Spektakel aan de kust: vliegtuigbom van meer dan 100 kilogram tot ontploffing gebracht op strand

Op het strand van Oostduinkerke werd woensdagochtend een bom van meer dan 100 kilogram gevonden. Die werd aan de waterlijn tot ontploffing gebracht.

 

Meer krantenkoppen in België

De Bruyne krijgt straks met zekerheid een standbeeld van de sjeik, maar die bal van eeuwige roem liet hij liggen

De strafschophelden van Real Madrid heetten Andriy Lunin en Antonio Rüdiger. De mannen die de kogels incasseerden en de Koninklijke uiteindelijk in een bloedstollende reeks voorbij Manchester City loodsten. De uittredend winnaar droop met gebogen hoofd af. Onze man in Manchester zag hoe De Bruyne strijdend ten onder ging. Zijn ploeg boog voor zijn boeman.

Lees meer »

Koepel op dak geplaatst van nieuwe moskee in Brugsesteenweg

Op woensdagmorgen heeft de aannemer in de Brugstesteenweg in Kortrijk met speciale kranen een koepel geplaatst op het dak van de nieuwe Atakwa-moskee. Die nieuwe moskee verrijst momenteel op de oude Bio Planet-site. In een volgende stap wordt de gevel van het gebouw aangepakt.
The post Koepel op dak geplaatst van nieuwe moskee in Brugsesteenweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parkenplan voor veiliger en meer leefbare parken en pleinen

Het stadsbestuur geeft binnenkort groen licht voor het parken- en pleinenplan van schepen van Samenleven Maxim Donck (N-VA). “Met kleine aanpassingen kunnen we het verschil maken naar leefbaarheid en veiligheid”, luidt het. Het is voor het eerst dat er zo’n parkenplan komt.
The post Parkenplan voor veiliger en meer leefbare parken en pleinen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij dreigde met kogel, brandstichting en messteken”: slachtoffers getuigen over belaging door dezelfde ex-partner

Ondanks een opgelegd contactverbod bleef de ex van Ann haar maandenlang berichten sturen en opzoeken. Ondertussen was hij ingetrokken bij een nieuwe vriendin, die hij ook begon te bedreigen en belagen. De twee slachtoffers vragen zich af waarom er niet eerder ingegrepen werd. “Gelukkig steunen wij elkaar, maar zoiets heeft enorm veel impact op je leven.”

Lees meer »

“Terreurstrategie van Poetin”: Duitse minister luidt noodklok na arrestatie van Russische spionnen die aanslagen planden

Duitsland wordt opgeschrikt door een nieuwe spionagezaak voor rekening van Rusland nadat in Beieren twee vermoedelijke spionnen werden opgepakt, die aanslagen en sabotage-acties planden. De Duitse minister van Justitie, Marco Buschmann, luidt dan ook de noodklok voor de “terreurstrategie” van Vladimir Poetin. Buitenlandminister Annalena Baerbock van haar kant roept de Russische ambassadeur in Berlijn op het matje.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israël: gewonden en lichte schade na aanval Iran – VN-Veiligheidsraad bespreekt aanval zondag

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. Iets voor 5.00 uur ’s ochtends Belgische tijd liet de regering in Tel Aviv weten dat het gevaar goeddeels voorbij was. De VN-Veiligheidsraad komt zondag bijeen om de aanval, op verzoek van

Lees meer »