“De komende weken moeten we punten pakken”: degradatiegevaar of de eindronde, alles kan nog voor KSK Vlamertinge

Na de 1-3-thuisnederlaag tegen KSK Beveren-Leie moet KSK Vlamertinge toch achterom blijven kijken in het klassement in tweede provinciale B. Zaterdagavond hopen de troepen van Xavier Deleu aan het langste eind te trekken tegen staartploeg SV Ingelmunster. Geen sinecure, want de voorlaatste in de stand pakte de voorbije weken verrassend zeven op negen. “Het wordt een cruciale partij”, beseft de trainer.

Na de nederlaag tegen Beveren-Leie blijft KSK Vlamertinge achter met een povere vier op vijftien. “Beveren-Leie is een uitstekend elftal”, opent T1 Xavier Deleu het gesprek. “Die ploeg is moeilijk te verslaan, maar toch hebben we onze mogelijkheden gehad om hen over de knie te leggen. Maar we waren zoals zo vaak al dit seizoen niet efficiënt genoeg in beide zestienmeters. De bezoekers trokken aan het langste eind na enkele individuele fouten bij ons.”

Nog geen paniek

Met 30 punten na 22 wedstrijden kampeert Vlamertinge voorlopig op de elfde plaats in de klassering. “We panikeren nog niet, maar de volgende twee wedstrijden (tegen SV Ingelmunster en Jespo Komen-Waasten, red.) moeten we wel punten pakken. Tegen Ingelmunster zal het evenwel niet van een leien dakje gaan. Die ploeg staat wat onder zijn waarde geklasseerd. Voor het seizoen begon, schatte ik hen hoog in. Met onder anderen Mathieu Vlieghe en de broertjes Borgeois hebben ze heel wat kwaliteit rondlopen. De resultaten bleven wat achterwege, maar na de trainerswissel begonnen ze ook punten te pakken. In de heenmatch waren ze in de eerste periode minstens de evenknie van ons, maar na rust trokken we het laken naar ons toe. Het wordt een cruciale partij voor ons, want we willen onze kloof op hen minstens behouden en liefst ook uitbreiden.”

“Mits winst doen we plots ook weer mee voor de eindronde, want het is een rare reeks. Heel wat ploegen staan op een zakdoek. De eindronde is geen doel, maar echt alles kan nog. We zullen moeten vechten tot de allerlaatste speeldag. Er wachten ons nog acht finales. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd.” (IVDA)

Zaterdag 2 maart om 19.30 uur: SV Ingelmunster – KSK Vlamertinge.

The post “De komende weken moeten we punten pakken”: degradatiegevaar of de eindronde, alles kan nog voor KSK Vlamertinge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

IN KAART 4 op de 10 toeristen komt uit het buitenland: hoe populair is jouw gemeente bij internationale gasten?

Zelf trekken we in de zomer niet alleen naar de eigen kust, maar ook graag naar het buitenland. Buitenlanders brengen op hun beurt graag een bezoekje aan onze provincie. Vier op de tien toeristen die vorig jaar in West-Vlaanderen logeerden, reisden vanuit een ander land naar onze streek. “Belgen hebben hun eigen land herontdekt”, aldus Westtoer.
The post IN

Lees meer »

? De Wurgmoord. Drie haartjes doen moordenaar de das om: “Hij was op zoek naar een prooi. En toen kwam Charlotte voorbij”

“Ik ben op weg.” Ze stuurde nog een sms’je naar haar vriend, en toen sloeg Jos Heyman-Dewitte – bijgenaamd Dracula – toe. Hij wurgde Charlotte Van Walleghem (18) met haar eigen sjaal, terwijl het meisje op weg was naar een café. De HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de Wurgmoord. “Hij beroofde de ouders van een kind en daarmee ook de hoop

Lees meer »

“Wat gaan ze doen? Middelkerke bij Oostende voegen? Over mijn lijk”: Jean-Marie Dedecker boort N-VA-voorstel over gemeentefusies de grond in

Hij mag dan in West-Vlaanderen de N-VA-lijst voor de federale verkiezingen hebben getrokken, het heeft Jean-Marie Dedecker niet belet om de plannen van die partij over verplichte fusies van gemeenten de grond in te boren.
The post “Wat gaan ze doen? Middelkerke bij Oostende voegen? Over mijn lijk”: Jean-Marie Dedecker boort N-VA-voorstel over gemeentefusies de grond in appeared first

Lees meer »

Koning Filip is hoopvol na verkiezingen, maar roept op tot “hoogdringende” aanpak van begrotingstekort

Koning Filip ziet na de recente federale verkiezingen mogelijkheden voor politieke partijen en regio’s om toenadering tot elkaar te zoeken. Dat zegt hij in zijn jaarlijkse tv-toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Nu België op het “Europees strafbankje” zit en onder financieel toezicht staat vanwege buitensporig begrotingstekort, roept de koning ook op dat probleem “hoogdringend” aan te pakken.

Lees meer »

Formateur De Wever in 21 juli-toespraak: “Drukke sportzomer geeft me luwte om met andere dingen bezig te zijn”

Bart De Wever heeft naar aanleiding van de nationale feestdag een speech gegeven bij een herdenkingsplechtigheid in het Antwerpse stadspark. Daarin focuste de burgemeester van Antwerpen op hoe sport ons samenbrengt. Dat de drukke sportzomer bovendien ook wat aandacht wegneemt van de regeringsonderhandelingen, is volgens De Wever weer mooi meegenomen. Daarnaast sprak De Wever ook kort over "het moeilijk decennium"

Lees meer »

Baanwielrenster Julie Nicolaes uit Maasmechelen 6 dagen voor de Olympische Spelen: “Ik wil er keihard met mijn fiets rijden”

Zes dagen voor de start van de Olympische Spelen stelden de Belgische teams voor het baanwielrennen, BMX, de Olympische wegkoers en het mountainbiken hun deuren open voor de pers. De laatste voorbereidingen worden onder meer getroffen in de Velodroom in Heusden-Zolder. Met Jens Schuermans, Julie Nicolaes en Robbe Ghys gaan ook 3 Limburgers mee met Team Belgian Cycling.

Lees meer »

Grootste klimaatzaak ooit in Brazilië: veehouder krijgt boete van 47 miljoen euro voor ontbossen Amazonewoud

In Brazilië is de eigenaar van een groot veebedrijf veroordeeld tot een boete van 292 miljoen Braziliaanse real (ruim 47 miljoen euro) voor het toebrengen van schade aan het Amazonewoud. Hij moet het vernielde regenwoud ook proberen te herstellen. Het gaat om de grootste burgerlijke rechtszaak voor klimaatmisdrijven ooit in Brazilië. De uitspraak kan een precedent scheppen voor toekomstige rechtszaken:

Lees meer »