Roularta ziet advertentie- en lezersmarkt verder krimpen

09:05 De West-Vlaamse uitgeversgroep Roularta tekent voor het tweede jaar op rij een krimp op. De inkomsten staan langs meerdere kanten onder druk. 

Meer krantenkoppen in België

“Passagiers betalen meer voor koffie op luchthaven dan sommige luchtvaartmaatschappijen voor hun CO2-uitstoot”

Alle passagiersvluchten die vorig jaar in Europa vertrokken, stootten samen evenveel CO2 uit als 80 miljoen benzinewagens in een jaar. Maar de luchtvaartmaatschappijen moesten via emissiehandelsystemen voor minder dan een kwart van die emissies betalen. Dat klaagt de ngo Transport & Environment, die strijdt voor milieuvriendelijker vervoer, aan in een nieuw rapport.

Lees meer »

Minstens 160 jongeren zitten zonder school in Antwerpen

Zeker 160 jongeren zitten al weken of maanden thuis omdat er geen plaats meer is voor hen in het secundair onderwijs, nadat ze hadden moeten vertrekken van hun huidige school. “Die jongeren komen in een carrousel terecht die uiteindelijk niet meer op een school eindigt. Dat is bijzonder pijnlijk.”

Lees meer »

Wil Iran oorlog? Hoe reageert Biden? Experts maken analyse van Iraanse aanval op Israël: “Wat Iran deed, was gas geven met de handrem op”

De aanval die Iran de voorbije nacht uitvoerde met 300 drones en raketten, was uniek omdat Iran nog nooit in de aanval was gegaan tegen Israël vanop het eigen grondgebied. Dreigt hiermee een oorlog in de hele regio, en hoe kan de VS dat nog verhinderen? Midden-Oostenexpert Koert Debeuf (VUB) en oorlogscorrespondent Robin Ramaekers (VTM) analyseren. “Dat Amerikaanse troepen de

Lees meer »

“Met pijn in het hart”: Karl Vannieuwkerke en partner verkopen historische herenwoning in hartje Ieper

Wie op zoek is naar een bijzonder renovatieproject, moet in Ieper zijn. Immokantoor Home Hunters heeft sinds kort een prachtige herenwoning aan het Colaertplein in de aanbieding. De verkopers? VRT-gezicht en KW-columnist Karl Vannieuwkerke en zijn partner Caroline. “Bedoeling was hierheen te verhuizen. Maar vorige zomer vroegen we ons af: waarom eigenlijk?”
The post “Met pijn in het hart”: Karl

Lees meer »

CD&V zet drie Zeebrugse vrouwen in om de opgang van het Vlaams Belang in het Noorden van Brugge te counteren

De Brugse cd&v gaat met drie vrouwelijke kandidaten uit Zeebrugge de politieke strijd voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober aan. Pragya Timilsina, Linda Schamps en Nancy Cattoor moeten de steile opgang van het Vlaams Belang in het Noorden van Brugge counteren.
The post CD&V zet drie Zeebrugse vrouwen in om de opgang van het Vlaams Belang in het Noorden van Brugge

Lees meer »

BUSO Ravelijn in Brugge zal kamperende ouders moeten ontgoochelen bij inschrijvingen: “Toch blijf ik overtuigd van ons systeem”

Zes Brugse families hebben het voorbije weekend gekampeerd aan de ingang van de school voor buitengewoon secundair onderwijs Ravelijn in de Barrièrestraat in Sint-Michiels, in de hoop dat ze er volgend schooljaar hun zorgbehoevende tiener kunnen inschrijven. Er zijn slechts drie plaatsen vacant in de klasjes van de afdeling voor kinderen met een zeer zware beperking. Pas maandagavond neemt de

Lees meer »

Vierde generatie planten, bloemen en zaden Verschingel: “Spijtig dat veel marktkramers tegenwoordig afhaken”

Pol Verschingel (63) en zijn echtgenote Marleen Sinnesael (59) zijn al 34 jaar lang trouwe standhouders op de wekelijkse markt, waar ze de beste kwaliteit zaden, bloemen en planten aanbieden, aangepast aan het seizoen. Als vierde generatie hebben ze een indrukwekkend assortiment.
The post Vierde generatie planten, bloemen en zaden Verschingel: “Spijtig dat veel marktkramers tegenwoordig afhaken” appeared first on

Lees meer »

“Beroerte? Bel zo snel mogelijk een ambulance”: snelle zorg blijft belangrijk, ondanks verschillen in behandeling tussen ziekenhuizen in Vlaanderen

Het is bij een beroerte veel belangrijker om zo snel mogelijk naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te gaan dan uit te pluizen waar je de beste zorg krijgt. Dat zegt neuroloog Robin Lemmens (UZ Leuven) na het rapport van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg waaruit blijkt dat bijna de helft van de Vlaamse ziekenhuizen de kwaliteitsnormen niet haalt voor

Lees meer »