerseels Volkstoneel regisseert. “Ik werk op een school waar er ook een musicalrichting is, daar heb ik ook al geregisseerd samen met twee collega’s. Dat was echt heel leuk en zo ben ik opgebeld en gevraagd om hier ook te regisseren.”

“Zelf speel ik in een Aalterse vereniging, daar heb ik veel geleerd van onze professionele regisseur. Ik heb er alle vertrouwen in dat het ook hier goed komt. Het is een fantastische bende, je merkt dat ze hier al jarenlang ervaring hebben. Het is een plezier om met hen te werken. (LD)

De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 2, vrijdag 8 en zaterdag 9 maart om 20 uur in de parochiezaal. Op zondag 3 maart is er een voorstelling om 15 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn digitaal te reserveren via aarseelsvolkstoneel.be

The post 40-jarig Aerseels Volkstoneel met ‘Daar komen de Bokken’: “Lachspieren aan het werk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man (40) ontkent dat hij 13-jarig meisje filmde in pashokjes Brugs zwembad: “Ik kreeg dit niet uitgelegd, dus liep ik maar weg”

Een 40-jarige Bruggeling riskeert een jaar celstraf met uitstel voor voyeurisme. In de kleedhokjes van het LAGO-zwembad in Brugge zou B.D. een 13-jarig meisje gefilmd hebben met zijn gsm, maar zelf ontkent hij dit met klem. Zijn uitleg voor wat er wél gebeurde is opmerkelijk.
The post Man (40) ontkent dat hij 13-jarig meisje filmde in pashokjes Brugs zwembad: “Ik

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. “Israël valt waarschijnlijk pas na Pesach aan” – EU komt met extra sancties tegen Iraanse drones en raketten

Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris onwaarschijnlijk dat Israël een aanval op Iran zal uitvoeren voor het Pesach-feest begint. Pesach is een van de belangrijkste feesten in het jodendom, waarmee het einde van de Joodse slavernij in Egypte wordt herdacht. De Europese Unie neemt extra strafmaatregelen tegen Iran die de productie van drones en raketten moeten raken. En de

Lees meer »

’t Dul Kieken maakt debuut met gloednieuwe wagen: familie Desmet-Van Hauwaert is niet weg te slaan van de markt

Als je over een marktfamilie praat, dan voldoet het gezin Desmet-Van Hauwaert aan de complete omschrijving. Koen Desmet en Fabienne Van Hauwaert doen al ruim 30 jaar de markten en zoon Remy is enkele jaren geleden in hun voetsporen getreden. Hij maakte op de eerste donderdag van april ook zijn debuut in Tielt metzij kippenkraam.
The post ’t Dul Kieken

Lees meer »

Weekend staat in het teken van volkscafés en erfgoed

Het wordt een druk cultureel weekend in Langemark-Poelkapelle. Tijdens de achtste editie van Het Weekend van het Volkscafé op zaterdag 20 en zondag 21 april zitten 66 volkscafés in de Westhoek en 20 estaminets in Frans-Vlaanderen hun deuren open. Drie daarvan bevinden zich in Langemark-Poelkapelle. Bistro Alfa bij Serge verwelkomt op zaterdag Acts of Man, dat een programma van folk

Lees meer »

“Dit komt neer op verraad”: regering van Franse gemeenschap in lopende zaken na “messteek” van PS en Ecolo

Het parlement van de Franse gemeenschap heeft vorige nacht een nieuw onderwijsdecreet goedgekeurd. Dat gebeurde met een wisselmeerderheid: het ging om een tekst die PS en Ecolo hadden geamendeerd, zonder daarin coalitiepartner MR te kennen. Minister-president Pierre-Yves Jeholet spreekt van een “messteek” van zijn coalitiepartners. Zijn regering bevindt zich voortaan in lopende zaken.

Lees meer »

Man die vijf jaar lang sperma gaf ‘voor de wetenschap’, heeft plots twee donorkinderen

VUB-professor Robert Schoysman, wereldvermaard Brussels fertiliteitsarts, zou sperma van studenten hebben gebruikt om koppels aan kinderen te helpen, terwijl ze daar geen toestemming voor hadden gegeven. “Het is de eerste keer dat zulk misbruik in België aan het licht komt”, zegt de vzw Donorkinderen die weet heeft van twee gevallen, maar vreest dat “veel meer studenten” werden misleid. Fertiliteitsarts Herman

Lees meer »

Gemeenteraad keurt het definitieve ontwerp van dossier Duinhoekstraat unaniem goed

Op de gemeenteraad van De Panne werd het definitieve ontwerp voor de wegenis- en rioleringswerken in de Duinhoekstraat (N386) unaniem goedgekeurd nadat schepen Wim Janssens nog eens de hele lijdensweg van het langst lopende dossier ooit in de gemeente had geschetst.
The post Gemeenteraad keurt het definitieve ontwerp van dossier Duinhoekstraat unaniem goed appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&V vreest ongelukken met tractoren bij nieuw tracé Donkerweg

Het gemeentebestuur wil de Donkerweg in Langemark afwerken ter hoogte van het bufferbekken en de Melkweg, maar kiest volgens CD&V een onveilig tracé. “Ik hoop uit de grond van mijn hart dat er hier geen zwakke weggebruiker onder de wielen van een mastodont terechtkomt”, zei Leen Louwagie (CD&V).
The post CD&V vreest ongelukken met tractoren bij nieuw tracé Donkerweg appeared

Lees meer »

“Wie weet is Conner Rousseau verantwoordelijk voor die regel”: Stijn Baert verklapt hoe het eraan toegaat op een staatsbanket

Hoe gaat het er echt aan toe op een staatsbanket van koning Filip (64) en koningin Mathilde (51)? Arbeidsconoom Stijn Baert mocht het aan aan den lijve ontdekken toen hij recent werd uitgenodigd op het staatsbanket van het koningspaar en de groothertog en groothertogin van Luxemburg. Hij weet dus als geen ander wat er aan tafel gezegd wordt en welke

Lees meer »

“We zijn als een stuk vuil de deur gewezen”: tientallen jonge ouders aan hun lot overgelaten na faillissement babywinkel

Tientallen jonge ouders met een geboortelijst bij babyspeciaalzaak Castard in Diksmuide verkeren in grote onzekerheid. De winkel is namelijk failliet verklaard. De kans is klein dat ze hun geld en bestellingen nog zullen terugzien. “We zijn als een stuk vuil de deur gewezen, met een pasgeboren baby zonder spullen”, zegt een van de gedupeerden.

Lees meer »