LIVEBLOG STRADE BIANCHE. UAE dunt het peloton verder uit met stevig tempo, regenbuien boven Siena

Vandaag staat met de Strade Bianche alweer een mooie klassieker op het programma. Tadej Pogacar trapt op de Toscaanse grindwegen z’n seizoen op gang en is meteen dé topfavoriet. Wint de Sloveen voor de tweede keer in Siena? En wat doet landgenoot Tim Wellens, die tot nu toe aan een sterk seizoen bezig is? Volg al het nieuws rond de Strade in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Sea Life Blankenberge laat in één week tijd vier zeehondjes vrij

Het SOS Rescue Team van Sea Life stuurt deze week vier genezen zeehondjes naar huis: woensdagmorgen kozen Zugroo, Selkie en Matuvu al het ruime sop, op zaterdag is het de beurt aan Clickie. Een combinatie van onrustig weer en het grijze pupseizoen zorgde de afgelopen maanden voor een ware toeloop bij Sea Life. “Blij dat we deze vier terug konden

Lees meer »

Afsluitende hamburger op Waregem Koerse kan leiden tot celstraf en 12.000 euro schadevergoeding

Een afsluitende hamburger na Waregem Koerse 2022 leverde een 39-jarige man uit Tielt een zure nasmaak op. Er dreigt voor de rechtbank in Kortrijk een werkstraf van 60 uren of een celstraf van 8 maanden, een boete en een fikse schadevergoeding van ruim 12.000 euro op verdenking van weerspannigheid. Zelf vroeg hij de vrijspraak.
The post Afsluitende hamburger op Waregem

Lees meer »

Jérémy Doku doet sterretjes zien en treft raak in doelpuntenfestival tegen Luton: “Hij is zo agressief”

Veel energie heeft Manchester City niet verbruikt op weg naar de Champions Leaguereturn tegen Real Madrid. Een herstelde Kevin De Bruyne creëerde tegen laagvlieger Luton zeven kansen, Jérémy Doku ontbond zijn duivels pas écht in het slot toen de match al gespeeld was: penalty afgedwongen, fantastisch doelpunt en nog een assist erbovenop. Die dribbelactie voor zijn goal droeg zijn trademark.

Lees meer »

“Was me dat schrikken bij z’n flashinterview”: Michel Wuyts zag zéér scherpe Dylan Teuns, die op interesse kan rekenen van Jayco AlUla

In de Ronde zat een podiumplek – z’n kinderdroom – er net niet in voor Dylan Teuns. In de Brabantse Pijl werd hij tweede. Dan maar scoren in de Amstel? Michel Wuyts ziet alleszins een scherpe Teuns, die straks einde contract is bij Israël-Premier Tech en ook rijdt voor z’n toekomst. “Het is nu dat de cijfers opgekrikt kunnen worden.”

Lees meer »

Make-up om de billen harder te laten schijnen en andere seksgeheimen: zo stomend gaat het er (niet) aan toe op filmset

Seksscènes in films en tv-series doen de kijkers dromen van vurige passie en allesoverheersende liefde. Maar niet alles is wat het lijkt, weet ‘TV Familie’. Achter de schermen gaat het er, al dan niet onder het waakzaam oog van een intimiteitscoördinator, namelijk vaak een pak minder stomend aan toe. Van hulpstukken tot kneepjes van het vak: zo verloopt het écht

Lees meer »

Bijna 20 activiteiten zetten rijke kustverleden in de kijker

Onder het motto ‘Thuis’ staat Erfgoeddag op zaterdag 20 en zondag 21 april volledig in het teken van het rijke verleden van de kust. Voor deze 23ste editie staan er in Oostende 19 gratis erfgoedactiviteiten op het programma, met het Maritiem Instituut Mercator als kloppend hart van het ‘Erfgoedweekend’.
The post Bijna 20 activiteiten zetten rijke kustverleden in de kijker appeared

Lees meer »

Xabi Alonso en Leverkusen zijn fan: net nu de Duitse top meekijkt, staat beste El Khannouss op (en dat zien ze bij Genk graag gebeuren)

Zijn afscheidstournee is sterk ingezet. Net op het moment én op het podium dat de topclubs Bilal El Khannouss (19) komen bekijken, neemt de Marokkaanse middenvelder Racing Genk bij de hand. RB Leipzig en met name Bayer Leverkusen volgen het met argusogen. Een van die twee Bundesliga-clubs lijkt een mogelijk goede keuze. Dat meent ook onze huisanalist Marc Degryse. Al

Lees meer »

Zuhal Demir wil fiscale aftrekbaarheid kinderopvang van 45 tot 100 procent verhogen

Vlaams minister en Limburgs lijsttrekker Zuhal Demir (N-VA) pleit voor de verhoging van de fiscale aftrekbaarheid van kinderopvang voor werkenden van de huidige 45 naar 100 procent. Dat voorstel lanceerde ze in VTM Nieuws zondagmiddag in een debat met Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. “Werkende ouders moeten we een stevigere duw in de rug geven in plaats van ze als citroenen uit

Lees meer »

“Hij kan dan gaan bedelen aan stoplicht”: Movistar breekt met analist na ongepaste opmerking over Barça-wonderkind Yamal

Daar sta je dan, als tv-zender. Door een opmerking over wonderkind Lamine Yamal (16) weigerden FC Barcelona én PSG na hun spektakel in de Champions League interviews te geven aan ‘Movistar Plus’, de exclusieve rechtenhouder in Spanje. Terwijl Lewandowski en co. hun zegje deden tegenover de concurrerende media, moest de zender voor enkele miljoenen kijkers door het stof. De zender

Lees meer »

Dochter van Kim Kardashian en Kanye West zou zo’n 30.000 dollar kunnen verdienen per TikTok-filmpje

De oudste dochter van Kim Kardashian (43) en haar ex-man Kanye West (46) heeft al aangekondigd dat ze haar debuutalbum zal uitbrengen. Al denken analisten dat er nog meer manieren zijn voor de 10-jarige om flink te verdienen. Volgens hun berekeningen zou North West (10) naar schatting ongeveer 30.000 dollar (27.575 euro) kunnen verdienen per betalende TikTok-post.

Lees meer »

Compact Disk Dummies palmen Gent in met release party van hun nieuwe plaat: “Eind dit jaar gaan we op tour door België”

De Compact Disk Dummies stelden donderdagavond 11 april hun nieuwe album officieel voor in Gent. De broers Lennert en Janus Coorevits uit Desselgem, een deelgemeente van Waregem palmden het Pillows Hotel in met een stijlvolle release party. Je kon er als eerste hun nieuwe album horen, bladeren door hun notitieboekjes én zelfs genieten van enkele nummers die ze exclusief live

Lees meer »

KIJK. Madonna dreigt show te stoppen in Miami: “Geef me respect”

Madonna (65) heeft tijdens een show in Miami in de VS haar geduld verloren. “Ik werk me kapot, ik verdien dit. Geef me respect”, zei ze aan het publiek. Maar volgens haar fans op sociale media was die tirade niet voor hen bedoeld. Ze zou zich hebben gericht tegen haar entourage. Er zouden technische problemen zijn geweest en er was

Lees meer »