Daar is hij weer: Verstappen rijdt zorgeloos naar eerste seizoenszege, Pérez zorgt voor één-tweetje

De eerste seizoenszege van wereldkampioen Max Verstappen is een feit. Het werd een eenzame avond voor Verstappen, die vanop polepositie de oppositie in Bahrein geen enkele kans gaf. Zijn nieuwe RB20 beleefde zo een glansrijke vuurdoop. Ploeggenoot Pérez werd tweede, Ferrari-piloot Sainz derde. 

Meer krantenkoppen in België

“Op minder dan 2 maanden steeg het kapitaal naar bijna 7 miljoen”: prins Joachim ontpopt zich tot ‘koning der investeerders’

Joachim de Belgique, zo heet de managing partner van het nieuwe Brusselse financiële bedrijf Innesto. Volgens ‘Story’ gaat de jongste zoon van prinses Astrid (61) – en haar enige kind dat in België woont – zijn vader Lorenz (68) achterna als bankier. Dat doet de prins (32) meteen met schijnbaar groot succes én met zijn zus Luisa Maria (28) in

Lees meer »

McCarthy 2.0? Plannen van voorzitter Mike Johnson voor Oekraïense steun leiden tot crisis binnen Republikeinse Huis

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Mike Johnson wil plannen laten goedkeuren voor nieuwe buitenlandse steunpakketten, onder meer aan Israël en Oekraïne. Vooral de hulp aan de Oekraïners stoot op verzet binnen de radicaal-rechtse flank van de Republikeinse partij. Twee afgevaardigden dreigen met een procedure om Johnson af te zetten als hij zijn plannen zou doorduwen, maar hij deinst

Lees meer »

Vierhonderdvijftig scoutsgroepsleiders leggen toekomstige focusthema’s vast

Vierhonderdvijftig groepsleiders van Scouts en Gidsen Vlaanderen hebben zaterdag op een vierjaarlijks congres in Vilvoorde de focusthema’s voor de toekomst vastgelegd. “Engagement” kwam naar voren als belangrijkste waarde, en “tijd krijgen om jong te zijn” is het thema waar de scouts en gidsen de komende jaren het meest mee aan de slag willen gaan.

Lees meer »

TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. “14 doden bij Israëlische inval op Westelijke Jordaanoever”

Lees hier al het nieuws terug van zaterdag 20 april over de crisis in het Midden-Oosten. Tijdens een inval door het Israëlische leger in het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever zijn zeker veertien doden gevallen. Dat meldt de Palestijnse Rode Halve Maan. De Israëli’s beweerden eerder bij de inval “tien terroristen” gedood te hebben. De operatie in het

Lees meer »

Reconstructie van gruwelijke moord op Veronique (36) laat familie ontgoocheld achter: “Aantal vragen blijft onbeantwoord”

Ogenschijnlijk rustig, mét bivakmuts en een fluovestje. Meer dan vier maanden na de gruwelijke moord op Veronique Nobus (36) toonde Jürgen M. donderdagmiddag hoe hij zijn ex-vriendin met meer dan 200 messteken om het leven bracht. De reconstructie nam ongeveer twee uur in beslag, maar leverde weinig antwoorden op voor de familie. “De feiten bleken nogmaals weerzinwekkend en gruwelijk”, zegt

Lees meer »

“Dit vond je niet eerder in Knokke-Heist”: Estée (23) en mama Veronique (54) openen concept store Chou Chou

Een nagelstudio mét mogelijkheid om te genieten van een bubble tea of koffietje waar je terwijl leuke fashion en modeaccessoires shopt? Het kan bij de concept store Chou Chou van Estée De Preker (23) en mama Veronique (54). Die laatste bouwde haar nagelsalon in de Lippenslaan volledig om en werkt nu samen met haar dochter onder één dak. “De reacties

Lees meer »

De regen moe? Schakel over naar een sponstuin

Regen, regen, regen. Niet alleen mensen, ook aardig wat tuinen raken erdoor verzadigd. Genoeg van de plassen in uw gazon? Schakel over naar een sponstuin, zegt groenjournalist Marc Verachtert. “We organiseren zelf het watertekort in de eigen tuin.”

Lees meer »