Dames Mandel United staan knap tweede

De dames van Mandel United zijn aan een uitstekend seizoen bezig in tweede provinciale. Vorig jaar kwam de ploeg nog uit in derde provinciale, maar staat nu een reeks hoger al mooi op een tweede plaats. Zondag is er de topper tegen Eernegem.

“We hadden het zeker niet verwacht”, zegt de 18-jarige keeper Lotte Notebaert uit Tielt, die bij Mandel aan haar derde seizoen bezig is. “We begonnen aan het seizoen zonder verwachtingen, wel met de wil om te tonen wie Mandel United is en wat we in onze mars hebben. Onze voorlopige tweede plaats geeft ons natuurlijk elke wedstrijd wel een extra duwtje om te presteren, zodat we die plaats verdiend kunnen behouden.”

“Over het algemeen zijn we zeer tevreden over wat we tot nu toe hebben gepresteerd. We doen ons best en proberen iedere wedstrijd weer mooi voetbal te brengen. Natuurlijk hebben we ook mindere wedstrijden. Daaruit proberen we dan als team te leren om het de volgende wedstrijd beter te doen.”

Zondag spelen de dames de topper tegen Eernegem. “Wij hebben de wedstrijd in de heenronde gewonnen”, aldus Lotte. “Dat geeft ons wel vertrouwen. De wedstrijd zal opperste concentratie vereisen. We zullen allemaal op onze hoede moeten zijn voor wat de dames van Eernegem uit hun mouw kunnen schudden. Ik hoop vooral op een spannende en leuke wedstrijd, met mooi voetbal van beide partijen.”

Eerste provinciale

Mogelijks kan Mandel dus volgend jaar al in eerste aantreden. “Ik denk dat we als team zeker ons mannetje zouden kunnen staan tegen de ploegen in eerste provinciale, al zouden we het wel moeilijker hebben dan nu”, weet Lotte. “Door tegen ploegen uit eerste te spelen zou ieder van ons ook kunnen groeien als voetbalster. We zouden hier veel uit kunnen leren. Ik zou het helemaal zien zitten om met dit team in eerste provinciale te spelen.” (RV)

Zondag 3 maart om 14 uur: Mandel United – SK Eernegem.

The post Dames Mandel United staan knap tweede is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kamer keurt verlenging levensduur jongste kerncentrales goed

De plenaire Kamer heeft donderdag de verlenging van de levensduur van de twee jongste kerncentrales met tien jaar goedgekeurd. De hervorming, misschien wel de meest besproken maatregel van de afgelopen legislatuur, schrijft voor dat Doel 4 en Tihange 3 ten laatste op 31 december 2037 sluiten.

Lees meer »

LIVEBLOG PREMIER LEAGUE DARTS (20u op VTM 2). Kan Van Gerwen in Rotterdam revanche nemen voor teleurstelling van vorig jaar?

De Premier League darts houdt vanavond halt in Nederland. Ahoy in Rotterdam is het decor en Michael van Gerwen heeft er wat recht te zetten, want vorig seizoen sneuvelde hij er al in de kwartfinale. ‘MvG’ is wel in vorm: hij won vorige week in Birmingham. Toont hij dat meteen tegen wereldkampioen Luke Humphries? En wat kan Luke Littler? Volg

Lees meer »

Mysterie op afgelegen eilandje: wie zette tientallen tuinkabouters op ‘Gnome Island’?

Een afgelegen stukje rots voor de kust van Schotland wordt al veertien jaar ‘bewoond’ door een opmerkelijk volkje. Tientallen tuinkabouters trotseren weer en wind op Gnome Island, Kaboutereiland. Maar hoe de kabouters daar zijn verzeild, blijft tot op vandaag een mysterie. Was het een visser of een grappenmaker? Of leden de kabouters schipbreuk voor het eiland, zoals een van de

Lees meer »

Branko uit ‘Boer zkt vrouw’ geeft zijn vader weinig hoop op verzoening: “Hij heeft mij nog verder weggeduwd”

De eerste, definitieve keuze is gemaakt in ‘Boer zkt vrouw’: boer Robbe (29) gaat voluit voor Branko (23). “Maar verhuizen is een heel grote stap”, twijfelt Branko in ‘Dag Allemaal’. De twintiger vertelt er hoe hij z’n toekomst met Robbe ziet én reageert voor het eerst op de rechtzetting van z’n vader, met wie hij geen contact meer heeft. “Het

Lees meer »

Steekpartij aan Franse school: twee meisjes van 6 en 11 raken gewond, 14-jarig meisje krijgt hartstilstand door stress en sterft

In de Franse gemeente Souffelweyersheim, aan de grens met Duitsland, zijn gisteren twee meisjes van 6 en 11 jaar gewond geraakt bij een steekpartij in de buurt van hun school. De dader, een dertiger, werd kort na de feiten opgepakt. Door het incident moesten de leerlingen anderhalf uur binnenblijven. Een van hen, een 14-jarig meisje, is overleden nadat ze een

Lees meer »

Wallonië reactiveert winterplan nu opnieuw sneeuw verwacht wordt

Wallonië reactiveert zijn winterplan om de wegen veilig te houden nu er in het zuiden van ons land opnieuw (smeltende) sneeuw en koude temperaturen worden verwacht. Vooral in de arrondissementen Luik, Verviers, Namen en Aarlen is vanaf donderdag 16.00 uur tot 26 april waakzaamheid geboden, volgens Sofico, het bedrijf dat de Waalse wegen beheert.

Lees meer »

De Brigandtrotters houden negende Pekkerstocht

Op zaterdag 20 april vindt de negende editie van de Pekkerstocht plaats. De Pekkerstocht wordt georganiseerd door WSV De Brigandtrotters vzw, een dynamische wandelclub uit Ingelmunster.
The post De Brigandtrotters houden negende Pekkerstocht appeared first on KW.be.

Lees meer »