Mark Monbaliu niet langer trainer bij TSC Proven, Piet Vanwildemeersch volgt hem op: “We hopen op een schokeffect”

Mark Monbaliu is niet langer trainer van derdeprovincialer TSC Proven. Hij nam in november 2022 over als opvolger van Serge Vandevyvere. De recente 2 op 21 zorgde ervoor dat het bestuur ingreep. Met Piet Vanwildemeersch komt er een oude bekende aan het roer.

Zondag verloor TSC Proven met 2-1 op het veld van rode lantaarn SVD Kortemark. Een dag later kwam het bericht dat de samenwerking met Mark Monbaliu beëindigd werd in onderling overleg. “Naast trainer was ik webmaster van de club en dus vroeg het bestuur of ik het zelf op de site kon plaatsen”, vertelt Mark. “Ik heb me hier geamuseerd en kijk positief terug op dit avontuur. Ik nam over in november 2022 en besefte dat er na de mindere resultaten van de voorbije weken iets moest gebeuren. De reden dat het minder ging, is een samenloop van factoren. Het geluk zat niet mee bij de afwerking, we kenden veel afwezigen, enzovoort. Zo verloren we dit seizoen Victor Vanwildemeersch. Hij is een belangrijke speler, je mag zelfs zeggen de Tom Deman van Proven. Na een lange blessure keerde hij terug, maar hij viel snel weer uit en heeft volgende week opnieuw een operatie aan de meniscus.”

Toekomst?

Mark zal snel weer op de club zijn. “Vrijdag is er de TSC-quiz en ik schreef me in. Ik heb met niemand miserie en ben zeker niet rancuneus. Alles is correct verlopen en ik onthoud de mooie momenten. Het ging al enkele weken minder, dus het is niet dat het zomaar uit de lucht kwam vallen”, blijft Mark positief, die nog niets uitsluit voor zijn trainerstoekomst. “Ik ben niet de man die overal mijn cv zal rondsturen. Zowel bij Lo-Reninge als bij Proven belden ze me zelf op. We zien wel wat de toekomst brengt, ik zal alleszins niet proactief op zoek gaan naar een nieuwe club.” Het was geen makkelijke beslissing voor het bestuur. “Mark heeft zich geëngageerd, maar de resultaten bleven de jongste weken uit”, zegt sportief verantwoordelijke Steven Geldhof.

Eindverantwoordelijke

“Ik kon het goed vinden met Mark en voor mij mocht hij hier nog tien jaar trainer zijn, maar de trainer is ook eindverantwoordelijke. Nu willen we een nieuwe wind laten waaien en daarvoor vroegen we aan clubicoon Piet Vanwildemeersch om over te nemen. Piet is begaan met de club en we hopen op een schokeffect. Hopelijk zondag al tegen Sparta Dikkebus. Het zal dan wel zonder Lucas Pacco zijn. We hopen op een rustig einde en daarna willen we toewerken richting volgend seizoen. Tegenstanders moeten weer schrik hebben om naar Proven te komen. Intussen maken we met de sportieve cel werk van enkele versterkingen. Jean Affognon komt over van BS Geluveld en doelman Bram De Ruyck komt van KFC Poperinge”, aldus Steven.

Paars bloed

Dinsdagavond leidde de nieuwe coach Piet Vanwildemeersch zijn eerste training. “Er stroomt paars bloed door mijn aderen”, lacht Piet. “Ik heb hier gespeeld tot mijn 30ste en enkele jaren later rolde ik in het trainerschap. Met Patrick Verheule en Koen Declerck boekten we mooie resultaten”, aldus de 45-jarige Haringenaar.

Werk graag met jeugd

“De voorbije jaren verdween ik even uit het voetbalmilieu. Ik heb een drukke job, als zelfstandige bij de firma van mijn broer Stijn. Vier jaar geleden pikte ik de draad weer op en trainde ik de U17, U21, de beloften en nu weer de U17. Ik werk heel graag met jeugd en van de U17 van enkele jaren geleden zijn er nu een vijftal basisspelers in de eerste ploeg.” Dikkebus is meteen een stevige opener voor Piet. “Zij zijn een gevestigde waarde in derde en die ploeg ligt ons moeilijk”, zegt Piet, die de eerste ploeg niet zal combineren met de U17. “Dan zou ik zeven op zeven met voetbal bezig zijn en ik kan maar één iets goed doen. We zoeken dus een opvolger. Wat volgend seizoen betreft, zien we nog wel. De focus ligt op dit seizoen en we willen het tij nu zo snel mogelijk keren.”

Zondag 11 februari om 15 uur: TSC Proven – Sparta Dikkebus.

The post Mark Monbaliu niet langer trainer bij TSC Proven, Piet Vanwildemeersch volgt hem op: “We hopen op een schokeffect” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Van Camille tot Gene Thomas: Vlaamse artiesten geven het beste van zichzelf op ‘Vlaanderen feest’

In Antwerpen werd donderdag de Vlaamse feestdag gevierd met ‘Vlaanderen feest’. Verschillende Vlaamse artiesten kwamen er een gratis optreden geven. De Grote Markt vulde zich vol voor onder meer Camille, Bart Kaëll, Aaron Blommaert, Metejoor en Celien en Margriet Hermans. Ook Pauline Slangen gaf het beste van zichzelf, mét een mini-striptease. Peter Van de Veire en Zita Wauters zorgden voor

Lees meer »

“De nieuwe Europese Commissie moet inzien dat productieve investeringen de groei van morgen garanderen”

Ons land moet productieve investeringen in economie, onderwijs, groene en digitale transformatie en infrastructuur kunnen doen die buiten de begrotingsdoelstellingen vallen. Dat zegt toekomstig Vooruit-voorzitter en federaal onderhandelaar Conner Rousseau. “Terwijl Amerika en China met geld smijten vraagt Europa dat we onszelf zweepslagen geven”, hekelt hij.

Lees meer »

Overbuur (40) lost schot met jachtgeweer om ruziënd duo stil te krijgen: politie arresteert drie lichtgewonden

De politie werd in de nacht van zondag op maandag opgeroepen voor een schietpartij in de Koekelarestraat in Kortemark. Twee mannen hadden er ruzie op straat, waarop een overbuur hen aanmaande om stiller te zijn. Daarop ontstond extra tumult waarna de 40-jarige overbuur een schot loste met een jachtgeweer. Uiteindelijk ontaarde het incident in een vechtpartij, waardoor het drietal lichtgewond

Lees meer »

Europees parket opent onderzoek naar Vlaams Belang-politicus Tom Vandendriessche voor vermeend misbruik van middelen

De federale politie voert een onderzoek naar mogelijk misbruik van Europese middelen door Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang). Dat bevestigt het Europees openbaar ministerie aan Apache en Humo. Het opsporingsonderzoek naar de partij-ideoloog van Vlaams Belang gebeurt onder leiding van een Europese gedelegeerde procureur in Brussel.

Lees meer »

Aanslag op Trump zorgt voor storm aan complottheorieën op sociale media: “Joe Biden heeft de opdracht gegeven”

“Mensen proberen feiten te verdraaien om hun verschillende agenda’s te dienen”, zegt Megan Squire, een Amerikaanse data-analiste. Zaterdagavond scheerde de kogel maar rakelings langs Trump zijn oor of sociale media ontplofte meteen met wilde speculaties en beschuldigingen over de dader achter de aanslag. Een overzicht van enkele absurde complottheorieën die de ronde doen op verschillende platformen.

Lees meer »

Minstens veertig doden bij geweld in Congo

In de Democratische Republiek Congo (DRC) zijn meer dan veertig doden gevallen bij gewelddadigheden tussen Congolese militairen en mobondo-milities. Het geweld vond plaats in het dorp Kinsele, ongeveer 130 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Kinshasa. Dit hebben plaatselijke bronnen gemeld.

Lees meer »

Wat een pech: slackliner steekt meer dan drie kilometer lange Straat van Messina over, maar verliest vlak voor de finish zijn evenwicht

Drievoudig wereldkampioen slacklinen Jaan Roose schreef woensdag geschiedenis in Italië. De Etste atleet stak als eerste persoon ooit de Straat van Messina over. Voor die tocht werd de zeestraat in de Middellandse Zee speciaal overbrugd met een 3.646 meter lange slackline. Roose voltooide de reis in bijna drie uur en overtrof daarmee het record van 2.710 meter. Maar door een

Lees meer »