TERUGLEZEN Oekraïne. VS: geen voortekenen Russische kernaanval – Kiev haalt recordaantal vliegtuigen neer: 13 toestellen in 12 dagen

De Verenigde Staten hebben geen aanwijzingen dat Moskou een nucleaire aanval plant. Dat zegt een woordvoerder van het Pentagon donderdag. De Russische president Vladimir Poetin had NAVO-landen gewaarschuwd dat ze een kernconflict riskeren als ze troepen naar Oekraïne zouden sturen. Lees hier de ontwikkelingen van donderdag 29 februari terug. 

Meer krantenkoppen in België

Partij van Russisch-gezinde president haalt dan toch geen meerderheid bij Kroatische verkiezingen

Bij de Kroatische parlementsverkiezingen heeft de regerende conservatieve partij Kroatische Democratische Unie (HDZ) van premier Andrej Plenkovic (54) woensdag de meeste zetels behaald, maar geen meerderheid. De Russisch-gezinde Zoran Milanovic (57), die eigenlijk niet mocht deelnemen aan de verkiezingen, heeft dan toch geen politieke ommezwaai in het land veroorzaakt.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Voor het eerst sinds 2019 staat Anderlecht nog eens helemaal bovenaan het klassement. En dat doet dromen van een nieuwe landstitel bij de Brusselaars.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jaar effectieve celstraf voor aanrakingen onder water in zwembad: “Telkens als hij passeerde, raakte hij me aan”

“Telkens hij mij in het baantje passeerde, raakte hij me aan.” Een zwemster in het zwembad van Wevelgem was er stellig van overtuigd dat een 46-jarige man uit Wevelgem perverte bedoelingen had toen hij in april 2023 baantjes trok. Dat was ook de overtuiging van de rechter, die hem 1 jaar effectieve celstraf gaf.
The post Jaar effectieve celstraf voor

Lees meer »

KDC Ruddervoorde verliest vrouwenploeg

KDC Ruddervoorde verliest volgend seizoen haar vrouwenploeg in de hoogste provinciale reeks aan Hertsberge. Trainer Wim De Wispelaere en alle speelsters stappen over naar de buren en hervatten in derde provinciale.
The post KDC Ruddervoorde verliest vrouwenploeg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na plotse annulatie van theatertour zonder verklaring: Els De Schepper kampte afgelopen maanden met ‘long COVID’

In september had Els De Schepper onrustwekkend nieuws: haar complete theatertournee werd uitgesteld. “Ik moet van de dokter minstens acht maanden herstellen en revalideren”, liet ze toen weten, zonder de medische oorzaak toe te lichten. Dinsdag deed de comédienne dat wel. Ze is opgelucht, weet eindelijk wat haar medisch probleem is en kondigde meteen ook de nieuwe data aan van

Lees meer »

Nieuwe supermarkt op oude site Blekerij ondanks stijgende leegstand in binnenstad

In de Meensesteenweg, op de oude site Blekerij, komt er een grote supermarkt van 2.000 vierkante meter. Dat raakte bekend na een interpellatie van Groen-raadslid David Wemel op de gemeenteraad in Kortrijk maandag over een oplossing van het leegstandsprobleem in Kortrijk.
The post Nieuwe supermarkt op oude site Blekerij ondanks stijgende leegstand in binnenstad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antwerpse lijstduwer van Voor U, de partij van Els Ampe (ex-Open Vld), haakt na één dag al af: “Ik zal u de hele uitleg besparen”

De Antwerpse filosoof en Midden-Oosten-kenner Ludo Abicht (87) zal dan toch niet opkomen als lijstduwer van de nieuwe politiek beweging van Els Ampe (ex-Open Vld). Abicht kondigde donderdag aan de Antwerpse Kamerlijst van Voor U te duwen, maar amper één dag later ontdekte “hij dat het niet om de partij ging die hij dacht te steunen”.

Lees meer »

Noor Debouck verkozen tot Rookie of The Year

Op de Volleyproms in Affligem werden maandagavond beste speler en speelster van het jaar uitgeroepen. In de categorie ‘rookie of the year’ won Noor Debouck.
The post Noor Debouck verkozen tot Rookie of The Year appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kapel Scholengroep Sint-Rembert in Torhout wordt polyvalente ruimte

De Torhoutse Scholengroep Sint-Rembert heeft duidelijk een baksteen in de maag. Er staat alweer een grootscheeps project op stapel, met name het verbouwen en grondig herinrichten van de neogotische schoolkapel, die uit het einde van de 19de eeuw dateert. Tegelijkertijd krijgen de twee aangrenzende speelplaatsen van de Middenschool een make-over en wordt er nieuw sanitair voorzien. Vlaanderen komt voor de

Lees meer »

Sinjakoor en koor Sursum Corda organiseren Ierse avond

Het Sinjakoor uit Menen en het koor Sursum Corda uit Gullegem slaan de handen in mekaar voor ‘Whispers of Ireland’. Samen met de folkband The Swigshift zorgen ze op zaterdag 20 april in Menen en op zaterdag 27 april in Gullegem voor een Ierse avond met Ierse liederen en folkmuziek.
The post Sinjakoor en koor Sursum Corda organiseren Ierse avond

Lees meer »