Auto rijdt in op menigte in Polen: 17 gewonden, onder wie 3 kinderen

In de Poolse stad Szczecin is een auto vrijdag ingereden op een groep mensen. Daarbij raakten zeventien mensen gewond, onder wie drie kinderen. De bestuurder is opgepakt, maar de politie sluit terrorisme uit.

 

Meer krantenkoppen in België

Levensgenieter Christof (53) sterft na etentje met collega’s, vlakbij zijn vakantiehuisje aan zee: “Daar was hij het liefst, samen met de hond”

Elk weekend trok juwelier en opticien Christof Vande Walle uit Tielt naar zee. Maar zondagmorgen sloeg het noodlot toe. Op het vakantiepark waar hij en z’n vrouw een eigen huisje hebben, sukkelde hij met z’n fiets in het water en verdronk. “Ik kan het nauwelijks vatten dat hij er niet meer is”, zegt Evelyne, die bijzonder weinig weet over de

Lees meer »

Palestijnse Zein (13) sterft nadat hij geraakt wordt door gedropt voedselpakket: “Kon niet wachten om een pakje rijst te bemachtigen”

In november overleefde de 13-jarige Zein Oroq nog een luchtaanval waarbij bijna zijn hele familie om het leven kwam. Maar vorige week sloeg het noodlot toe. De Palestijnse jongen overleed aan zijn verwondingen nadat hij geraakt werd door een voedselpakket tijdens een dropping van hulpgoederen. “Het was een echte stormloop, iedereen had honger”, vertelt Zeins grootvader Ali.

Lees meer »

Minstens 160 jongeren zitten zonder school in Antwerpen

Zeker 160 jongeren zitten al weken of maanden thuis omdat er geen plaats meer is voor hen in het secundair onderwijs, nadat ze niet meer welkom waren op hun huidige school. “Die jongeren komen in een carrousel terecht die uiteindelijk niet meer op een school eindigt. Dat is bijzonder pijnlijk.”

Lees meer »

Nieuwe app Noon gidst je naar een smakelijke lunch

Vijf ondernemers met achtergrond in de horeca lanceren met Noon een digitaal platform waarop restaurateurs hun lunch kunnen promoten naar potentiële klanten. “Het concept is ontstaan doordat veel zaken ’s avonds wel vol zitten maar ’s middags nog wel wat plaatsjes vrij hebben”, zegt bedenker Matthew De Rous.
The post Nieuwe app Noon gidst je naar een smakelijke lunch appeared

Lees meer »

Het dilemma van Zelensky: verdedigt hij Kiev of het front? Experts leggen uit

Het tekort aan luchtafweer is in Oekraïne nu zó groot dat president Zelensky moet kiezen: verdedigt hij hoofdstad Kiev of het front? Wat is het volgende dominosteentje dat daar dreigt te vallen? Hoe lang houdt Oekraïne deze spreidstand nog vol? We vroegen het aan oorlogsreporter Arnaud De Decker – net terug uit Oekraïne – en aan oud-kolonel Roger Housen.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Veiligheidsagenten getuigen over toestand in stations: “Als een drugsverslaafde ons aanvalt, moeten wij ‘in dialoog gaan’. Dat is ronduit gevaarlijk”

Gisteren kon u nog lezen dat het geweld stijgt tegenover spoorpersoneel, maar er is meer aan de hand. De agenten van Securail, de veiligheidsdienst van de NMBS, voelen zich niet gesteund door hun directie. Dat zeggen verschillende werknemers uit Vlaanderen en Brussel. De toon is bitsig: “Sommige situaties zijn ronduit gevaarlijk, maar de directie heeft daar helemaal geen voeling mee.”

Lees meer »

Wim Opbrouck gooit de deuren van het Huis van de West-Vlaming open

Het Provinciaal Hof op de Markt in Brugge is sinds vrijdag 19 april opnieuw geopend voor het publiek. De heropening wordt feestelijk ingezet met het tiendaagse toekomstfestival Over Morgen, getekend Wim Opbrouck.
The post Wim Opbrouck gooit de deuren van het Huis van de West-Vlaming open appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leesjury sluit werkjaar smakelijk af

De Kortemarkse Leesjury sloot op vrijdag 22 maart haar werkjaar af met een pannenkoekenfestijn. Net daarvoor kwamen ze een laatste keer samen om hun boeken te bespreken. Ze gaven alle gelezen boeken ook een score die mee zal bepalen welk jeugdboek er dit jaar bekroond wordt. De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren
The post Leesjury sluit werkjaar

Lees meer »

Voorlopig geen recreatiezwemmen in Maasmechelen door risico op loskomende zwembadtegels

Het gemeentebestuur van Maasmechelen ziet zich genoodzaakt om recreatief zwemmen vanaf morgen voorlopig niet te laten doorgaan. Tijdens die sessies zijn zwemmers onstuimiger en is er meer deining. Dat verhoogt het risico op loskomende zwembadtegels. Dat probleem is al langer gekend en valt bij weinig deining goed mee. Daarom kunnen schoolzwemmen, zwemlessen en baantjeszwemmen wel doorgaan.

Lees meer »