Voetbalclub Mandel United onderging (lichte) naamsverandering en trekt nog nieuwe doelman aan

FC Mandel United Izegem is voortaan de volledige naam van de ploeg die in de voetbalwereld meestal kortweg als ‘Mandel’ wordt bestempeld. De plaatsnaam ‘Ingelmunster’ is zes jaar na de fusie dus verdwenen. Een echte Ingelmunsterse link was er ook niet meer, met SV Ingelmunster – dat dit seizoen in tweede provinciale zal aantreden – speelt er ondertussen al een nieuwe ploeg in het Brigandsstadion.

SV Ingelmunster startte in 2019 aan een eigen nieuw verhaal, nadat eerder KSV Ingelmunster en OMS Ingelmunster (heropgericht na de fusie met Harelbeke) de rood-gele kleuren vertegenwoordigden. Mandel United speelde twee seizoenen in Ingelmunster en nam dan de intrek in het vernieuwde Izegemse stadion, dat later tot Skyline Arena werd omgedoopt.

De naamsverandering van Mandel United is dus niet onlogisch. Alles speelt zich af in Izegem en Ingelmunster schrijft aan een eigen verhaal, het staat ondertussen al voor het vijfde seizoen. Ook in bestuurskringen zijn de ‘Ingelmunsterse’ mensen al een tijdje uit beeld bij Mandel. Mandel United Izegem draagt nog altijd het stamnummer 935 van KFC Izegem.

Nieuwe doelman

Ondertussen trok Mandel United met Gauthier Vandesteene nog een extra doelman aan. Hij speelde nog in de jeugd van Mandel United, trok daarna naar SV Roeselare en kwam vorig seizoen uit voor Sparta Petegem. Met Kenny Deré en Jorgen Rogiers had Mandel al twee keepers in de A-kern.

The post Voetbalclub Mandel United onderging (lichte) naamsverandering en trekt nog nieuwe doelman aan is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Blikschade bij Van Aert, Nys moet kleur bekennen en Laurance wint het sprintje: de hoogtepunten van rit 2 in Noorwegen

Even schrikken voor Wout van Aert. Onze landgenoot staat voor het eerst sinds zijn vreselijke valpartij maanden geleden weer aan de start van een koers in de Ronde van Noorwegen, maar ging in de tweede etappe weer tegen het asfalt. Thibau Nys moest op de lastige slotklim een halve minuut prijsgeven en is zijn leiderstrui kwijt, Axel Laurance won de

Lees meer »

Vlaams ziekenhuis zet AI in om breuken op te sporen

Het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder maakt sinds vorige week gebruik van een softwarepakket waarbij artificiële intelligentie (AI) automatisch op zoek gaat naar botbreuken bij patiënten die zich op de spoedafdeling melden. Het is daarmee een van de eerste ziekenhuizen in België die AI inzet om breuken te detecteren.

Lees meer »

Man (21) gaat aan hoge snelheid van weg af en eindigt op dak in veld in Koekelare: “Slechts lichtgewond aan de hand”

Een 21-jarige jongeman raakte zondagmiddag als bij wonder slechts lichtgewond bij een spectaculair ongeval in Koekelare. De man ‘vloog’ met een naar verluidt waanzinnige snelheid de weg af, werd door een gracht de lucht in gekatapulteerd en kwam meters verder op het dak in een veld terecht. “Hij kon gelukkig zelf de wagen verlaten”, klinkt het bij de politie.

Lees meer »

KIJK. Bradley Cooper en Gigi Hadid samen gespot op muziekfestival, waar acteur ook Pearl Jam op podium vervoegt

Ook voor grote sterren is het festivalseizoen begonnen. Zo bezochten acteur Bradley Cooper en supermodel Gigi Hadid het BottleRock-festival in de Amerikaanse staat Californië. Fans spotten het verliefde stelletje al dansend en knuffelend tijdens het optreden van Stevie Nicks, die de Fleetwood Mac-hit ‘Dreams’ zingt. In oktober 2023 ontstonden de geruchten dat de twee een relatie hadden. Dat hebben ze

Lees meer »

LIVE GAZA. 21 doden bij nieuwe Israëlische aanvallen in Rafah – Politie drijft manifestatie aan Israëlische ambassade in Ukkel uiteen

Israëlische tanks hebben het centrum van Rafah bereikt. Dat zeggen getuigen dinsdag tegen persbureau ‘Reuters’. De Israëlische troepen zouden gezien zijn bij de Al Awsamoskee, een centraal punt in de stad. De brand in een vluchtelingenkamp waarbij zondag volgens lokale autoriteiten 45 Palestijnen om het leven kwamen, kan niet alleen veroorzaakt zijn door de munitie waarmee Israël een nabijgelegen doelwit

Lees meer »

KIJK. 2-jarige jongen uit ‘American’s Got Talent’ gaat wereldwijd viraal met zijn uitzonderlijk talent voor wiskunde

Wie auditie doet voor ‘America’s Got Talent’ kan ook ver daarbuiten viraal gaan. Al had Devan dit grote succes misschien niet verwacht. De 2-jarige jongen maakt binnenkort zijn opwachting tijdens de audities van ‘America’s Got Talent’, maar daarvan werd nu al een voorproefje gedeeld op sociale media. Waar hij de wenkbrauwen niet liet fronsen door zijn zang- of danstalent, maar

Lees meer »

Dick Schoof kandidaat-premier Nederlandse regering

Dick Schoof is de kandidaat-premier voor de nieuwe Nederlandse regering. Dat melden Nederlandse media en ingewijden bevestigen het nieuws. Naar verluidt maken de vier formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB het nieuws later op de dag officieel bekend.

Lees meer »