Kan nieuwe DNA-wet cold cases als Bende van Nijvel alsnog helpen oplossen?

Speurders mogen voortaan in het DNA van een onbekende moordenaar kijken, om bijvoorbeeld zijn haarkleur en leeftijd te achterhalen. Het parlement keurde een baanbrekende DNA-wet goed, in de aanwezigheid van familieleden van slachtoffers.

 

Meer krantenkoppen in België

J.K. Rowling haalt uit naar Harry Potter-sterren Daniel Radcliffe en Emma Watson: “Ik zal hen niet vergeven”

De Britse ‘Harry Potter’-schrijfster J.K. Rowling heeft persoonlijk uitgehaald naar filmsterren Daniel Radcliffe en Emma Watson, die respectievelijk Harry Potter en Hermelien Griffel speelden in de verfilmingen van haar boeken. De twee acteurs distantieerden zich van Rowling in het lopende debat rond transgender personen. “Daarvoor zal ik hen niet vergeven”, aldus de schrijfster.

Lees meer »

Een onverwacht dealtje en een knullig spelletje Mario kart doen de mol zegevieren: “Aan óns heeft het niet gelegen”

“We zitten met een goeie mol”, blies Coco nog na de eerste proef. Maar de verpleegster had duidelijk niet de juiste naam in gedachten wanneer ze de verrader omschreef. Ondanks een deal met de mol moest Coco het spel verlaten met een nauwelijks gespijsde groepspot. De mol floreerde tussen karts op een Italiaans circuit, vliegende ananassen en een één-op-één-gesprek met

Lees meer »

Vier horecazaken in Leuven in één week moeten sluiten door muizenplaag: “Dit gaat over meer dan twee keuteltjes”

Na een controle van het FAVV zijn in Leuven deze week vier zaken moeten sluiten, omdat er sporen van muizen gevonden zijn. Eerder gebeurde hetzelfde al eens, in zes andere restaurants en cafés. “Het is makkelijk nu met de vinger naar de horeca te wijzen”, zegt Kevin Vanderauwera, voorzitter van Horeca Leuven. “Maar het probleem is veel complexer.”

Lees meer »

Peter Van Asbroeck vertelt over aandoening die hem parten speelt: “Ik heb, om het cru te zeggen, een dooie slokdarm”

Acteur. Tv-kok. Horeca-ondernemer. En in zijn vrije tijd: duiker, piloot en manusje-van-alles in het leger, waar hij zijn hart verloor. Peter Van Asbroeck (61) doet alles in z’n leven met evenveel passie, vertelt hij aan ‘Dag Allemaal’. Al kende ook hij tegenslagen. In een uitgebreid interview blikt hij terug op de twee ongevallen die z’n leven veranderden, z’n mislukte horeca-avontuur

Lees meer »