KSK Vlamertinge A moet dringend punten pakken

KSK Vlamertinge A slaagt er niet in om enige regelmaat in de prestaties te krijgen. Vorig weekend gingen de jongens van coach Xavier Deleu met het kleinste verschil de boot in op het veld van Jespo Komen-Waasten. Zelfs toen de thuisploeg met tien man verder moest, lukte het niet om het verschil te maken.

“Sinds ik bij Vlamertinge voetbal, verloor ik nog nooit van de buren”

“Een reeksje neerzetten, wil dit seizoen maar niet lukken”, sakkert Karsten Soodts (24). “Het ontbreekt ons soms een beetje aan meeval, maar we moeten in de eerste plaats naar onszelf kijken. We zijn een jonge ploeg en moeten iets agressiever en slimmer voetballen. We slikken te veel en te gemakkelijk tegendoelpunten. In de drie resterende wedstrijden voor de winterstop moeten we proberen zoveel mogelijk punten te pakken. Dan kunnen we opnieuw naar boven kijken en dat is een stuk leuker dan in de onderste regionen verzeild te geraken.”

Extra pigment

Zondag staat voor de rood-witte supporters de match van het jaar op het programma, want dan zakt KFC Poperinge af naar de Kasteelweg. “Ook voor de spelers is de derby geen partij als alle andere. Verschillende jongens hebben in beide clubs gespeeld en dat zorgt voor extra pigment. Zelf heb ik als jeugdspeler een tijdje rondgelopen bij de rood-gelen. Daarna verhuisde ik naar Westhoek en later naar KV Oostende. Ik hou niets dan fijne herinneringen over aan mijn tijd in Poperinge. De sfeer was er leuk en ik had er heel wat vrienden.”

Positiviteit welkom

“Ik hoop dat we komend weekend een goede traditie verderzetten”, gaat de Boeschepenaar verder. “Sinds ik bij SK Vlamertinge voetbal, verloor ik nog nooit van de buren. Winst zou ook heel welkom zijn en wellicht zorgen voor een boost voor de resterende wedstrijden voor de winterstop. Winnen zorgt ook voor positiviteit en dat kunnen we goed gebruiken na twee verlieswedstrijden.”

Contract verlengen

De flankspeler heeft het anders best naar zijn zin bij SK Vlamertinge. “Ik voel me goed in deze club. De sfeer is goed en ik voetbal tussen leeftijdsgenoten. Ik denk wel dat ik over enkele weken mijn contract gewoon verleng. Ik zie absoluut geen reden om te vertrekken”, besluit Karsten Soodts. (PDC)

Zondag 3 december om 15 uur: KSK Vlamertinge A – KFC Poperinge A.

The post KSK Vlamertinge A moet dringend punten pakken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bolderkar stond klaar om kindjes weg te smokkelen: uitbaatster van kinderdagverblijf krijgt zes maanden cel

M. J., de voormalige uitbaatster van kinderopvang De Tijgertjes in Tielt-Winge, werd veroordeeld tot een celstraf van zes maanden en een boete van 2.000 euro. In haar crèche ving zij te veel kinderen op voor het aantal verzorgers die er waren. Ook zou er ooit een jongetje zijn thuisgekomen met een dubbele beenbreuk. Verder opvallend is dat ook Opgroeien Regie,

Lees meer »

Recreatief Skeeleren met De Kangarooz in Heule

Onder het motto ‘samen uit, samen thuis’ skeeleren de Kortrijkse Kangorooz gezwind van april tot eind september door Heule en omstreken. Wie hetremmenonder de knie heeft mag mee op de openbare weg. Dit is een basisvereiste. De Kangarooz verzamelen elke woensdag om 19 uur 30 op het Lagaeplein in Heule. Daar starten ze op de
The post Recreatief Skeeleren

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland beweert dorp in oosten van Oekraïne te hebben veroverd

Het Russische leger beweert het dorpje Archanhelske, in de oblast Donetsk in het oosten van Oekraïne, te hebben veroverd. De Russische president Vladimir Poetin heeft intussen benadrukt dat hij niet meer wil onderhandelen met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die volgens hem “geen legitimiteit” meer heeft. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Assisen Spuikommoord – Beschuldigde beweerde op reconstructie stemmen te horen

Op het assisenproces over de roofmoord op Emmy Geboers (67) heeft de onderzoeksrechter maandag zijn getuigenis afgelegd. Koen Wittouck verklaarde dat Khaldoon Al-Baghdadi (42) tijdens de reconstructie stemmen beweerde te horen. De Iraakse Oostendenaar weigerde ook om voor te tonen hoe hij het lichaam van het slachtoffer in stukken had gesneden.
The post Assisen Spuikommoord – Beschuldigde beweerde op

Lees meer »

LIVEBLOG DORTMUND-REAL. Courtois onder de lat in finale, zieke doelman Lunin vliegt niet mee met de selectie naar Londen

De belangrijkste match van het seizoen wordt dit jaar gespeeld op Wembley. Courtois en zijn Real Madrid nemen het op tegen Borussia Dortmund. Real kan voor de vijftiende keer in haar clubgeschiedenis de Beker met de Grote Oren winnen. Dortmund speelde elf jaar geleden al de finale in Wembley, maar verloor toen van Bayern München. Kan Courtois, zoals in 2022,

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Italië kant zich tegen inzet van geleverde wapens tegen doelen op Russisch grondgebied

Het Oekraïense leger zegt dat Rusland in de nacht van zaterdag op zondag luchtaanvallen uitvoert. De doelen zouden vooral in het westen van Oekraïne liggen. Een gedegen beeld van de schade of slachtoffers is er nog niet. Bij een Russische raketaanval op een bouwmarkt in de oostelijke stad Charkiv kwamen zaterdag minstens zestien mensen om het leven, laat de gouverneur

Lees meer »

Handtasdief riskeert celstraf voor liefst 31 feiten

Een 58-jarige man uit Vilvoorde stal heel wat handtassen en portefeuilles van voornamelijk oudere dames. Vervolgens deed hij contactloze aankopen met hun bankkaarten. De man moet zich verantwoorden voor 31 feiten en riskeert maar liefst 38 maanden cel en 600 euro boete.
The post Handtasdief riskeert celstraf voor liefst 31 feiten appeared first on KW.be.

Lees meer »

De bocht naar ‘flinks’ lijkt helemaal genomen en één thema durft Vooruit nu helemaal te claimen

Links, linkser, flinks. Het zou de slagzin kunnen zijn van het verkiezingsprogramma van Vooruit. De socialisten staan ook nu weer sociaal-economisch links van het politieke spectrum. Maar meer dan ooit schrijven ze voor enkele specifieke thema’s een verhaal van rechten en plichten. “Je deel krijgen, maar ook je deel doen”, zegt voorzitster Melissa Depraetere.

Lees meer »