LIVEBLOG WESTERLO-CHARLEROI. Rustig begin in het Kuipje

Westerlo ontvangt in het eigen Kuipje Charleroi. Terwijl de Zebra’s nog volop strijd tegen de play-downs, vecht Westerlo voor een zo hoog mogelijke plaats in de Europe play-offs. Volg de wedstrijd via onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Actiecomité dient 560 bezwaren in tegen nieuwbouwproject in Knokke-Heist: “Maken ons zorgen over impact voor aanpalende natuurgebieden”

Het actiecomité ‘SOS Heist aan Zee’ diende woensdag 560 bezwaren in tegen het nieuwbouwproject met 117 appartementen langs de Heistlaan. “We maken ons ernstige zorgen over de impact van dit project op de aanpalende natuurgebieden”, staat onder andere in de motivatie.
The post Actiecomité dient 560 bezwaren in tegen nieuwbouwproject in Knokke-Heist: “Maken ons zorgen over impact voor aanpalende natuurgebieden”

Lees meer »

Alex Vandenbulcke kijkt uit naar Ronde van Griekenland: “Ik trek er met ambities heen”

Geen Ronde van Turkije vanaf zondag voor Alex Vandenbulcke. De 22-jarige Izegemnaar van Tarteletto-Isorex had nochtans graag aan de achtdaagse UCI 2.1-rittenkoers deelgenomen. Twee weken geleden was hij aan de slag in de Tour de Mersin in Turkije. “Dat was een hele belevenis.”
The post Alex Vandenbulcke kijkt uit naar Ronde van Griekenland: “Ik trek er met ambities heen” appeared

Lees meer »

Speler van de Eeuw Jules Verriest kiest zijn beste elf uit 125 jaar Cercle: “Vaak van mijn hart een steen moeten maken”

Cercle Brugge viert feest. Met 5 op 9 zijn ze alvast sterk gestart in de Champions’ play-offs. Zondag viert heel groen-zwart tegen landskampioen Antwerp nog eens het 125-jarige bestaan met een jubileumfeest. Hét moment om icoon Jules Verriest, 77 jaar intussen, zíjn favoriete elftal uit 125 jaar Cercle te laten samenstellen. Nou ja, uit de tweede helft daarvan.
The post

Lees meer »

Sofia Speybrouck neemt deel aan Atelier in Beeld: Warmte, rust en een stille kracht

Heel wat lokale kunstenaars stellen hun kunst tentoon tijdens Atelier in Beeld, het eerste weekend van mei. Diverse kunstgroepen maar ook heel wat individuele kunstenaars gooien dan de deuren van hun atelier open. Een topper in het Jabbeekse aanbod van het atelierweekend is keramiste Sofia Speybrouck, wiens werkruimte je kan bezoeken in de Eikendreef 5 in Varsenare.
The post Sofia

Lees meer »

Bruggeling die al elf jaar zonder geld probeert te leven in ‘Don’t worry, be happy’ op Play 4: “Ik zal binnenkort nomadisch bestaan moeten leiden”

Op dinsdag 30 april zal Bruggeling Peter Clerckx te zien zijn in de derde aflevering van ‘Don’t worry, be happy’ op Play4. Hij baat al vier jaar de kringwinkel Ecoliving in de Langestraat in Brugge uit en zal binnenkort, deels gedwongen en deels uit overtuiging, een nomadisch bestaan leiden.
The post Bruggeling die al elf jaar zonder geld probeert te

Lees meer »

EXCLUSIEVE PEILING. 4 op de 10 Vlamingen wil Vlaamse onafhankelijkheid

Opvallend veel Vlamingen willen meer baas zijn in eigen huis, zo blijkt uit een exclusieve peiling van HLN en VTM NIEUWS. Liefst 40 procent gaat akkoord met de stelling dat Vlaanderen op termijn onafhankelijk moet worden. Door dat verrassende resultaat gaapt er een ongemakkelijke kloof, in het bijzonder bij Open Vld en CD&V. Hoe liggen de kaarten daar intern? En

Lees meer »

Opening vernieuwd kruispunt Moerkerkebrug-Lieveberm

Het Damse stadsbestuur heeft samen met de buurtbewoners het vernieuwde kruispunt Moerkerkebrug-Lieveberm feestelijk geopend. Door een knik in de aanleg vertraagt het verkeer en duidelijke fietssuggestiestroken en brede voetpaden maken het veiliger voor zwakke weggebruikers.
The post Opening vernieuwd kruispunt Moerkerkebrug-Lieveberm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schade klimaatverandering loopt volgens onderzoek in de biljoenen (en dat bedrag dreigt nog verder explosief te stijgen)

De gevolgen van klimaatverandering gaan de wereldeconomie biljoenen dollars per jaar kosten, becijferen onderzoekers van het Potsdam-Instituut voor Klimaateffectenonderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Nature’. Een deel van de hogere kosten door extreem weer, gezondheidsschade, lagere landbouwopbrengsten en verminderde productiviteit is nu al onvermijdelijk. Als de wereld de opwarming verder laat oplopen, kan de schadepost volgens de wetenschappers nog explosief stijgen.

Lees meer »

De Kassei Klievers brengen derde ‘Hel van de Klievers’: “Toertocht is toch wel uniek”

Dit weekend organiseert wielervereniging De Kassei Klievers voor de derde keer een editie van De hel van de Klievers’. Die toertocht met keuze uit verschillende afstanden zoekt heel wat kasseistroken uit de streek op. “Bij onze grootste rit van 105 kilometer zitten er vijftien kasseistroken in”, legt voorzitter Mieke Lambrecht uit.
The post De Kassei Klievers brengen derde ‘Hel van

Lees meer »