Noor Vidts mikt op WK-goud: “Dat ik een goede loper ben, komt in de vijfkamp goed tot zijn recht”

 

Uit een cursus ‘evolutie in de kosmos’ onthield Noor Vidts (27) “dat de aardbol maar een minipuntje in het heelal is”. Het typeert haar bescheiden persoonlijkheid, maar vrijdag begint ze wel als titelverdediger en topfavoriet aan het WK indooratletiek in Glasgow.

 

Meer krantenkoppen in België

Eén op de tien nieuwe tandartsen is Tunesiër met Roemeens diploma

Maar liefst 44 procent van de nieuwe tandartsen die vorig jaar een Riziv-nummer hebben aangevraagd, heeft zijn diploma in het buitenland gehaald. “Zo heeft één op de zes nieuwe tandartsen een Roemeens diploma. Bovendien is één op de tien Tunesiër, toch heeft niemand een Tunesisch diploma”, zegt Kamerlid Frieda Gijbels (N-VA).

Lees meer »

Veurne toont Suikersite als inspirerend voorbeeld voor de regionale mobiliteitsplannen

Nu de regionale mobiliteitsplannen van de 15 Vlaamse vervoerregio’s zijn goedgekeurd, kunnen de plannen eindelijk in de praktijk worden uitgevoerd. Om hun lokale politici en mobiliteitsambtenaren hierbij te ondersteunen, organiseren de West-Vlaamse vervoerregio’s Brugge, Midwest, Oostende en Westhoek drie inspiratiedagen. Op de tweede inspiratiedag toonden Duinkerke, Veurne en Koksijde hoe zij voor inspiratie zorgen.
The post Veurne toont Suikersite als

Lees meer »

Regering plant forse korting op transmissienettarieven voor grootverbruikers

De federale regering wil de transmissienettarieven voor de industriële grootverbruikers in ons land tot 80 procent verlagen. Ze liet daarvoor een amendement indienen op een wetsontwerp dat dinsdag in eerste lezing groen licht kreeg in de Kamercommissie Energie. Premier Alexander De Croo noemt het initiatief “een belangrijk element” om een geplande miljardeninvestering van ArcelorMittal in Gent te houden.

Lees meer »

Verdwijnt Tine Priem na bevalling van eerste kindje uit ‘Thuis’? “Ik wil geen moeder zijn die nooit thuis is”

“Ik ben 35, we konden niet blijven wachten.” Lange tijd had Tine Priem (35) geen kinderwens, maar nu telt de ‘Thuis’-actrice af naar de geboorte van haar eerste kindje in augustus. De komst van de baby en het herstel na haar burn-out hebben Tines prioriteiten en kijk op het leven scherpgesteld, vertelt ze in ‘Story’. “Ik heb nog nooit een

Lees meer »

Juliette en Aurel vieren briljanten bruiloft

Op donderdag 4 april hebben Aurel Van Tomme (84) en Juliette Verheyen (83) hun 65ste huwelijksverjaardag gevierd. De jubilarissen zijn afkomstig uit het Oost-Vlaamse Oosterzele en hadden veertig jaar lang een confectiegroothandel in Balegem. “Juliette was daarvoor ook al bedrijfsleidster van een ander confectiebedrijf, en op een dag moest ik daar gaan klussen. Ik werkte
The post Juliette en Aurel

Lees meer »

KIJK. Gert Verhulst kan zich niet serieus houden tijdens repetities ‘James de musical – Live on stage’: “Ik heb een korte concentratieboog”

Jammer nieuws voor de fans van ‘James de musical’. Ondanks drie succesvolle seizoenen stopt televisiemaker James Cooke (39) voorlopig met het programma. Volgens Play om ruimte te maken voor iets anders, maar er zit meer achter, vertelt Cooke tijdens de laatste repetities voor z’n Lotto Arena-shows, die HLN exclusief kon bijwonen. Hij licht ook alvast een tipje van de sluier

Lees meer »