Auto rijdt in op menigte in Polen: 17 gewonden, onder wie 3 kinderen

In de Poolse stad Szczecin is een auto vrijdag ingereden op een groep mensen. Daarbij raakten zeventien mensen gewond, onder wie drie kinderen. De bestuurder is opgepakt, de politie sluit terrorisme uit.

 

Meer krantenkoppen in België

Burgers, tenders, drumsticks, wings en loaded fries: Chicken Avenue opent fastfoodrestaurant in Oudenaardsesteenweg

Goed nieuws voor de vele studenten, bedrijven en buurtbewoners in de Oudenaardsesteenweg. Mouad Lhamyani (38) en Abdel Assine (27) openden maandag 22 april hun fastfoodkiprestaurant ‘Chicken Avenue’. “In de buurt zijn er weinig horecazaken waar je even kan zitten voor een snelle hap, daar brengen wij verandering in”, zegt Mouad.
The post Burgers, tenders, drumsticks, wings en loaded fries: Chicken

Lees meer »

LIVEBLOG ROMANDIË. Gianni Vermeersch voorlopig vierde in ultrakorte tijdrit, kan Thibau Nys verrassen?

Het klassieke voorjaar zit erop na Luik-Bastenaken-Luik, dus gaat de blik op de eerste grote ronde van het seizoen: de Giro d’Italia. De traditionele voorbereidingskoers van de Giro is de Ronde van Romandië. Die opent traditioneel met een proloog, een ultrakorte tijdrit van 2,3 kilometer. Het parcours telt bijzonder veel bochten en moet explosieve renners goed liggen. Kan Thibau Nys

Lees meer »

Stad Oostende brengt hulde aan vissers en zeelieden die het leven lieten op zee

Zaterdagochtend eerde Stad Oostende de vele vissers en zeelieden die hun leven lieten op zee. Zowel aan het Maritiem Instituut Mercator en aan het Nationaal Monument voor de zeelieden op het Zeeheldenplein werden kleurrijke bloemenkransen gelegd. Heel wat bestuursvertegenwoordigers en familieleden van omgekomen vissers woonden de plechtigheid bij.
The post Stad Oostende brengt hulde aan vissers en zeelieden die het

Lees meer »

Zomerbar met springkastelen keert ook dit jaar terug in Moorslede

Zomerbar Sprink & Drink opent ook deze zomer de deuren aan de Molenstraat in Moorslede. Initiatiefnemers Eline Hoorne en Nils Vercaigne (beiden 37) breiden het aantal dagen uit. De zomerbar zal open zijn van woensdag 10 juli tot en met zondag 18 augustus. “En we hebben ook enkele nieuwe speelelementen in petto”, klinkt het.
The post Zomerbar met springkastelen keert

Lees meer »

Renovatie van 44 miljoen euro moet Fort Boyard van de ondergang redden

Fort Boyard voor de westkust van Frankrijk ondergaat de komende jaren een renovatie van 44 miljoen euro. Dat meldt het departement Charente-Maritime dat eigenaar is van het iconische bouwwerk uit de 19e eeuw. Door de wind en het water van de Atlantische Oceaan is het in slechte staat, nieuwe structuren in zee moeten het beter beschermen.

Lees meer »

Kinderen tekenen mee speelplekjes uit: Van boomhut tot deathride

Tot en met 7 april mochten kinderen en jongeren ideeën, plannen, tekeningen en foto’s binnenbrengen om aan te tonen hoe hoe zij het ideale speelterrein zien. Het gemeentebestuur wil immers de speelterreinen bij recreatiebad De Alk, Hommelstraat en Keukelstraat grondig opfrissen. “We zijn op zoek naar de creatieve insteek van de kinderen”, stelt schepen van jeugd Jens Danneels (CD&V). En

Lees meer »