Twee jongeren zwaar aangepakt bij vechtpartij aan school in Tessenderlo, politie start onderzoek 

De politie heeft een onderzoek gestart nadat 2 jongeren zwaar aangepakt werden aan Campus Max in Tessenderlo. In een filmpje dat rondgaat op sociale media is te zien hoe 4 andere jongeren hen slaan en schoppen aan de poort van de school. 

Meer krantenkoppen in België

“Grootste vangst ooit”: 1.400 ton afval uit rivier gehaald in Guatemala

Op de Rio Las Vacas, een rivier op zo’n 16 kilometer van Guatemala City, werd in één nacht tijd 1.400 ton – ofwel 272 volle vrachtwagens – afval verzameld. En dat aantal loopt nog steeds op. Dat gebeurde met de interceptor 006 van het Ocean Cleanup-project, die met de actie kon voorkomen dat het afval in de Caraïbische Zee zou terechtkomen.

Lees meer »

Vermiste jongen blijkt gedood door krokodil

Het lichaam van een vermiste tienerjongen is donderdagnamiddag teruggevonden op het Australische Saibai Island, zo bevestigt de lokale politie. De 16-jarige jongen kwam om het leven na een aanval door een krokodil.

Lees meer »

Quadrille organiseert paradressuurwedstrijd: “Ruiters komen van over heel de wereld naar deze wedstrijd”

Van 19 tot 21 april 2024 vindt de jaarlijkse paradressuurwedstrijd van vzw Quadrille plaats. Het is dit jaar een van de belangrijkste wedstrijden voor ruiters met een beperking. Er staat onder andere een kwalificatie voor de Olympische Spelen op het spel.
The post Quadrille organiseert paradressuurwedstrijd: “Ruiters komen van over heel de wereld naar deze wedstrijd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belangrijk kruispunt in Beselare wordt straks een stuk veiliger

Het kruispunt van de Beselarestraat met de Dadizelestraat en Oude Kortrijkstraat in Beselare wordt binnenkort een pak veiliger. Experts van de Vlaamse overheid onderzochten de verkeersveiligheid op die locatie aan de hand van camerabeelden en formuleerden enkele voorstellen.
The post Belangrijk kruispunt in Beselare wordt straks een stuk veiliger appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Nieuwe robot beweegt menselijker dan ooit

Het Amerikaanse Boston Dynamics heeft zijn nieuwe robot Atlas voorgesteld, al is hij niet helemaal nieuw. Het is een serieuze verbetering op de elf jaar oude Atlas die de wereld rondging door te dansen, dozen om op te tillen en ook gewoon om te vallen. De ‘nieuwe’ Atlas ziet er opvallend ‘mensachtig’ uit tegenover zijn voorganger. Het Amerikaanse bedrijf deelde

Lees meer »

Ziekenhuis Oost-Limburg bekroond tot Zorgwerkgever van 2024: “Luisteren naar je werknemers, afstemmen en aanpakken” 

Het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) is verkozen tot Zorgwerkgever van het Jaar voor 2024. De award is uitgereikt door ZORG Magazine, een vakblad voor leidinggevenden in de zorg. De jury eert de vele inspanningen van het ziekenhuis op het vlak van mentaal welzijn en fysieke paraatheid bij het personeel. "Na de pandemie hebben we sterk moeten bijsturen", reageert algemeen directeur Erwin

Lees meer »

Seniorenvereniging Mensen met Tijd viert 60-jarig bestaan: “Gestart met stoeltjesgeld kerk”

Zondag 14 april, dag op dag 60 jaar na de oprichting, vierde seniorenvereniging Mensen met Tijd deze speciale verjaardag met een etentje in zaal Audomarusheem. Jan Jonckheere is voorzitter en trad in de voetsporen van vader Lievin die de vereniging in 1964 in het leven riep.
The post Seniorenvereniging Mensen met Tijd viert 60-jarig bestaan: “Gestart met stoeltjesgeld kerk” appeared

Lees meer »

TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Twee doden bij Israëlische operatie op Westelijke Jordaanoever – Man die zichzelf dreigde op te blazen bij Iraans consulaat in Parijs had geen explosieven

Een man is vrijdag het Iraanse consulaat in Parijs binnengedrongen en heeft volgens media gedreigd zichzelf op te blazen om “wraak te zoeken voor de dood van zijn broer”. De politie heeft het gebied direct afgezet en speciale eenheden hebben de man overmeesterd. Hij bleek geen explosieven bij zich te hebben. De Europese Unie legt ondertussen voor het eerst sancties

Lees meer »