Kevin Demeyere en TSC Proven gaan zaterdagavond op bezoek in Merkem: “We willen nu revanche pakken”

Na de knappe 5-1-overwinning tegen Ploegsteert ging TSC Proven afgelopen weekend in derde provinciale A met 2-0 onderuit op het veld van Handzame. Zaterdagavond hopen aanvalsleider Kevin Demeyere (29) en co opnieuw aan te knopen met een overwinning. Demeyere zelf wil maar wat graag opnieuw aan het kanon staan. Tegen Ploegsteert liet hij maar liefst vier keer de netten trillen.

“We waren een paar keer gevaarlijk, maar Handzame trok verdiend aan het langste eind”, weet Demeyere. “Het is geen excuus, maar het veld lag er dramatisch bij. Combineren was bijna onmogelijk en daarom werd de lange bal vaak gehanteerd. Dat was een nadeel voor ons, want wij zijn een voetballende ploeg.”

“Zaterdag nemen we het op tegen Merkem. Een partij om naar uit te kijken, want ook Merkem is een team die het leer vlot van voet tot voet laat gaan. In de heenmatch verloren we met het kleinste verschil. We willen dus maar wat graag revanche pakken. We zijn ongeveer even sterk. Het zal van details afhangen en hopelijk valt het dubbeltje langs onze kant.”

Behoud verzekeren

Met 25 punten kampeert Proven voorlopig op een twaalfde stek. “We mikten voor het seizoen veel hoger, maar we hebben te veel onnodige punten laten liggen. In de resterende acht wedstrijden hopen we nog in de linkerkolom te belanden. Maar onze belangrijkste doelstelling is het behoud verzekeren. Ik denk niet dat we nog in de problemen gaan komen, maar je weet natuurlijk nooit in voetbal.”

Nu het seizoen bijna op zijn einde loopt, is er voor Demeyere maar één titelfavoriet. “Beselare steekt er met kop en schouders bovenuit. Ook Dosko Beveren en De Ruiter zijn uitstekende elftallen, maar Beselare is een ploeg die eigenlijk thuishoort in tweede provinciale. Volgens mij trekken zij dus aan het langste eind, maar wij hopen hen nog punten af te snoepen.”

Zaterdag 2 maart om 19 uur: Merkem Sport – TSC Proven.

The post Kevin Demeyere en TSC Proven gaan zaterdagavond op bezoek in Merkem: “We willen nu revanche pakken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sea Life laat drie zeehondjes vrij, met daarbij ook één zeldzaam diertje: “Was pas tweede of derde keer sinds 1998 dat we er zo een opvingen”

Ze krijgen letterlijk én figuurlijk wat meer ademruimte in het opvangcentrum van Sea Life. Woensdagochtend werden drie jonge zeehondjes vrijgelaten in Blankenberge, en dat na een enorm drukke periode. “Onze quarantaines zaten wekenlang helemaal vol”, aldus Jonathan Meul. Al namen de verzorgers ook afscheid van een héél uitzonderlijk diertje.

Lees meer »

PROlectro neemt Selexion Verdegem in Ertvelde over: “De ziel van het bedrijf blijft behouden”

Het Beernemse bedrijf PROlectro, gespecialiseerd in elektro en technische installaties, neemt een Oost-Vlaamse collega over. Na de aankoop van loodsen en ruimte op de site van ‘t Fort in Beernem, past de overname in de expansieplannen.
The post PROlectro neemt Selexion Verdegem in Ertvelde over: “De ziel van het bedrijf blijft behouden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hond lijkt voldaan na vernietigen van zetel, baasje misnoegd: “Maar kan niet lang boos blijven op die lieve ogen”

De Amerikaanse Paul Gervais wist niet wat hij zag toen hij dinsdag thuis kwam van zijn werk. De hond, Princess Tsunami, had de hele zetel kapotgebeten. “Ik was zo kwaad”, laat hij weten. “Maar dat heeft uiteindelijk niet lang geduurd, ik kan niet lang boos blijven op die lieve ogen.” Paul heeft wel geleerd uit zijn fouten: “Princess Tsunami mag

Lees meer »

Kind (4) gewond naar ziekenhuis nadat stuk gevel naar beneden valt op terras

Een vierjarig kind is maandagavond met snijwonden afgevoerd naar het ziekenhuis nadat de faience van een gevel naar beneden kwam. De kleuter zat net met haar opa op het terras van café ’t Peerd iets te drinken toen het incident gebeurde. De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse, waarna besloten werd het café voor onbepaalde tijd te sluiten wegens structurele problemen.

Lees meer »

Onze chef voetbal ziet hoe Union zich als een kat in het nauw gedraagt: “De oase van rust is een jungle geworden”

Een spelletje welles nietes waarbij zelfs woorden als ‘beïnvloeding’ vallen. De soap rond Christian Burgess, de speelgerechtigde – dixit de bond – ‘geschorste’ – dixit Union – leider van de Union-defensie, komt het imago van de Brusselse club niet ten goede. Dat CEO Bormans telefoontjes pleegt bij de bond om zijn beklag te maken, dat trainer Blessin achter elke hoek

Lees meer »

Leider van Britse partij Reform UK roept kandidaten op zich te gedragen na avondje stappen: “Gebruik in godsnaam geen sociale media”

Na een aantal incidenten heeft de leider van de Britse rechts-populistische partij Reform UK, Richard Tice, zijn kandidaten opgeroepen tot terughoudendheid na een avondje stappen. Kandidaten voor de komende lokale verkiezingen zouden geen berichten op sociale media moeten plaatsen als ze alcohol hebben gedronken om “ongepaste” opmerkingen te voorkomen, zei Tice maandag in Londen.

Lees meer »

Jonas Vingegaard eindelijk geopereerd aan sleutelbeen na zware crash: “Niet duidelijk hoe lang zijn herstel gaat duren”

Vijf dagen na zijn zware val in de Ronde van het Baskenland is Jonas Vingegaard (27) eindelijk geopereerd aan zijn sleutelbeen. De Deense tweevoudig Tourwinnaar kan aan zijn herstel beginnen, maar vertoefde tot nu toe nog in het Spaanse ziekenhuis. “Ik zou naar daar willen gaan, kijken hoe het met hem gaat”, vertelt Nathan Van Hooydonck in wielerpodcast ‘Wuyts en

Lees meer »

Minister Brouns vraagt zo snel mogelijk duidelijkheid na nieuw bod Guido Dumarey op busbouwer Van Hool

Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) vraagt zo snel mogelijk duidelijkheid nadat maandagavond is bekendgeraakt dat zakenman Guido Dumarey alsnog een bod heeft gedaan op busbouwer Van Hool. “Ik denk dat iedereen er in deze moeilijke tijd naar hunkert dat er zo snel mogelijk uitsluitsel is”, zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1.
The post Minister Brouns vraagt

Lees meer »

Ben Weyts na “ongeloofwaardige” dreigmail voor middelbare scholen: “We moeten voorzichtiger omspringen met onrustwekkende boodschappen”

De dreigmail, die verschillende middelbare scholen in Vlaanderen ontvingen, was “op basis van de beschikbare informatie niet geloofwaardig”, volgens het orgaan voor de dreigingsanalyse OCAD. Minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA) is dan ook kritisch: “We moeten voorzichtiger omspringen met onrustwekkende boodschappen”

Lees meer »

Waarom NAVO-ministers vergaderen op dit Zweedse eiland van Pippi Langkous, is het zo belangrijk?

Het is zo groot als de provincie West-Vlaanderen. Er is het huis van Pippi Langkous te vinden, evenals een sauna in een omgebouwde bunker. Maar wat maakt van het Scandinavische vakantie-eiland Gotland zo een militaire troef? Waarom zulle er tegen 2027 4.000 gestationeerd zijn? En wat maakt het eiland zo bijzonder dat precies dáár de Noorse, Zweedse en Baltische ministers

Lees meer »

10CC was te gast in Kursaal Oostende, maar komt op zaterdagavond 4 mei ook naar het Labadoux Festival in Ingelmunster

Het Kursaal Oostende was heel goed gevuld voor 10CC, die graag naar Vlaanderen afzakken. De échte fans moeten niet lang wachten, want op zaterdag 4 mei staan ze om 20 uur ook op het Labadoux Festival in Ingelmunster.
The post 10CC was te gast in Kursaal Oostende, maar komt op zaterdagavond 4 mei ook naar het Labadoux Festival in Ingelmunster

Lees meer »