De kassa rinkelt voor de wereldkampioene: zoveel verdient Noor Vidts dankzij haar gouden medaille op vijfkamp

Noor Vidts schreef gisteren geschiedenis op het WK indoor in Glasgow. Ze haalde voor de tweede keer in twee jaar tijd goud op de vijfkamp op. Maar wat schuift dat nu eigenlijk, zo’n gouden WK-medaille? 

Meer krantenkoppen in België

Luchtvaartmaatschappijen betalen voor minder dan kwart van hun CO2-uitstoot in Europa: “Passagiers betalen meer voor koffie op luchthaven”

Alle passagiersvluchten die vorig jaar in Europa vertrokken, stootten samen evenveel CO2 uit als 80 miljoen benzinewagens op een jaar tijd. Maar de luchtvaartmaatschappijen moesten via emissiehandelsystemen voor minder dan een kwart van die emissies betalen. Dat klaagt de ngo Transport & Environment, die strijdt voor milieuvriendelijker vervoer, aan in een nieuw rapport. “Passagiers betalen meer voor hun koffie op

Lees meer »

LIVEBLOG OLYMPISCHE SPELEN. Het aftellen kan nu écht beginnen: olympische vlam traditioneel ontstoken

Nog 101 dagen voor de start van de Olympische Spelen. Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Zomerspelen die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

Hoe Soudal Quick-Step zonder Evenepoel en met piepjonge groep toch mooie Gold Race reed: “’Grijp jullie kans’, gaven we hen mee”

Ga er maar aan, zonder Remco Evenepoel. Met een schip dat in Vlaamse wateren nog flink op hol sloeg. Maar kijk: compleet onthoofd krabbelde een piepjong Soudal Quick-Step in de Amstel Gold Race opnieuw wat overeind. Mauri Vansevenant (24), vierde, schonk de ploeg zijn ziel terug. “Ik zag zwarte sneeuw, maar beet me vast op karakter.”

Lees meer »

Wenduinse brouwerij Wenbrew viert tiende verjaardag met groot feest: “Je kan volop van onze bieren proeven”

Wenbrew viert op 18 mei hun tiende verjaardag. Het verhaal van de Wenduinse biertjes begint eigenlijk al in december 2012 als enkele vrienden uit de kustplaats op weekend trekken richting Houffalize. Ze hebben het idee om een lokaal biertje te lanceren om Wenduine te promoten. Wat oorspronkelijk een zot idee is, groeit uit tot een eerste biertje en tien jaar

Lees meer »

Raad van State fluit burgemeester Kir terug: tweede dag van rechts-conservatieve top in Sint-Joost-ten-Node mag doorgaan

De tweede dag van de National Conservatism Conference (NatCon), een bijeenkomst waarop een veertigtal prominenten van conservatief, religieus en extreemrechts zijn uitgenodigd, mag vandaag gewoon doorgaan. Dat meldt de organisatie op X. De Raad van State heeft geoordeeld dat het verbod dat burgemeester Emir Kir van Sint-Joost-ten-Node gisteren uitvaardigde, een inbreuk is op het recht op vreedzaam vergaderen. Er is

Lees meer »

“Ik had niet door dat ik zo vaak vloekte, maar dat klinkt toch beter in het Spaans, niet?”: Coco valt als vierde af in ‘De mol’

“Ik ben blij dat het niet gelukt is. Zo hoeft er niemand onterecht naar huis.” Marta Corbillo Colom, Coco voor de vrienden, wilde zich aanvankelijk niet laten verleiden door ‘De mol’ om goede antwoorden te kopen. En de bescheiden deal die ze – na enig aandringen – uiteindelijk toch sloot, heeft haar niet kunnen redden. Exit Coco dus, met haar

Lees meer »

Brandweer redt jonge ree uit Albertkanaal in Olen

In Olen heeft de brandweer een jonge ree gered uit het Albertkanaal. Een voorbijganger merkte het dier gisteravond op en verwittigde de brandweer. "We zijn blij dat we het dier hebben kunnen redden, want we worden vaak ook opgeroepen voor een dood dier in het water", zegt Kristof Geens van brandweerzone Kempen.

Lees meer »