Mogelijk 4 tot 6 nieuwe besmettingen met varkenslintworm ontdekt bij basisschool

In basisschool Het Molentje in Lier zijn mogelijk nog 4 tot 6 kinderen besmet met een zeldzame varkenslintworm. Dat blijkt uit een MRI-screening die het Departement Zorg uitvoerde bij 77 schoolkinderen. Volgens het departement vertonen de kinderen geen ziekteklachten en zou de besmetting al een aantal jaar geleden zijn gebeurd.

 

Meer krantenkoppen in België

Tractorzegening opnieuw schot in de roos

Op zondag 7 april organiseerden de parochieraad van Houtave, Landelijke Gilde Nieuwmunster-Houtave en KLJ Oostende-Houtave voor de vierde keer een tractorzegening met aansluitend een rondrit door de polders.
The post Tractorzegening opnieuw schot in de roos appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Palestijnse Autoriteit verwerpt Amerikaans veto VN-lidmaatschap

De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad hun veto uit over het Palestijnse verzoek tot volwaardig lidmaatschap van de VN. Washington zegt dat “de weg via de VN niet de juiste is”. Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris overigens onwaarschijnlijk dat Israël Iran zal aanvallen voor het belangrijke Pesach-feest begint, waarmee het einde van de Joodse slavernij in

Lees meer »

Een ‘Rear Naked Choke’ of ‘Hammerfist’? Met dit rondje terminologie ben je helemaal klaar voor kamp van Jan Quaeyhaegens

Een retro in het voetbal, een dunk in het basket of de lead-out in de koers: gekende termen voor sportliefhebbers. Maar ooit al gehoord van een Rear Naked Choke of een Haymaker? Met het duel van Jan Quaeyhaegens tegen de Griek Konstantinos Ntelis in het MMA bij Cage Warriors in het verschiet: een rondje terminologie en de belangrijkste regels van

Lees meer »

Kijk bij HLN exclusief live naar topaffiches in het amateurvoetbal: wie wint in Merelbeke-Oostkamp en Mechelen B-Rupel Boom?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt minstens één topaffiche uit een van de verschillende amateurreeksen live gestreamd met deskundig commentaar. Met volgend weekend twee wedstrijden. Zaterdag is er Merelbeke-Oostkamp, een dag later is Mechelen B-Rupel Boom de affiche.

Lees meer »

Muziekvereniging Sint-Jan Marke treedt op met Mama’s Jasje

Koninklijke muziekvereniging Sint-Jan Marke zorgt op zondag 21 april samen met Stadsharmonie ‘De Goede Vrienden Tielt’ voor een muziekspektakel in het oc van Marke. De orkesten brengen een concert met gastzangers Geena Lisa en Peter Vanlaet van Mama’s Jasje.
The post Muziekvereniging Sint-Jan Marke treedt op met Mama’s Jasje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het “minst ernstige” proces tegen Trump kan toch erg schadelijk zijn

Het allereerste proces tegen een ex-president van de VS is van start gegaan. ‘The people of the state of New York against Donald J. Trump’, heet het officieel, en het gaat om het zwijggeld dat Donald Trump aan pornoster Stormy Daniëls betaalde. Onze collega Steven De Foer woonde de eerste dag van het proces bij, en het was – zoals

Lees meer »

Gewezen nachtcafé Mar y Sol wijkt voor nieuwbouw

Mar y Sol, het gewezen nachtcafé op de hoek van de Condédreef en de Aalbeeksesteenweg aan kruispunt Pottelberg, gaat tegen de vlakte. Er komt een nieuwbouw met vier appartementen en handelszaak. De oplevering is tegen juni 2025 voorzien.
The post Gewezen nachtcafé Mar y Sol wijkt voor nieuwbouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Olivier Deschacht over z’n nieuwe uitdaging en de liefde: “Ik leef als vrijgezel met een soort constante fomo. Vermoeiend”

Vrouwen vechten om zijn aandacht en overladen zijn inbox met verzoeken nu hij weer op vrije voeten staat. “Maar ik wil zélf jagen op de vrouw van mijn leven.” Olivier Deschacht (43) vertelt in een open en eerlijk interview hoe hij drie jaar na zijn profvoetbalcarrière en zijn scheiding in het leven en de liefde staat. Allemaal door ‘Special Forces’.

Lees meer »

Winnaar ‘Het onbekende’ is bekend en gaat naar huis met 16.600 euro

Het spel is gespeeld. Na wekenlang kiezen tussen ‘bekend’ of ‘onbekend’ mag Liz zich officieel de winnares van ‘Het onbekende’ noemen. De 30-jarige kandidate uit Sint-Truiden haalde het tijdens een spannend bufspel van haar tegenspeler Loïc. Als gevolg ging zij met een geldkoffer gevuld met 16.600 euro naar huis. “Ik heb een sponsorkindje in India, dus die ga ik wat

Lees meer »

Bespuwd, bedreigd en beschimpt: Portugese droom eindigt in nachtmerrie voor Britse familie

Een Britse moeder en haar twee dochters zijn halsoverkop teruggekeerd naar het Verenigd Koninkrijk, nadat ze een nieuw leven probeerden uit te bouwen in Portugal. Daar werden ze met de dood bedreigd door de lokale bevolking, die het gemunt had op hun huisdieren. “Mijn kinderen werden bespuwd en kregen te horen dat ‘die Engelse varkens’ beter naar huis zouden terugkeren.”

Lees meer »