LIVEBLOG VALENCIA-REAL. Vini Jr. maakt net voor rust aansluitingstreffer! Alles nog mogelijk in tweede helft

Competitieleider Real Madrid neemt het op tegen Valencia.Na de eerste helft leek Real met een 2-0 achterstand te gaan rusten, maar Vini Jr. maakte vlak voor rust 2-1. Hugo Duro en Club-huurling Yaremchuk brachten Valencia eerst nog op voorsprong. Hoe loopt het vervolg van de match? Volg het hier op de voet. 

Meer krantenkoppen in België

Slovaakse premier Fico in levensgevaar na schietpartij, zoon van vermoedelijke dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico, de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Dat is bevestigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. Volg het nieuws op de voet in deze

Lees meer »

“Het was een hoogdag na de winst van zijn lievelingsploeg Club… en dan eindigt die zo”: vrienden rouwen om tragisch overlijden van Joeri (44)

“We zijn zondagavond samen op café geweest. En ’s ochtends kregen we dan telefoon dat Joeri niet is thuisgekomen.” De verslagenheid na het overlijden van Joeri Franck (44) is bijzonder groot. Niet alleen in het Olense verenigingsleven, ook bij de voetbalclub in Herselt waar hij meisjes van 14 en 15 jaar coachte. “Joeri was iemand die de jeugd kon bezighouden”,

Lees meer »

Mexicaanse kiescampagne meer dan ooit gedrenkt in bloed

Op 2 juni kiest Mexico een nieuwe president, een nieuw Congres, nieuwe deelstaatparlementen en nieuwe burgemeesters. Zo gigantisch als de stembusgang is, zo wreed ook is het geweld dat ermee gepaard gaat: nooit eerder in een campagne werden zoveel kandidaten vermoord – al meer dan 30 sinds begin dit jaar.

Lees meer »

Speeddaten was een topper: “Je weet nooit dat je iets of iemand ontdekt”

In een van de Broeltorens kon je speeddaten in ‘Kelly en Tims relatiebureau’. Eline Vyncke is Kelly, een ervaringsgericht verbindingsexperte, Wouter Verdegem is Tim, een relationeel therapeut. Tim is 45 en Kelly is naar eigen zeggen ‘forever young’. Samen probeerden ze tijdens het speeddaten koppeltjes te maken. Ruim 44 kandidaten kwamen opdagen.
The post Speeddaten was een topper: “Je

Lees meer »

Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening”

Het nagelnieuwe woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist zoekt nog vrijwilligers. Het zorgcentrum, beheerd door zorggroep Curando Zuid, verwelkomde op 15 april zijn eerste bewoners. “Het is meer dan enkel een woonzorgcentrum, het is ook een buurthuis.”
The post Vrijwilliger Veronique zoekt extra helpende handen voor nieuw WZC Sint-Jan Baptist: “Geeft heel veel voldoening” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sint-Bavokoor en Mariakoor bundelen de krachten

Op zaterdag 25 mei om 20 uur zingt het Sint-Bavokoor samen met het Koninklijk Mariakoor uit Heestert tijdens het concert ‘I Believe’ in de Sint-Bavokerk. “Een titel als ‘Ik geloof’ is misschien gedurfd in deze tijden, maar is niet lichtvaardig gekozen”, zegt dirigent Wim Vancauwenberghe (54).
The post Sint-Bavokoor en Mariakoor bundelen de krachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Fata Morgana’-presentator Steph Goossens schikt zich in zijn rol uit de spotlights: “Ik probeer van elke dag iets fantastisch te maken”

Met de aanhoudende herfstige lente leek de Belgische zomer stilaan wel een fata morgana. Twintig jaar geleden was dat écht zo. Op 20 juni 2004 was op Eén (nu VRT 1) de eerste aflevering van ‘Fata Morgana’ te zien. Telkens werd één bepaalde stad op stelten gezet met vijf moeilijke opdrachten die binnen een week volbracht moesten worden. Ex-presentator Steph

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky: “Oekraïne heeft dringend meer luchtafweersystemen en straaljagers nodig, maar het vrije Westen mist snelheid in deze kwesties”

Volgens president Volodymyr Zelensky heeft Oekraïne dringend meer luchtafweersystemen en straaljagers nodig, maar “mist het vrije Westen snelheid in deze twee kwesties”. Dat zei de Oekraïense president maandag in zijn dagelijks videotoespraak. Het Westen beloofde een jaar geleden al F-16’s aan Zelensky, maar die zijn nog steeds niet in Oekraïne aangekomen. Volgens deskundigen zorgen de lange levertijden ervoor dat Rusland

Lees meer »

Na geweigerde interviews, 60 kg gewichtsverlies en mislukte comeback: Bert Voordeckers probeert het opnieuw in ‘Sing Again’

Het was even met de ogen knipperen voor de juryleden in ‘Sing Again’, maar het was wel degelijk Bert Voordeckers (58) die voor hen stond. Zijn stem blijft zeer herkenbaar, maar sinds hij derde werd in het allereerste seizoen van ‘The Voice van Vlaanderen’ verloor hij maar liefst 60 kilo. Om medische redenen, vertelt hij in een uitgebreid interview over

Lees meer »

Dit staat in het akkoord van de nieuwe Nederlandse regering: 130 km/u op snelwegen, drastische hervorming asielbeleid en besparingen bij openbare omroep

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Daarnaast wordt er een tijdelijke asielstop ingevoerd en worden er meer woningen gebouwd. Dat blijkt uit de passages van het zogenoemde onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media. Kort na middernacht sloten de vier partijleiders van

Lees meer »

Voetgangers lopen hoger risico om door elektrische auto aangereden te worden dan door wagen met verbrandingsmotor

Volgens een Britse studie lopen voetgangers een hoger risico op ongevallen bij elektrische auto’s dan bij auto’s met verbrandingsmotoren. Volgens data uit het VK hebben voetgangers twee keer zoveel kans om aangereden te worden door elektrische of hybride voertuigen dan door benzine- of dieselvoertuigen. In stedelijke omgevingen is die kans zelfs drie keer zo groot.

Lees meer »