Voetbalclub Mandel United onderging (lichte) naamsverandering en trekt nog nieuwe doelman aan

FC Mandel United Izegem is voortaan de volledige naam van de ploeg die in de voetbalwereld meestal kortweg als ‘Mandel’ wordt bestempeld. De plaatsnaam ‘Ingelmunster’ is zes jaar na de fusie dus verdwenen. Een echte Ingelmunsterse link was er ook niet meer, met SV Ingelmunster – dat dit seizoen in tweede provinciale zal aantreden – speelt er ondertussen al een nieuwe ploeg in het Brigandsstadion.

SV Ingelmunster startte in 2019 aan een eigen nieuw verhaal, nadat eerder KSV Ingelmunster en OMS Ingelmunster (heropgericht na de fusie met Harelbeke) de rood-gele kleuren vertegenwoordigden. Mandel United speelde twee seizoenen in Ingelmunster en nam dan de intrek in het vernieuwde Izegemse stadion, dat later tot Skyline Arena werd omgedoopt.

De naamsverandering van Mandel United is dus niet onlogisch. Alles speelt zich af in Izegem en Ingelmunster schrijft aan een eigen verhaal, het staat ondertussen al voor het vijfde seizoen. Ook in bestuurskringen zijn de ‘Ingelmunsterse’ mensen al een tijdje uit beeld bij Mandel. Mandel United Izegem draagt nog altijd het stamnummer 935 van KFC Izegem.

Nieuwe doelman

Ondertussen trok Mandel United met Gauthier Vandesteene nog een extra doelman aan. Hij speelde nog in de jeugd van Mandel United, trok daarna naar SV Roeselare en kwam vorig seizoen uit voor Sparta Petegem. Met Kenny Deré en Jorgen Rogiers had Mandel al twee keepers in de A-kern.

The post Voetbalclub Mandel United onderging (lichte) naamsverandering en trekt nog nieuwe doelman aan is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Man springt van brandend flatgebouw in Oostende, recht op dak van buren: “Je hoorde de kinderen op straat schreeuwen”

Bij een hevige brand in een appartementsgebouw in Oostende heeft een 35-jarige man maandagnamiddag van het dak moeten springen om aan de vlammen te ontsnappen. Hij raakte zwaargewond. Ook een 34-jarige vrouw en twee meisjes van 12 en 14 jaar moesten naar het ziekenhuis. Opvallend: het vuur ontstond mogelijk tijdens het vullen van een of meerdere gasflesjes. “Bij mij is

Lees meer »

Nederlandse tieners gaan met elkaar op de vuist in uitgaansbuurt van Knokke

In Knokke is de politie dinsdagnacht diverse keren tussenbeide gekomen bij vechtpartijen onder de Nederlandse tieners die deze week de uitgaansbuurt inpalmen. Dat gebeurde allemaal voor de ogen van de agenten die er elke avond en nacht aanwezig zijn. Enkele tieners moesten voor verzorging afgevoerd worden naar het ziekenhuis. “Het bewijst nogmaals waarom we zo aanwezig zijn op het plein”,

Lees meer »

Moeten er strengere controles komen op elektrische fatbikes in ons land?

Niet alleen in Nederland, maar ook in ons land zie je elektrische fatbikes verschijnen in het straatbeeld. Anders dan bij een snorfiets klasse A geldt er geen minimumleeftijd. Er is geen verzekering nodig en je hoeft geen helm te dragen. Bovendien drijven – ondanks een verbod – heel wat jongeren hun fatbikes op, waardoor je sneller kan rijden dan de

Lees meer »

Mads (9) én Ewout (13) komen met De Romeo’s én ‘Drum & Muziekkorps KDF Bavikhove’ in ‘Tien om te Zien’: “Gesigneerde VIP-badge als souvenir”

Op zondag 28 juli begint vanaf 20.35 uur ‘Tien om te Zien’ op VTM. Tijdens deze uitzending treden De Romeo’s op aan de zijde van acht muzikanten van ‘Drum & Muziekkorps KDF Bavikhove’. Voor de jongste muzikanten Mads Verschoot uit Harelbeke en Ewout Lommers uit Bavikhove – respectievelijk negen en dertien jaar – was die opnamedag een onvergetelijke ervaring.

Lees meer »