“Grootste natuurbrand ooit in Texas” is zichtbaar vanuit de ruimte

Een enorme natuurbrand die sinds deze week in Texas en delen van Oklahoma raast, bestrijkt meer dan 400.000 hectare en is daarmee de grootste brand in de geschiedenis van Texas. De brand is zo groot dat deze vanuit de ruimte zichtbaar is. 

Meer krantenkoppen in België

Jurgen en Sofie nemen na 15 jaar afscheid van Sotero: “Beslist om de zaak over te laten en voor een ander leven te kiezen”

Sotero, de bekende zaak op de Markt, is nog slechts een drietal maanden open. Dat wil niet zeggen dat Sotero uit het straatbeeld zal verdwijnen. Er wordt immers naar een overnemer gezocht voor de horecazaak met een groot cliënteel.
The post Jurgen en Sofie nemen na 15 jaar afscheid van Sotero: “Beslist om de zaak over te laten en voor

Lees meer »

“Ballet is echt topsport”: Zaakvoerder Amélie Allaert van Prima Donna Events

In nauwelijks vijf jaar tijd heeft het productiehuis Prima Donna Events zich ontpopt tot een vaste waarde in de wereld van ballet- en operavoorstellingen. De drijvende kracht achter het succes van uitverkochte theaterzalen is onderneemster Amélie Allaert (32) uit Menen.
The post “Ballet is echt topsport”: Zaakvoerder Amélie Allaert van Prima Donna Events appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stripteasebar van ex van Barbara Gandolfi gesloten wegens reeks overtredingen: “We willen doorgedreven controles voeren naar de uitbater”

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open VLD) heeft de uitbating verboden van een handelszaak in de Van Iseghemlaan. Het gaat volgens welingelichte bronnen om de New Dreams, een stripteasebar die officieel uitgebaat wordt door Frédéric Vanderwilt (49), de ex van Barbara Gandolfi die samen met haar en zes anderen momenteel in de gevangenis zit op verdenking van seksuele uitbuiting van

Lees meer »

Praat u over politiek met vrienden en familie?

Weinig gespreksthema’s die zo explosief zijn als politiek, zeker nu de verkiezingen in het verschiet liggen. Hoe zit dat bij u? Vermijdt u politieke discussies op café of op (familie)feestjes? Of net niet? Heeft u tips om politieke discussies constructief te houden en niet te laten ontsporen?

Lees meer »

KIJK. Taylor Swift-gekte in Los Angeles nadat pop-up bibliotheek verschijnt: honderden fans wachten urenlang in de rij

In het winkelcentrum ‘The Grove’ in Los Angeles staat plots een pop-up bibliotheek. Die bevat hints over ‘The Tortured Poets Department’, het nieuwe album van popster Taylor Swift (34). Swifties staan urenlang in de rij om de pop-up van dichtbij te kunnen bewonderen. Sommige fans stonden zelfs al vanaf 5 uur ‘s ochtends aan te schuiven, terwijl de pop-up pas

Lees meer »

Sofia Speybrouck neemt deel aan Atelier in Beeld: Warmte, rust en een stille kracht

Heel wat lokale kunstenaars stellen hun kunst tentoon tijdens Atelier in Beeld, het eerste weekend van mei. Diverse kunstgroepen maar ook heel wat individuele kunstenaars gooien dan de deuren van hun atelier open. Een topper in het Jabbeekse aanbod van het atelierweekend is keramiste Sofia Speybrouck, wiens werkruimte je kan bezoeken in de Eikendreef 5 in Varsenare.
The post Sofia

Lees meer »

Meer dan 100 activiteiten in West-Vlaanderen in het kader van Erfgoeddag: “Zo ging het er aan toe in de Dodengang in Diksmuide”

De Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel heeft zondag zo’n 190.000 bezoekers verwelkomd, zo maakte het organiserende Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed (FARO) zondagavond bekend. Het aantal bezoekers ligt daarmee in lijn met de vorige editie. De 24e editie stond in het teken van ’thuis’. Ook in West-Vlaanderen namen heel wat lokale besturen en verenigingen deel.
The post Meer dan 100

Lees meer »

6,75 procent rijdt te snel tijdens flitsmarathon van politiezone Grensleie: “Onze inzet voor veiliger verkeer stopt niet”

De politiezone Grensleie (Menen-Wevelgem-Ledegem) maakte de resultaten van de flitsmarathon van vrijdag 9 tot zaterdag 9 uur bekend. In totaal zijn 4.387 voertuigen gecheckt, waarvan er 296 werden geflitst voor te snel rijden. Dat komt neer op een totaal overtredingspercentage van 6,75 procent. Zeven bestuurders met een buitenlandse nummerplaat werden beboet voor snelheidsovertredingen.
The post 6,75 procent rijdt te snel

Lees meer »

Actie tegen drugsoverlast in Antwerpen-Noord: 2 drugsdealers aangehouden, 10 mensen naar gesloten instelling voor illegalen

De lokale politie heeft tijdens een actie tegen drugsoverlast zaterdag in Antwerpen-Noord twee vermoedelijke drugsdealers opgepakt. De onderzoeksrechter heeft hen aangehouden. Daarnaast werden ook twaalf mensen betrapt die illegaal in het land verblijven. Tien van hen zijn naar een gesloten instelling gebracht met het oog om hen te repatriëren naar hun thuisland. In totaal zijn 67 personen en 18 voertuigen

Lees meer »

Parkenplan voor veiliger en meer leefbare parken en pleinen

Het stadsbestuur geeft binnenkort groen licht voor het parken- en pleinenplan van schepen van Samenleven Maxim Donck (N-VA). “Met kleine aanpassingen kunnen we het verschil maken naar leefbaarheid en veiligheid”, luidt het. Het is voor het eerst dat er zo’n parkenplan komt.
The post Parkenplan voor veiliger en meer leefbare parken en pleinen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Internationale dag in VBS De Boomgaard in Ardooie: Kennismaking met Rwanda

Op de drempel van de paasvakantie organiseerde de vrije basisschool De Boomgaard een internationale dag. De bedoeling is dat de leerlingen even over de grenzen kijken en zo een beeld krijgen van andere culturen. Dit jaar stond Rwanda in de kijker.
The post Internationale dag in VBS De Boomgaard in Ardooie: Kennismaking met Rwanda appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG L-B-L VROUWEN. Groep van negen rijdt weg van het peloton, dat dichterbij komt op La Redoute

Met Luik-Bastenaken-Luik klinkt vandaag het eindsignaal van het klassieke wielervoorjaar. Demi Vollering toonde zich vorig jaar het sterkst, en is nu ook één van de favorieten voor de zege. Het is natuurlijk ook opnieuw uitkijken naar wereldkampioene Lotte Kopecky, die voor het eerst de wedstrijd rijdt. Wie trekt er aan het langste eind? Volg de koers op de voet in

Lees meer »