40-jarig Aerseels Volkstoneel met ‘Daar komen de Bokken’: “Lachspieren aan het werk”

‘t Aerseels Volkstoneel viert dit jaar haar 40ste verjaardag. Voor de gelegenheid speelt de vereniging het stuk ‘Daar komen de bokken’. Naar goede gewoonte een komedie, deze keer van de hand van Luc Kerkhofs. Voor het eerst staat de groep onder de regie van Jürgen Quintyn.

“Het stuk gaat over een jubilerende voetbalploeg”, aldus regisseur Jürgen Quintyn (54). “Een bende amateurs, die zich met hart en ziel inzetten voor het in stand houden van hun voetbalclub, FC De Bokken. Hun terrein en kantine liggen wat afgelegen en naast de landbouwgronden van boer Desiré.”

Gerard is trainer en voorzitter van de ploeg, maar het wordt hem niet gemakkelijk gemaakt. “De clubkas is leeg, de spelers drinken liever dan dat ze voetballen, de vrouwen willen zich moeien, de sponsor is eerder gierig dan gul en een klungelende veldwachter heeft het niet zo begrepen op de hele ploeg. En dan loopt Pol, duiveltje-doet-al, te pas en te onpas in en uit. Ondanks alles zet Gerard door en wil hij het tienjarig bestaan van zijn ploeg niet onopgemerkt laten voorbijgaan.”

Een toffe bende

Voor Jürgen is het de eerste keer dat hij ’t Aerseels Volkstoneel regisseert. “Ik werk op een school waar er ook een musicalrichting is, daar heb ik ook al geregisseerd samen met twee collega’s. Dat was echt heel leuk en zo ben ik opgebeld en gevraagd om hier ook te regisseren.”

“Zelf speel ik in een Aalterse vereniging, daar heb ik veel geleerd van onze professionele regisseur. Ik heb er alle vertrouwen in dat het ook hier goed komt. Het is een fantastische bende, je merkt dat ze hier al jarenlang ervaring hebben. Het is een plezier om met hen te werken. (LD)

De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 2, vrijdag 8 en zaterdag 9 maart om 20 uur in de parochiezaal. Op zondag 3 maart is er een voorstelling om 15 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn digitaal te reserveren via aarseelsvolkstoneel.be

The post 40-jarig Aerseels Volkstoneel met ‘Daar komen de Bokken’: “Lachspieren aan het werk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Michèle opent Lingerie Miss Elle in Torhout: “Voor grote en kleine cups”

Voor Michèle Depuydt wordt een droom werkelijkheid. Op maandag 12 augustus opent ze haar lingeriezaak Miss Elle in Torhout, een mooie verwijzing naar haar voornaam. De 28-jarige vrouw uit Ichtegem werkte tot nu toe als administratief bediende, maar wou al langer het bureauwerk inruilen voor een eigen winkel.
The post Michèle opent Lingerie Miss Elle in Torhout: “Voor grote

Lees meer »

Iran en Rusland beginnen gezamenlijke manoeuvres in Kaspische Zee

Iran en Rusland bevestigen hun strategische samenwerking met gemeenschappelijke militaire manoeuvres in de Kaspische Zee. Op het programma van de twee marine-eenheden staan tactische oefeningen, reddingsacties en de aanpak van piraten, zei een woordvoerder van de Iraanse marine aan het nieuwsagentschap ISNA. Bij de manoeuvres zouden ook oorlogsschepen van de Iraanse Revolutionaire Garde ingezet worden.

Lees meer »

Urban hunt: stadswandeling met een twist

Mag je stadsverkenning wat meer pit hebben? Dan is Urban Hunt, een uniek spel om een stad op een toffe manier te leren kennen, misschien wel wat je zoekt.
The post Urban hunt: stadswandeling met een twist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruben Van Gucht poseert samen met Sporza-collega Ine Beyen op rode loper van ‘ZomerRevue’

Tijdens de drukke sportzomer houdt sportanker Ruben Van Gucht (37) er een druk sociaal leven op na. Hij deelde afgelopen weekend beelden vanop Tomorrowland en zondagavond poseerde hij met collage Ine Beyen (37) op de rode loper van de ‘ZomerRevue’ van Gert Verhulst en James Cooke in De Panne. Op de ‘blote benen’-affaire tijdens een videogesprek met Radio2 wilde hij

Lees meer »

Brandweer redt ree uit vijver

Brandweerpost Brakel moest vrijdag een speciale reddingsoperatie uitvoeren. Een ree was in de vijver van het domein aan de Topbronnen aan de Brusselsestraat gesukkeld en raakte er niet op eigen krachten uit. “Hier zetten veel reeën, maar het is de eerste keer dat er eentje in de vijver viel”, vertellen de omwonenden. “We belden snel de brandweer, waardoor het reetje

Lees meer »

Mark Gillis mag dienst intensieve zorgen nog niet verlaten: “Hij is enorm verward en met tijden angstig”

Mark Gillis (28) ontwaakte vorige week dan wel uit zijn kunstmatige coma, maar het ‘Massa is kassa’-gezicht heeft duidelijk nog een lange weg te gaan. In een persverklaring laat Marks familie weten dat hij de dienst intensieve zorgen voorlopig nog niet mag verlaten. Op mentaal vlak gaat het namelijk absoluut niet goed met de zoon van miljonair Peter Gillis.

Lees meer »

Oorlog in Oekraïne zorgt voor enorm milieuschade: “Een derde van het Oekraïens grondgebied is aangetast”

De oorlog in Oekraïne verwoest niet alleen mensenlevens, maar ook de natuur. Dat schrijft het wetenschappelijke magazine EOS. Langs de frontlinie zijn hele regio’s omgevormd tot levenloze landschappen, zwaar vervuild door chemische stoffen van explosieven en militaire voertuigen. Industriële en energie-infrastructuur worden regelmatig aangevallen, wat ernstige milieurampen veroorzaakt.

Lees meer »

Speciale box moet angst bij kinderen wegnemen om patiënt te bezoeken op intensieve zorg in Antwerpse ziekenhuizen

Het Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS) heeft een box samengesteld om angst en onzekerheid bij jonge kinderen weg te nemen bij een bezoek aan de afdeling intensieve zorg. Voor veel kinderen is die afdeling een confronterende omgeving door de toestellen, geluiden en geuren. In de doos zitten onder andere foto- en leesboekjes en materiaal vanop een Intensieve Zorg-kamer.

Lees meer »