Abnormaal hoge temperaturen wakkeren grote natuurbrand aan in oosten van Spanje

Het oosten van Spanje is na warm weer opgeschrikt door een grote natuurbrand. Die heeft een gebied verwoest van ongeveer 500 hectare, zo melden de autoriteiten maandag.

 

Meer krantenkoppen in België

Jaarrekening brengt goed nieuws voor Langemark-Poelkapelle

Met ruim 21 miljoen euro ontvangsten en 17 miljoen euro uitgaven bleef het exploitatiesaldo ondanks alle onheilsspellingen en indexsprongen gezond in 2023 in Langemark-Poelkapelle. Ook de financiële schulden namen de afgelopen jaren een duik. Dat blijkt uit de jaarrekening van 2023.
The post Jaarrekening brengt goed nieuws voor Langemark-Poelkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD – Brugge op stelten voor kampioenenviering: uitzinnige fans vieren op de Markt

In Brugge zijn maandagavond duizenden supporters verzameld op de Markt en aan ’t Zand voor de kampioenenviering van Club Brugge. Zondag haalde de ploeg na een gelijkspel tegen Cercle Brugge de landstitel binnen. Dat wordt nu uitgebreid gevierd in de binnenstad.
The post IN BEELD – Brugge op stelten voor kampioenenviering: uitzinnige fans vieren op de Markt appeared first

Lees meer »

“Jan geniet van de familiereünie, maar acteur Jef De Smedt nog meer”: Cathérine Kools na 6 jaar terug in ‘Familie’

Verrassing van jewelste voor de ‘Familie’-fans, want maandagavond wandelde Leen Van den Bossche plots het beeld in. Na zes jaar keert het personage terug uit Afrika, en dus hervat Cathérine Kools (42) haar rol. “Zowel Leen als ik hebben de voorbije jaren dingen gedaan waarvan we voelden dat ze moesten gebeuren”, vertelt de actrice over haar comeback en hoe haar

Lees meer »

FIRM waarschuwt voor uitholling van rechtsstaat in België: “Zorgwekkend, maar omkeerbaar”

Het Federaal Instituut voor de Rechten van de Mens maakt zich zorgen over de uitholling van de rechtsstaat in België. “Bepaalde fundamentele rechten en democratische basisprincipes lijken soms in vraag te worden gesteld”, zo zegt FIRM-directeur Martien Schotsmans in het jaarverslag. “In een bepaald aantal gevallen valt niet te ontkennen dat onze overheden zelf een democratisch basisbeginsel blijven schenden”, zegt

Lees meer »

Dé pionier van verpleegkunde in België krijgt eigen straat in Leuven: maak kennis met zuster Jules-Marie Heymans

Jules-Marie Heymans krijgt vandaag een straatnaam in Leuven en een herdenkingsplaat aan de hogere verpleegstersschool die ze mee oprichtte, bekend als ‘de school van zuster Jules-Marie’. Wie was die zuster, die zo’n belangrijke rol heeft gespeeld in de professionalisering van de verpleegkunde? Die vraag legden we voor aan Luc De Munck, auteur van haar biografie.

Lees meer »

“Zal de nieuwe baas van het Katholiek Onderwijs bijten zoals de vorige?”

Katholiek Onderwijs Vlaanderen krijgt een nieuwe baas. Een bekend gezicht: oud-kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen. Naar eigen zeggen wil hij “rust brengen” in het onderwijs. Dat zal nodig zijn, want de problemen zijn niet meer bij te houden, toch worden mogelijke oplossingen veel te snel afgewezen. Zelfs het zeer interessante rapport van de commissie van wijzen dat het lerarenberoep wil moderniseren, lokte

Lees meer »