“De komende weken moeten we punten pakken”: degradatiegevaar of de eindronde, alles kan nog voor KSK Vlamertinge

Na de 1-3-thuisnederlaag tegen KSK Beveren-Leie moet KSK Vlamertinge toch achterom blijven kijken in het klassement in tweede provinciale B. Zaterdagavond hopen de troepen van Xavier Deleu aan het langste eind te trekken tegen staartploeg SV Ingelmunster. Geen sinecure, want de voorlaatste in de stand pakte de voorbije weken verrassend zeven op negen. “Het wordt een cruciale partij”, beseft de trainer.

Na de nederlaag tegen Beveren-Leie blijft KSK Vlamertinge achter met een povere vier op vijftien. “Beveren-Leie is een uitstekend elftal”, opent T1 Xavier Deleu het gesprek. “Die ploeg is moeilijk te verslaan, maar toch hebben we onze mogelijkheden gehad om hen over de knie te leggen. Maar we waren zoals zo vaak al dit seizoen niet efficiënt genoeg in beide zestienmeters. De bezoekers trokken aan het langste eind na enkele individuele fouten bij ons.”

Nog geen paniek

Met 30 punten na 22 wedstrijden kampeert Vlamertinge voorlopig op de elfde plaats in de klassering. “We panikeren nog niet, maar de volgende twee wedstrijden (tegen SV Ingelmunster en Jespo Komen-Waasten, red.) moeten we wel punten pakken. Tegen Ingelmunster zal het evenwel niet van een leien dakje gaan. Die ploeg staat wat onder zijn waarde geklasseerd. Voor het seizoen begon, schatte ik hen hoog in. Met onder anderen Mathieu Vlieghe en de broertjes Borgeois hebben ze heel wat kwaliteit rondlopen. De resultaten bleven wat achterwege, maar na de trainerswissel begonnen ze ook punten te pakken. In de heenmatch waren ze in de eerste periode minstens de evenknie van ons, maar na rust trokken we het laken naar ons toe. Het wordt een cruciale partij voor ons, want we willen onze kloof op hen minstens behouden en liefst ook uitbreiden.”

“Mits winst doen we plots ook weer mee voor de eindronde, want het is een rare reeks. Heel wat ploegen staan op een zakdoek. De eindronde is geen doel, maar echt alles kan nog. We zullen moeten vechten tot de allerlaatste speeldag. Er wachten ons nog acht finales. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd.” (IVDA)

Zaterdag 2 maart om 19.30 uur: SV Ingelmunster – KSK Vlamertinge.

The post “De komende weken moeten we punten pakken”: degradatiegevaar of de eindronde, alles kan nog voor KSK Vlamertinge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ygor uit Poperinge ondersteunt stickeractie Rode Kruis

De Rode Kruisstickerverkoop vindt dit jaar plaats van donderdag 18 april tot en met donderdag 2 mei. Cultureel ambassadeur uit Poperinge, Ygor, ondersteunt dit jaar maar al te graag de actie voor de vrijwilligers in zijn stad.
The post Ygor uit Poperinge ondersteunt stickeractie Rode Kruis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roslar zet met Klub Lokal jong talent in de verf

Op 11 mei wordt café Romen omgetuned tot een ontmoetingsplaats voor jong talent en oude rotten uit de Roeselaarse muziekscene. Het initiatief komt van Roslar dat jaarlijks een Klub Lokal wil organiseren en dat liefst elke keer op een unieke locatie.
The post Roslar zet met Klub Lokal jong talent in de verf appeared first on KW.be.

Lees meer »

DE INSIDER. Exorcisme in Vlaanderen: “Er zijn zó veel aanvragen dat de Kerk het wel serieus moet nemen”

Exorcisme, of het “uitdrijven der duivelse krachten”: het lijkt iets uit de middeleeuwen, maar vergis je niet. Vandaag krijgen priesters nog altijd héél veel aanvragen, ook in Vlaanderen. Wie zijn die mensen? Kan zo’n uitdrijving hen effectief helpen? En heeft het iets te maken met het beeld dat we kennen uit de films? Onze reporter Kristof Bohez trok op onderzoek.

Lees meer »

Brits parlementslid (36) onder druk gezet nadat hij naaktfoto’s deelde met man via gay-datingapp Grindr

De Britse politicus William Wragg (36) heeft telefoonnummers van partijgenoten gedeeld met een man die hij op de datingapp Grindr leerde kennen. Het hooggeplaatst parlementslid had eerder naaktfoto’s van zichzelf met de man gedeeld, maar die werden later gebruikt om hem af te persen. Het is het zoveelste (seks)schandaal dat voor opschudding zorgt in de Britse politiek.

Lees meer »

Beelden tonen hoe dader van steekpartij Sydney shoppers achtervolgt en omstander de confrontatie aangaat op trap

Op beelden die circuleren op het internet is te zien hoe de dader van de steekpartij in het Australische Sydney rondrent in het shoppingcenter. Met een mes in de hand zit de man willekeurige shoppers achterna. Eén van de omstanders probeerde de man nog tegen te houden op de roltrap vooraleer de politie hem uiteindelijk kan neerschieten. Er vielen al

Lees meer »

Op de Mercator met Renee Lodewijckx, kunstenares en vrouw van Iwein van ‘t Kroegske: “Mijn band met Oostende groeit elke dag”

Kunstenares Renee Lodewijckx (67) is ook de drijvende kracht achter het Pauluskleintje en ijvert voor de bescherming van ’t Kroegske, waarvan echtgenoot Iwein Scheer het boegbeeld is. Met tal van projecten blijft ze creatief bezig. “We moeten een tandje bij steken voor de bescherming van ’t Kroegske”, zegt ze.
The post Op de Mercator met Renee Lodewijckx, kunstenares en vrouw

Lees meer »

LIVE BURNLEY-BRIGHTON. Bruun Larsen laat voorsprong liggen, Kompany moet geschorst toekijken

Het Burnley van Vincent Kompany is gebrand op een overwinning tegen het Brighton & Hove Albion van Roberto De Zerbi. Bij verlies kan Burnley gedeeltelijk laatste komen. Brighton, dat vorig weekend met 0-3 verloor van Arsenal, moet de wedstrijd op Turf Moor winnen om in de running te blijven voor Europees voetbal. Kunnen The Clarets hun broodnodige zege eindelijk binnenhalen?

Lees meer »

INTERVIEW. Topdokter Guy T’Sjoen: “Transgender zijn wordt voorgesteld als één groot feest. Dat is absoluut niet”

Volgens een Britse studie is het nauwelijks bewezen dat jongeren met genderdysforie écht geholpen zijn met een medische behandeling. Deze pubers – die vinden dat het geslacht dat ze bij hun geboorte kregen, niet klopt met hoe ze zich voelen – kunnen in ons land in het UZ Gent terecht voor puberteitsremmers en hormoonbehandelingen. Klopt het dat de wetenschappelijke basis

Lees meer »