Zelfs voedselkonvooien zijn levensgevaarlijk geworden in Gaza

Minstens 112 Palestijnen zijn gedood en 720 gewond toen een wanhopige menigte zich op een zeldzaam hulpkonvooi stortte bij Gaza-Stad. Het Israëlische leger opende daarop het vuur op de massa.

 

Meer krantenkoppen in België

Noah, Ibe en Thomas openen vrijdag 26 april nieuw textielatelier in De Stroate

Op 26 april krijgt Kortrijk er een nieuw zeefdrukcollectief bij. De drie jonge ondernemers Noah Delcroix, Ibe Crombez en Thomas Tekibo hebben het initiatief opgestart met de hulp van De Stroate. Onder de slogan ‘bring a tee, get it pimped for free’ kan je jouw kledij gratis laten bedrukken tussen 14 en 20 uur tijdens de officiële opening van The

Lees meer »

“Het is een misvatting om orgel altijd te linken aan religie”: Yarno Missiaen uit Veurne brengt eerste Bach-cd uit met orgelmuziek

In de Sint-Catharinakerk in Wondelgem gaf Yarno Missiaen het primeurconcert van zijn gloednieuwe cd ‘Das Orgelbüchlein’ met 45 koraalbewerkingen van Johann Sebastian Bach. Een indrukwekkende prestatie voor een ambitieuze 19-jarige Veurnaar met een uniek muzikaal talent en een mateloze fascinatie voor Bach.
The post “Het is een misvatting om orgel altijd te linken aan religie”: Yarno Missiaen uit Veurne brengt

Lees meer »

“Mijn vader dacht dat ik aan het dealen was”: Agatino (39) begon handeltje op zolderkamer, nu heeft hij omzet van tot vijf miljoen euro per jaar

Dat het ‘gesjacher’ op zijn zolderkamertje ooit zou uitgroeien tot een bedrijf met 24 medewerkers en een jaarlijkse omzet van vijf miljoen euro, hield de omgeving van Agatino Sturiale (39) nooit voor mogelijk. Maar de bedrijfsleider van LedNLux in Genk wist altijd goed waar hij mee bezig was: “Ondernemen gaf me dezelfde kick als gamen.”

Lees meer »

Racing Genk dient een klacht in wegens racisme tegenover speler Zakaria El Ouahdi

Voetbalclub Racing Genk heeft een klacht ingediend bij de politie nadat er racistische reacties op sociale media verschenen aan het adres van Marokkaanse speler Zakaria El Ouahdi. De verwensingen kwamen er na de wedstrijd tegen Anderlecht, waarbij Genk won met 2-1. "Racisme is absoluut onacceptabel en moeten we keihard veroordelen", zegt algemeen directeur van Racing Genk Erik Gerits.

Lees meer »

Fans stellen zich vragen bij ‘onherkenbare’ foto’s van Megan Fox: “Is dit zij zonder make-up of is dit gewoon iemand anders?

“Dit is niet Megan Fox.” De fans van Megan Fox (37) maken zich opnieuw grote zorgen om de Amerikaanse actrice. Ze deelde een nieuwe foto waarin ze poseert voor de spiegel op Instagram, die al snel viraal ging. Vooral het ‘onherkenbare gezicht’ van Megan gaat stevig over de tongen. “Is dit Megan Fox zonder make-up of is dit gewoon iemand

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iraanse leider Khamenei bedankt strijdkrachten voor aanval op Israël

Israël roept vandaag de ambassadeurs op het matje van landen die in de VN-Veiligheidsraad voor een volwaardig Palestijns VN-lidmaatschap stemden. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken kondigt naar verwachting binnenkort sancties aan tegen een bataljon van het Israëlische leger. Die eenheid zou mensenrechten hebben geschonden op de Westelijke Jordaanoever, dat meldt het Amerikaanse medium ‘Axion’. Volg alle ontwikkelingen

Lees meer »

Inbrekers beroven bejaarde vrouw maar worden in Ardooie geklist na wilde achtervolging: tot twee jaar cel met uitstel

Vier Servische mannen zijn voor de Brugse rechtbank bevonden aan een drieste inbraak bij een 80-jarige vrouw in Oeselgem. Ze werden geklist na een wilde achtervolging, die eindigde in een Ardooise gracht.
The post Inbrekers beroven bejaarde vrouw maar worden in Ardooie geklist na wilde achtervolging: tot twee jaar cel met uitstel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toshiba schrapt 5.000 banen in Japan

Het Japanse industrieel en technologisch concern Toshiba gaat in zijn thuisland 5.000 banen schrappen. Dat is zowat een tiende van zijn personeelsbestand in Japan. Toshiba wil kostenbesparingen doorvoeren en de efficiëntie verhogen, zo hebben ingewijden woensdag gemeld.

Lees meer »