Dalende advertentie-inkomsten nemen hap van 40 procent uit winst Roularta

De magazine-uitgever Roularta heeft afgelopen jaar de winst zien terugvallen tot 2,35 miljoen. Ondanks prijsverhogingen vielen de inkomsten uit advertenties met 8,5 procent terug.

 

Meer krantenkoppen in België

Terug naar India na 10 jaar premier Modi, hoe is de grootste democratie ter wereld veranderd? “Er lijkt maar één kandidaat voor de verkiezingen”

In India wordt vandaag voor de 5e dag in evenveel weken gestemd in ‘de grootste parlementsverkiezingen’ ter wereld. Op 4 juni weten we of premier Narendra Modi een derde ambtstermijn krijgt. VRT-journalist Veerle de Vos was erbij toen Modi met zijn hindoe-nationalistische partij BJP in 2014 voor het eerst verkozen werd tot machtigste leider van het land. Ze keerde terug

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) vecht na schietpartij voor zijn leven, dader zegt dat hij “niet eens is met beleid van de regering”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Vier schoten afgevuurd op Slovaakse premier Fico, eentje raakte hem in de buik: beelden tonen arrestatie

Robert Fico, de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Dat is bevestigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. Volg het nieuws op de voet in deze

Lees meer »

Populaire leerkracht (47) vrijuit voor sturen van ‘dickpic’: “Hij verstoorde rust leerling niet”

Hij verstuurde een ‘dickpic’, een foto van zijn geslachtsdeel, naar een 16-jarige leerling, gaf dat toe en nam ontslag én toch wordt een 47-jarige leerkracht uit Diksmuide er niét voor gestraft. De reden? D. werd vervolgd voor belaging van de jongen maar dat acht de rechter niet bewezen. “Het eenmalig sturen van een foto via Snapchat, waar het beeld na

Lees meer »

Kylian Mbappé organiseert PSG-afscheidsdiner in chic Parijs restaurant, geen spoor van voorzitter Al-Khelaïfi

Zaterdag speelt Paris Saint-Germain nog de Franse bekerfinale, maar daarna zit het erop voor Kylian Mbappé bij de topclub. De aanvaller, nog altijd maar 25, organiseerde daarom een afscheidsdiner voor 250 genodigden in het chique restaurant ‘Gigi’ in Parijs. Voorzitter Nasser Al-Khelaïfi en Frans president Emmanuel Macron waren de grote afwezigen.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland oefent met gebruik tactische kernwapens nabij Oekraïne – België wil gesprekken EU-toetreding Kiev starten

Het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie wil nog voor eind juni de toetredingsgesprekken met Oekraïne en Moldavië starten. Dat heeft buitenlandminister Hadja Lahbib (MR) dinsdag bevestigd. Hongarije, dat in juli het voorzitterschap overneemt, blijft in die onderhandelingen namelijk de belangrijkste hinderpaal. De Duitse buitenlandminister heeft vandaag bij aankomst in Kiev opgeroepen tot meer luchtverdediging voor Oekraïne.

Lees meer »

De testkaravaan zet inwoners op elektrische (bak)fiets

De campagne ‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’ is van start gegaan in Ledegem. 63 inwoners kunnen tot en met vrijdag 7 juni gratis de voordelen van dagelijkse verplaatsingen met de elektrische (bak)fiets of speedpedelec ontdekken.
The post De testkaravaan zet inwoners op elektrische (bak)fiets appeared first on KW.be.

Lees meer »

IS eist aanslag op Europese toeristen in Afghanistan op

Islamitische Staat (IS) heeft op Telegram de verantwoordelijkheid opgeëist voor de dood van drie Spanjaarden en drie Afghanen in Bamiyan, een toeristische stad in Centraal-Afghanistan. Er vielen ook acht gewonden, onder wie mensen met de Noorse, Australische en Litouwse nationaliteit.

Lees meer »

Kurt Bataille triest om faillissement KV Oostende: “Aan dat scenario dachten we de laatste maand toch niet”

Na het sportieve behoud zette assistent-coach Kurt Bataille (KV Oostende) op het podium in de feestzaal van de DIAZ Arena de toon voor enkele meezingers. Een maand later vernam hij het faillissement van zijn geliefde club.
The post Kurt Bataille triest om faillissement KV Oostende: “Aan dat scenario dachten we de laatste maand toch niet” appeared first on KW.be.

Lees meer »