Dames Mandel United staan knap tweede

De dames van Mandel United zijn aan een uitstekend seizoen bezig in tweede provinciale. Vorig jaar kwam de ploeg nog uit in derde provinciale, maar staat nu een reeks hoger al mooi op een tweede plaats. Zondag is er de topper tegen Eernegem.

“We hadden het zeker niet verwacht”, zegt de 18-jarige keeper Lotte Notebaert uit Tielt, die bij Mandel aan haar derde seizoen bezig is. “We begonnen aan het seizoen zonder verwachtingen, wel met de wil om te tonen wie Mandel United is en wat we in onze mars hebben. Onze voorlopige tweede plaats geeft ons natuurlijk elke wedstrijd wel een extra duwtje om te presteren, zodat we die plaats verdiend kunnen behouden.”

“Over het algemeen zijn we zeer tevreden over wat we tot nu toe hebben gepresteerd. We doen ons best en proberen iedere wedstrijd weer mooi voetbal te brengen. Natuurlijk hebben we ook mindere wedstrijden. Daaruit proberen we dan als team te leren om het de volgende wedstrijd beter te doen.”

Zondag spelen de dames de topper tegen Eernegem. “Wij hebben de wedstrijd in de heenronde gewonnen”, aldus Lotte. “Dat geeft ons wel vertrouwen. De wedstrijd zal opperste concentratie vereisen. We zullen allemaal op onze hoede moeten zijn voor wat de dames van Eernegem uit hun mouw kunnen schudden. Ik hoop vooral op een spannende en leuke wedstrijd, met mooi voetbal van beide partijen.”

Eerste provinciale

Mogelijks kan Mandel dus volgend jaar al in eerste aantreden. “Ik denk dat we als team zeker ons mannetje zouden kunnen staan tegen de ploegen in eerste provinciale, al zouden we het wel moeilijker hebben dan nu”, weet Lotte. “Door tegen ploegen uit eerste te spelen zou ieder van ons ook kunnen groeien als voetbalster. We zouden hier veel uit kunnen leren. Ik zou het helemaal zien zitten om met dit team in eerste provinciale te spelen.” (RV)

Zondag 3 maart om 14 uur: Mandel United – SK Eernegem.

The post Dames Mandel United staan knap tweede is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aantal gevallen van apenpokken stijgt exponentieel in Congo, “maar niet meteen gevaar voor een wereldwijde pandemie”

In de Democratische Republiek Congo is het aantal gevallen van mpox, beter bekend als apenpokken, "exponentieel" toegenomen. Dat zegt de Congolese ministerraad. Begin mei dook in het land een nieuwe subvariant van het virus op, die ook seksueel overdraagbaar is. "Het is bang afwachten of die subvariant de oversteek gaat maken naar een van de buurlanden", zegt Laurens Liesenborghs van

Lees meer »

Weer ruzie binnen Open Vld na benoeming Goedele Liekens als senator: “Straks blijft er van de partij alleen maar stof over”

Dat Goedele Liekens (Open Vld) via een achterpoortje – als gecoöpteerd senator – weer een job krijgt in de Wetstraat, doet enkele liberalen zoals vanouds publiekelijk over de straatstenen rollen. Andere Open Vld’ers zien dat met lede ogen aan. Of hoe een zitje in “het sterfhuis” voor een tweespalt in de partij zorgt. “Beseffen ze niet dat het één voor

Lees meer »

Opgepakte terreurverdachten gelinkt aan ISKP: “Enige tak van IS die intentie en capaciteit heeft om hier aanslagen te plegen” 

De terreurverdachten die gisteren bij huiszoekingen over het hele land werden opgepakt, worden gelinkt aan ISKP, de IS-tak die vooral in Centraal-Azië actief is. Ook bij ons waarschuwde Staatsveiligheid al meerdere keren voor de terreurgroep, die wordt omschreven als de enige tak van IS die zowel de intentie als capaciteit heeft om bij ons aanslagen te plegen. Wat is die

Lees meer »

Oudste zoon van drugsbaron Ridouan Taghi in grootste geheim vanuit Dubai naar Nederland gevlogen

Faissal Taghi (23), de oudste zoon van drugsbaron Ridouan Taghi, is een jaar na zijn arrestatie in Dubai alsnog uitgeleverd aan Nederland. Het Nederlandse gerecht beschouwt hem als een sleutelspeler in de organisatie van zijn vader. Faissal Taghi, die volgens goed geïnformeerde bronnen vrijdag is aangekomen in Nederland, wordt onder andere in verband gebracht met het witwassen van het familievermogen.

Lees meer »

Van marsrover tot waterraket: Kinderen beleven uniek Educatief ruimtekamp in Astropolis

Astropolis in Oostende heeft de voorbije jaren een uitgebreid educatief aanbod uitgewerkt om kinderen niet enkel veel bij te leren over sterrenkunde en ruimtevaart, maar ook enthousiast te maken. Voor de eerste keer wordt er ter plaatse ook een kamp georganiseerd. Tien kinderen worden ondergedompeld in leuke workshops.
The post Van marsrover tot waterraket: Kinderen beleven uniek Educatief ruimtekamp

Lees meer »

34-jarige bestuurder van trike zwaargewond na ongeval in Reningelst

Een 34-jarige man uit Ieper is zaterdagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Reningelst. Het ongeval gebeurde met zijn trike, een driewielige motorfiets. De man verloor tijdens een rondrit met vrienden de controle over het stuur en kwam tegen een duiker naast de weg terecht.
The post 34-jarige bestuurder van trike zwaargewond na ongeval in Reningelst appeared first on

Lees meer »

Kunstenaar steelt historische munt uit British Museum … en deponeert het daarna in de collectebus

De Braziliaanse kunstenaar Ilê Sartuzi heeft een historische munt van het British Museum in Londen gestolen en vervangen door een replica. Niet omdat hij een fervente muntenverzamelaar was, want kort na de diefstal deponeerde hij de originele munt in de collectebus van het museum. Daarmee wil de kunstenaar kritiek uiten op het grote aantal buitenlandse objecten in het museum.

Lees meer »