Worden cold cases als de Bende Van Nijvel toch nog opgelost? Parlement keurt baanbrekende DNA-wet goed

Speurders mogen vanaf nu in het DNA van een onbekende moordenaar kijken, om bijvoorbeeld zijn haarkleur en leeftijd te achterhalen. Het parlement keurde donderdag een baanbrekende DNA-wet goed, in de aanwezigheid van slachtoffers: “Zelfs als het maar één cold case oplost, was het de inspanning waard”, zegt Justitieminister Paul Van Tigchelt (Open VLD).

 

Meer krantenkoppen in België

NMBS-reisplanner toont nu ook samenstelling van trein

Treinreizigers kunnen vanaf vrijdag via de reisplanner op de NMBS-website de samenstelling van een trein zien. Zo weten ze waar het fiets- of het eersteklasrijtuig zich bevinden en of hun trein is uitgerust met airco, meldt de NMBS in een persbericht.
The post NMBS-reisplanner toont nu ook samenstelling van trein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeeolifant legt zich niet neer bij ‘verbanning’ 200 kilometer verder en zwemt verrassend snel terug naar zijn thuisbasis

Zeeolifant Emerson is berucht in het Canadese Victoria. Hij werd er zo populair bij de bewoners en toeristen dat de autoriteiten besloten de zeeolifant te ‘verbannen’. Ze dropten hem in een afgelegen gebied, zo’n 200 kilometer verder, langs de westkust van Vancouver Island. Maar na zes dagen was Emerson alweer terug. Een straffe prestatie, die experten niet hadden verwacht.

Lees meer »

Makelaar Kinga probeert teleurstellingen in ‘Blind gekocht’ te vermijden: “We doen écht alles wat binnen onze mogelijkheden ligt”

Ze debuteerde vorig jaar pas als makelaar bij ‘Blind gekocht’, maar die passage smaakt voor Kinga Kantorska (46) duidelijk naar meer. Vanaf woensdag dringt de vrolijke makelaar opnieuw de Vlaamse huiskamers binnen, en laat ze – als een goede fee on a budget – wederom woondromen in vervulling gaan. In dit gesprek vertelt Kantorska welke moeilijkheden ze ondervindt in de

Lees meer »

Twintiger die jogster Valérie (45) doodreed, krijgt celstraf en rijverbod: “Ze had misschien kans gehad als hij trager reed”

Een 26-jarige man uit Borgloon is veroordeeld tot zes maanden cel, waarvan vier effectief, omdat hij Valérie Kindermans (45) op 26 juli 2022 doodreed tijdens het joggen. Hij krijgt ook een rijverbod van een jaar en een geldboete van 8.000 euro. De man reed veel te snel en was volgens het onderzoek met zijn telefoon bezig toen hij de vrouw opschepte.

Lees meer »