Alexander Doom schrijft geschiedenis en kroont zich tot de nieuwe wereldkampioen op de 400 m

Alexander Doom kroonde zich zaterdagavond tot nieuwe wereldkampioen op de 400 m op het wereldkampioenschap atletiek. De Belgian Tornado stuntte in de finale van de 400 meter met een chrono van 45.25, een nieuw Belgisch record.

Alexander Doom kroonde zich zaterdagavond tot wereldkampioen 400 m op het WK indooratletiek in Glasgow. De West-Vlaming won in een tijd van 45.25, tevens een nieuw Belgisch record. De Roeselarenaar verwees haalde het voor wereldtopper Kartsen Warholm.

Met 45.69 had Doom in de halve finales zijn persoonlijk record al stevig aangescherpt. In de finale deed hij daar nog een hap van. Doom dook 19 honderdsten van een seconde onder het Belgisch record (45.44) van Julien Watrin.

Doom liep na de eerste ronde in het spoor van het Noorse fenomeen Karsten Warholm. In de laatste rechte lijn ging onze landgenoot op en over de Europese recordhouder. Warholm (45.34) moest tevreden zijn met zilver. De Jamaicaan Rusheen McDonald (45.65) werd derde.

Een knappe prestatie die zijn al rijkelijk gevulde palmares nog wat meer glans geeft. Volop feesten zit er overigens nog niet in. Hij komt ook nog met de estafetteploeg in actie op het WK.

België telt nu al twee gouden medailles in Glasgow. Vrijdag verlengde Noor Vidts haar wereldtitel op de vijfkamp.

The post Alexander Doom schrijft geschiedenis en kroont zich tot de nieuwe wereldkampioen op de 400 m is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Al meer dan 100.000 mensen geëvacueerd na overstromingen in Rusland en Kazachstan: “Zwaarste in decennia”

Al meer dan 100.000 mensen werden de afgelopen twee weken geëvacueerd in Rusland en Kazachstan. Dat hebben de autoriteiten van de landen gemeld. Verschillende regio’s worden daar geteisterd door de zwaarste overstromingen in decennia. De overstromingen zijn het gevolg van hevige regenval. Die wordt in verband gebracht met stijgende temperaturen, toegenomen smeltwater en het winterijs dat breekt, dat de rivieren

Lees meer »

Emma Meesseman opnieuw uitgeroepen tot MVP in EuroLeague: “Maar het gaat mij vooral om de trofee van morgen”

Belgian Cat Emma Meesseman is zaterdag voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het vrouwenbasket. Zondag kan ze die prijs nog eens extra in de verf zetten in de finale van de EuroLeague, waarin ze het met Fenerbahçe opneemt tegen het Villeneuve d’Ascq van Rachid Meziane, de

Lees meer »

Een nieuw seizoen van ‘Nonkels’, een nieuw huis én een cat cam: de toekomst lacht Rik Verheye tegemoet

Na vijftien jaar in Antwerpen keert Rik Verheye (37) terug naar de roots. In het groen, op een boogscheut van de zee. “Heerlijk rustig tussen de koeien en de paarden”, lacht hij. Een groot contrast met z’n drukke agenda. Zo is er ‘Nonkels’, waarvan het tweede seizoen volgende week start op Play4. Vol passie praat Verheye over de opnames, pannenkoeken

Lees meer »