Spiegeltheater kiest voor een tragikomedie van Mathias Sercu

Een rollercoaster van emoties, dat belooft de cast van ‘Een Sneeuwwit Vogeltje’ de toeschouwer van de jongste productie van het Spiegeltheater. Ze spelen het stuk zes keer met de première op 15 maart in de Spiegelkapel op de Ruiter.

Mathias Sercu maakte naam als acteur, zanger maar ook als theatermaker. Hij schrijft niet alleen scenario’s voor succesvolle televisieprogramma’s, maar ook beklijvende toneelstukken. ‘Een Sneeuwwit Vogeltje’ is er zo één. Het is een tragikomedie, een genre dat geliefd is bij de mensen van het Spiegeltheater.

Rollercoaster

Anna woont thuis samen met haar gehandicapte zoon, haar man is overleden en haar dochter is verdwenen. Maar haar ex-schoonzoon is gebleven, hertrouwd en woont met zijn nieuwe vrouw in bij Anna. Een vreemde situatie met mensen die enkel hun bloed- of aangetrouwde band als bindmiddel hebben maar verder naast elkaar leven.

“Mathias Sercu weet als geen ander, op een naturelle manier, te beschrijven hoe deze mensen met elkaar omgaan. In het stuk wordt beetje bij beetje het mysterie van een gebroken familie ontrafeld. Het wordt een rollercoaster van emoties waarbij je als toeschouwer voortdurend zal balanceren tussen een lach en een traan”, klinkt het bij Spiegeltheater.

Regisseur Luc De Ruelle begeleidt in dit stuk Annemie Renier, Bert Verstraete, Mario Bisschop, Griet Vander Meulen en Jason Van Wassenhove. ‘Een Sneeuwwit Vogeltje’ wordt zes keer opgevoerd in de Spiegelkapel in de Piljoenstraat op de wijk De Ruiter op 15, 16, 19, 21 en 22 om 20 uur. Op zondag 24 maart is er om 11 uur een matineevoorstelling.

Bij die dernière zijn een drankje en een hapje in de prijs begrepen. Tickets kosten 12 euro en zijn te koop via de website van Spiegeltheater. (Bart Crabbe)

Info: www.spiegeltheater.be.

The post Spiegeltheater kiest voor een tragikomedie van Mathias Sercu is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Turkije en Duitsland vechten döneroorlog uit: “Duitsers vrezen dat ze hun broodjes duurder zullen moeten verkopen”

Turkije en Duitsland raken in een döneroorlog verwikkeld. Verkopers van de populaire snack – de druipende broodjes zijn de favoriete snack van de Duitsers – staan met getrokken kebabspiezen tegenover elkaar nu Turkije de döner als traditioneel gerecht erkend wil zien. Maar wat zit er eigenlijk precies in zo’n ‘traditionele döner kebab’? En wat met de prijs als de Europese

Lees meer »

Grootste MDMA-lab in 23 jaar ontdekt net over grens in Duitsland: Belgische verdachte (54) nog op de vlucht

In de Duitse steden Hückelhoven en Nettetal hebben de autoriteiten een gigantisch MDMA-lab en een magazijn voor de opslag van drugs ontdekt. Er werd 200 kilogram MDMA (een stof die gebruikt wordt in xtc-pillen) in beslag genomen ter waarde van ruim 10 miljoen euro, 6.500 liter chemicaliën en voor 130.000 euro aan cash. De Duitse autoriteiten spreken van “het grootste

Lees meer »

Beruchtste gast Dr. Phil zou 52 miljoen hebben verdiend met OnlyFans, maar heeft wel dubbel gevoel

Danielle Bregoli (21), de meest besproken gast uit 21 seizoenen Dr. Phil, heeft naar eigen zeggen ruim 52 miljoen euro verdiend dankzij het erotische platform OnlyFans. Het voormalige probleemkind werd onlangs zelf moeder en heeft acht jaar na de uitzending een heel ander leven, bewijst de info die ze afgelopen week deelde. Toch geeft het fortuin haar ook een dubbel

Lees meer »

Stonehenge ontsnapt aan statuut van bedreigd werelderfgoed ondanks geplande tunnel

De prehistorische site van Stonehenge in Engeland komt niet op de lijst van bedreigd werelderfgoed te staan. Dat heeft het Werelderfgoedcomité van Unesco beslist in New Delhi. Er lag een voorstel op tafel om dat wel te doen, wegens ingrijpende infrastructuurwerken: de Britten willen naast de stenencirkel een tunnel aanleggen. Maar Groot-Brittannië krijgt van Unesco dus het voordeel van de

Lees meer »

Vader ziet zoon Frans ravijn in fietsen

Een vader-zoon fietsvakantie in de Franse Pyreneeën veranderde zondag in een nachtmerrie. De 29-jarige Ier Niall Kieran raakte een obstakel in de weg en werd in een ravijn gelanceerd. De man stortte 35 meter naar beneden.

Lees meer »