LIVEBLOG STRADE BIANCHE. Nu al koers: stevig tempo zorgt voor scheurtjes in peloton – Pogacar: “Iedereen kijkt naar mij, maar strijd ligt open”

Vandaag staat met de Strade Bianche alweer een mooie klassieker op het programma. Tadej Pogacar trapt op de Toscaanse grindwegen z’n seizoen op gang en is meteen dé topfavoriet. Wint de Sloveen voor de tweede keer in Siena? En wat doet landgenoot Tim Wellens, die tot nu toe aan een sterk seizoen bezig is? Volg al het nieuws rond de Strade in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iran lanceert raketten en meer dan 100 drones richting Israël, sommige daarvan zouden al zijn neergehaald boven Syrië en Jordanië

De woordvoerder van het Israëlische leger heeft bevestigd dat de aanval van Iran op Israël is begonnen. Iran heeft drones en raketten richting Israël gelanceerd, zo meldt eveneens de Iraanse staatstelevisie. Iran heeft zaterdag ook al een vrachtschip in beslag genomen dat “banden met Israël” heeft. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

LIVE ATLETICO MADRID-GIRONA (14u). Belgen Witsel en Vermeeren starten op de bank tegen seizoensrevelatie Girona

Atlético Madrid, met Axel Witsel en Arthur Vermeeren op de bank, neemt het op tegen Girona FC, de stuntploeg in LaLiga. Girona, dat de heenwedstrijd won met 4-3, zou bij winst een kloof van 10 punten hebben tegenover Los Colchoneros. Atlético Madrid, dat nog volop meedoet voor een plaats in de Champions League, wil dit logischerwijs niet zomaar laten gebeuren.

Lees meer »

Oppositie wint parlementsverkiezingen in Zuid-Korea

In Zuid-Korea heeft de sociaalliberale Democratische Partij (DP) haar meerderheid in het parlement aanzienlijk vergroot bij de parlementsverkiezingen van woensdag. Dat blijkt uit de exitpolls. Daarmee stevent de conservatieve partij PPP van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol af op een nederlaag.

Lees meer »

Verenigde Staten zullen Filipijnen verdedigen bij “elke aanval” in Zuid-Chinese Zee, belooft Amerikaanse president Biden

De Amerikanen zullen de Filipijnen te hulp schieten bij eender welke aanval in de Zuid-Chinese Zee. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden beloofd tijdens een trilaterale top met de Filipijnse president Macros Jr. en de Japanse premier Kishida in Washington. In dat gebied vinden geregeld botsingen plaats tussen Filipijnse vissersboten en marineschepen van China, dat de zee als zijn

Lees meer »

Bestaande wachtlijsten voor sociale woning verdwijnen: “Iedereen moet inschrijving herbevestigen”

Sinds 18 maart kan je je online kandidaat stellen om een sociale woning te huren. Alle bestaande wachtlijsten verdwijnen en er komt een nieuwe lijst; het Centraal Inschrijvingsregister of CIR. Ook wie al op een wachtlijst stond, moet zijn inschrijving herbevestigen.
The post Bestaande wachtlijsten voor sociale woning verdwijnen: “Iedereen moet inschrijving herbevestigen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Straat van Hormuz: slagader van wereldwijde oliehandel in het nauw?

Dat Iran een groot schip geënterd heeft in de Straat van Hormuz, baart reders zorgen. De Straat van Hormuz is namelijk een vitale slagader voor de scheepvaart en de gas- en oliehandel in het bijzonder. Het grote probleem is dat tankers niet kunnen omvaren: ze moeten via deze doorgang varen om olie uit oliestaten als Koeweit, Bahrein en de Emiraten

Lees meer »

LIVE BURNLEY-BRIGHTON (16u). Halen Vincent Kompany en co een broodnodige zege tegen Brighton?

Het Burnley van Vincent Kompany is gebrand op een overwinning tegen het Brighton & Hove Albion van Roberto De Zerbi. Bij verlies kan Burnley gedeeltelijk laatste komen. Brighton, dat vorig weekend met 0-3 verloor van Arsenal, moet de wedstrijd op Turf Moor winnen om in de running te blijven voor Europees voetbal. Kunnen The Clarets hun broodnodige zege eindelijk binnenhalen?

Lees meer »

DE INSIDER. Exorcisme in Vlaanderen: “Er zijn zó veel aanvragen dat de Kerk het wel serieus moet nemen”

Exorcisme, of het “uitdrijven der duivelse krachten”: het lijkt iets uit de middeleeuwen, maar vergis je niet. Vandaag krijgen priesters nog altijd héél veel aanvragen, ook in Vlaanderen. Wie zijn die mensen? Kan zo’n uitdrijving hen effectief helpen? En heeft het iets te maken met het beeld dat we kennen uit de films? Onze reporter Kristof Bohez trok op onderzoek.

Lees meer »

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Lees meer »