Na 9 jaar in de stellingen en een investering van 1,5 miljoen euro: gevel oud gemeentehuis Assenede gerenoveerd

De historische gevel van het oude gemeentehuis van Assenede is weer in ere hersteld. Door houtrot en ouderdom stond de gevel al 9 jaar in de stellingen. De hele renovatie duurde 2 jaar en kostte in totaal ruim 1,5 miljoen euro. 

Meer krantenkoppen in België

Gert Verhulst en James Cooke slaan de handen terug in elkaar voor ‘Zomerrevue’: “Slaap op je twee oren, het zal woke zijn”

Deze zomer brengen Gert Verhulst (56) en James Cooke (39) samen een humoristische ‘Zomerrevue’ voor jong en oud naar Plopsaland De Panne. Een show met livemuziek, hilarische sketches en een groots ensemble. Sidekicks Karen Damen (49) en Ruth Beeckmans (41) zullen Gert en James vergezellen op het podium van het Plopsa Theater. Aan reporter Jarne verklappen ze de eerste details:

Lees meer »

Eerste telefoontje tussen Franse en Russische minister sinds de start van de oorlog mondt uit in moddergooien: “Barbaars en dreigend”

Het bloempottengegooi tussen Frankrijk en Rusland heeft opnieuw een hoogtepunt bereikt. De respectievelijke ministers van Defensie belden vorige week over hun samenwerking op het vlak van terrorismebestrijding, maar tijdens het gesprek schoten enkele uitspraken in het verkeerde keelgat. Sindsdien gaat het van kwaad naar erger.

Lees meer »

Nieuwe buste van Cowboy Henk wordt midden mei geplaatst

De zes meter hoge buste van Cowboy Henk op het rondpunt bij de E17-afrit was al enige tijd in zeer slechte staat. De afwerking en de plaatsing van de nieuwe pop art versie was voorzien voor eind 2023, maar de productie liep wat vertraging op. “De plaatsing van het werk is nu voorzien voor de week van 13 mei”, zegt

Lees meer »

Ze heeft een fortuin van 200 miljoen en vergeet hoeveel vastgoed ze heeft: het leven en werk van ‘momager’ Kris Jenner

Toegewijde moeder, gewiekste zakenvrouw en Hollywoods beste vriendin: zo kan je Kris Jenner (68) nog het best omschrijven. De mater familias van de succesvolle Kardashian-kliek is dan ook een bezig bijtje. Alleen vraagt die drukke agenda ook heel wat opofferingen van haar. Dat werd recent – toen haar zus overleed – nog maar eens pijnlijk duidelijk. “Ze is veranderd sinds

Lees meer »

Aardappelboer blijft langer achter de tralies voor moord op beide dochtertjes

Chris Vanhaverbeke (44) blijft twee maanden langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer dinsdagochtend. De Waardamse landbouwer verblijft sinds november 2022 in de gevangenis nadat hij zijn beide dochtertjes thuis verstikte. Eind februari werd de veertiger nog voor de correctionele rechtbank veroordeeld tot vier maanden cel met uitstel voor partnergeweld.

Lees meer »