Duizenden mensen present op begrafenis Navalny

13:06 Ondanks de dreiging van de Russische autoriteiten is er vrijdag veel volk aanwezig aan de kerk in Moskou waar de Russische opposant begraven wordt. Ook de politie is massaal ter plaatse. 

Meer krantenkoppen in België

Erfgoeddag pakt uit met meer dan 60 activiteiten in Brugge

Wat maakt een huis tot een echte thuis? En wat maakt het gewone zo bijzonder? Op Erfgoeddag 2024 bekijkt Brugge zijn erfgoed vanuit een huiselijke hoek met het thema ‘Thuis’.
The post Erfgoeddag pakt uit met meer dan 60 activiteiten in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Temptation’ Megan krijgt celstraf met uitstel voor sociale fraude en oplichting: “Zij en haar vader hebben samengewerkt om iedereen te bedotten”

OnlyFans-ster Megan Desaever (24) en haar vader zijn voor de Brugse strafrechtbank schuldig bevonden aan sociale fraude en gesjoemel met coronapremies in hun voormalige horecazaak Carlito’s in Oostende. De deelneemster van Temptation Island en Ex on the beach: double dutch speelde stroman voor haar vader, die na een eerdere veroordeling geen horecazaken meer mocht runnen. Dat levert haar nu tien

Lees meer »

EXCLUSIEF. Goldband legt hart op tafel na turbulente jaren: “Alles wat we deden, werd onder het vergrootglas gelegd”

Waren ze de voorbije jaren te zien op zowat ieder festival, oogt hun zomer nu bijzonder schaars. De mannen van Goldband nemen gas terug, en dat is een weloverwogen keuze. “We hebben er enkele turbulente jaren opzitten”, klinkt het in een exclusief gesprek. Want hun steile klim naar de top heeft duidelijk zijn sporen nagelaten. “Hoe groter we werden, hoe

Lees meer »

Verschil in de portemonnee tussen werken en niet werken is in ons land kleinste van heel Europa

Wie als werkloze alleenstaande in ons land een baan aanneemt, ziet z’n inkomen met amper 6% toenemen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Europees databureau Eurostat. Daarmee is de zogenaamde werkloosheidsval voor een alleenstaande in België het grootst van heel Europa. En dan worden nog de extra kosten voor werkenden vergeten, legt arbeidsexpert Stijn Baert (UGent) uit.

Lees meer »

Vierhonderdvijftig scoutsgroepsleiders leggen toekomstige focusthema’s vast

Vierhonderdvijftig groepsleiders van Scouts en Gidsen Vlaanderen hebben zaterdag op een vierjaarlijks congres in Vilvoorde de focusthema’s voor de toekomst vastgelegd. “Engagement” kwam naar voren als belangrijkste waarde, en “tijd krijgen om jong te zijn” is het thema waar de scouts en gidsen de komende jaren het meest mee aan de slag willen gaan.

Lees meer »

Bibliotheek en De Lovie vzw slaan de handen in elkaar op Erfgoeddag: “Verkoop met afgevoerde boeken”

Op Erfgoeddag, zondag 21 april, kan je dit jaar opnieuw het kasteelpark De Lovie bezoeken in Poperinge. Dit jaar werd ‘Samen uit, samen thuis’ als thema gekozen. Genieten van het lokale aanbod met de jaarlijkse Bloemendagen en gezellig rondkuieren in de historisch rijke omgeving staan op het programma. “Een nieuwigheid dit jaar is een samenwerking met de bibliotheek voor extra

Lees meer »

Knack Volley C is kampioen in Nationale 3A: “Onszelf geen druk opgelegd”

Knack Volley C won zaterdag bij het tweede geklasseerde en rotervaren Denderhoutem met 2-3 en is daarmee zeker van de titel in Nationale 3A. “De druk lag bij onze tegenstander, want zij wilden per se kampioen spelen”, aldus begeleider Chris Angillis.
The post Knack Volley C is kampioen in Nationale 3A: “Onszelf geen druk opgelegd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Club Brugge tegen Fiorentina in halve finale? Italianen schakelen in verlengingen Tsjechische Plzen uit

Als Club Brugge de heksenketel van Thessaloniki overleeft, speelt het de halve finale van de Conference League – zijn eerste Europese halve finale in 32 jaar – tegen Fiorentina. De Italiaanse club had het evenwel niet onder de markt tegen Viktoria Plzen. Pas na verlengingen werd er na 180 minuten scoreloos voetbal gescoord in de tweestrijd. Nicolás González brak de

Lees meer »

Luc en Magdalena varen in een gouden huwelijksbootje

De 70-jarige Luc Veys en de 67-jarige Magdalena Polfliet vierden samen met hun familie hun gouden huwelijksjubileum tijdens de receptie op het gemeentehuis van Olsene. Luc werd geboren in Kruishoutem en Magdalena in Deinze. Ze leerden elkaar kennen in dancing Tabarin in Machelen. Op 12 december 1974 stapten ze in het huwelijksbootje. Ze kregen één
The post Luc en Magdalena

Lees meer »