LIVEBLOG GENK-CLUB BRUGGE (zo, 13u30). Ronny Deila scherp voor zichzelf: “Mijn verantwoordelijkheid voor slecht resultaat tegen Union”

‘t Is van moeten, zowel voor Racing Genk als voor Club Brugge. Geen van beide ploegen kan zich zondag (13u30) in de topper in de Cegeka Arena puntenverlies veroorloven. Volg de aanloop naar de match – met om 13 uur de persconferentie van Club-trainer Ronny Deila – en het duel zelf op deze pagina! 

Meer krantenkoppen in België

Beursrally gaat in de remmen

06:39 Een Amerikaanse centraal bankier stelt dat één renteverlaging in 2024 mogelijk volstaat en scherpt zo de nervositeit aan in aanloop naar een vers inflatiecijfer.

Lees meer »

Lauren Deruyck blikt terug op haar deelname aan ‘K3 zoekt K3’: “Die harde reacties hebben mij toen veel pijn gedaan”

“Die harde reacties hebben mij toen veel pijn gedaan.” In de ‘Wired Podcast by Stitchly’ blikt Lauren Deruyck nogmaals terug op haar deelname aan het VTM-programma ‘K3 zoekt K3’. Verder heeft Lauren het ook over haar deelname haar Junior Eurosong, of ze ooit nog zal zingen en haar toekomstige wereldreis. “Onze omgeving begreep onze beslissing aanvankelijk totaal niet.”

Lees meer »

Professor Rik Torfs komt spreken in Waregem

Op donderdag 16 april om 20 uur verwelkomt OC Nieuwenhove in Waregem professor Rik Torfs voor een inspirerende lezing met als titel ‘Tijdsgeest vs Kerk en Vaticaan’. Het belooft een avond te worden waarin de complexe dynamiek tussen de hedendaagse samenleving en de invloed van de Kerk en het Vaticaan op scherp wordt gesteld.
The post Professor Rik Torfs komt

Lees meer »

Onze chef voetbal ziet hoe Union zich als een kat in het nauw gedraagt: “De oase van rust is een jungle geworden”

Een spelletje welles nietes waarbij zelfs woorden als ‘beïnvloeding’ vallen. De soap rond Christian Burgess, de speelgerechtigde – dixit de bond – ‘geschorste’ – dixit Union – leider van de Union-defensie, komt het imago van de Brusselse club niet ten goede. Dat CEO Bormans telefoontjes pleegt bij de bond om zijn beklag te maken, dat trainer Blessin achter elke hoek

Lees meer »

Italiaanse premier Meloni wil snel goedkeuring van strengere wet tegen draagmoederschap: “Praktijk is onmenselijk”

De Italiaanse premier Giorgia Meloni vindt draagmoederschap "onmenselijk". Dat zei ze op een conferentie in Rome. De premier van de uiterst rechtse partij Fratelli d’Italia wil strenger optreden tegen deze praktijk met boetes tot 1 miljoen euro. Het wetsvoorstel van haar partij werd al goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden, nu moet de Senaat er zich over buigen. Meloni wil

Lees meer »

LIVE. Busbouwer Van Hool vraagt faillissement aan: 1.550 tot 1.850 mensen verliezen hun job

Busbouwer Van Hool heeft officieel het faillissement aangevraagd. Het bedrijf uit Koningshooikt wordt overgenomen door VDL-Schmitz Cargobull. Daarbij verdwijnen 1.550 tot 1.850 van de 2.500 jobs, méér dan verwacht. Om 11 uur was er een bijzondere ondernemingsraad bij Van Hool. Rond 12.30 uur geeft de busbouwer een nieuwe stand van zaken over de doorstart van het bedrijf. Volg alle ontwikkelingen

Lees meer »

VS zetten onder Biden recordaantal Chinese firma’s op zwarte lijst

De Verenigde Staten hebben onder president Joe Biden meer Chinese bedrijven en individuen op de zwarte lijst gezet dan de voorgaande Amerikaanse regeringen. Washington wil op die manier onder meer voorkomen dat China hoogwaardige technologieën in handen krijgt die ook voor militaire doeleinden kunnen worden gebruikt. Voor de Chinese bedrijven op de zwarte lijst gelden strenge exportbeperkingen.

Lees meer »

KIJK. ‘Bompa Bockie’ wordt al meteen geconfronteerd met de realiteit: “Jij zit op de plaats van Bert, hij overleed onlangs aan een harstilstand”

Bockie De Repper (39) krijgt in de eerste aflevering van ‘Bompa Bockie’ een vaste plek toegewezen tijdens het middagmaal. Wanneer hij probeert een praatje te slaan met de mannen, wordt hij al snel de mond gesnoerd. “Het eten zelf moet wel rustig gebeuren. Je mag je mond wel open doen, maar niet heel de tijd liggen babbelen”, zegt een van

Lees meer »

Belgische arbeider Glenn wint ‘Big Brother’: “Mijn kinderen willen nu héél graag naar Disneyland”

Na Nederlanders Jill en Salar en de Belgische militair Bart, was het opnieuw een Vlaamse kandidaat die ‘Big Brother’ won. De 32-jarige Glenn uit het Oost-Vlaamse Stekene kroonde zich op zaterdagavond tot winnaar van ‘de moeder aller realityshows’, en kreeg een cheque van 56.266 euro mee naar huis. Daarmee haalde de werknemer van Volvo Cars Gent het van de Nederlandse

Lees meer »

DE INSIDER. Zal Israël echt de stad aanvallen waar alle Palestijnse burgers gevangen zitten? “Voor Netanyahu staat er veel op het spel”

Israël blaast warm en koud rond de oorlog in Gaza. Enerzijds trekken ze troepen terug, anderzijds dreigt premier Netanyahu met een aanval op Rafah, de enige stad waar burgers tot nog toe relatief veilig waren. Komt dat er echt van, hoewel de hele wereld smeekt om het niet te doen? “Die mensen daar wachten bevend af op wat er gaat

Lees meer »

Hoogste grondwaterstanden in meer dan twintig jaar

Na een natter dan gemiddelde maand maart waren de grondwaterstanden in Vlaanderen begin april op de meeste plaatsen hoog tot zeer hoog. “Het is van 2001 geleden dat het peil begin april nog zo hoog stond”, zegt de Vlaamse Milieumaatschappij.

Lees meer »