DOVO brengt vliegtuigbom van meer dan 100 kilogram tot ontploffing op strand van Oostduinkerke

Op het strand van Oostduinkerke werd woensdagochtend een zware bom van meer dan 100 kilogram gevonden. Die werd aan de waterlijn tot ontploffing gebracht.

De grote vliegtuigbom werd woensdagochtend gevonden bij werken op het strand ter hoogte van het revalidatieziekenhuis Koningin Elisabeth Instituut (KEI) in Oostduinkerke, vlakbij Nieuwpoort-Bad.. In de nabijheid van het KEI bevindt zich op het strand nog steeds een grote oude bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Het is het bewijs dat ook hier hevig gevochten werd. Het is dan ook niet de eerste keer dat in de nabijheid een vliegtuigbom word gevonden.

Deze keer ging het om een bom van meer dan 100 kilogram. Opruimingsdienst DOVO kwam ter plaatse en besliste om de bom ter plaatse te laten ontploffen. Daarom werd de bom eerst verplaatst richting de Schipgatduinen. De politie stelde een ruime perimeter in voor de veiligheid waarna DOVO de bom vanop afstand tot ontploffing kon brengen. De knal was tot ver te horen maar vooral enkele nietsvermoedende zeemeeuwen op het strand schrokken daarvan hevig op. (JH)

The post DOVO brengt vliegtuigbom van meer dan 100 kilogram tot ontploffing op strand van Oostduinkerke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stad Oostende houdt circusworkshops in de wijk Konterdam

Van 16 mei tot 20 juni kunnen kinderen en jongeren uit de Wijk Konterdam op donderdagnamiddag deelnemen aan circusworkshops op het Touwtrekkersplein aan OC Schaperye. De workshops worden georganiseerd door Stad Oostende, Arktos en Woesh circusatelier, met een subsidie voor straat- en wijkactiviteiten. Zo wil de Stad kwetsbare jongeren in de wijk op een laagdrempelige manier bereiken.
The post

Lees meer »

Haris Bratanovic werkt aan zijn terugkeer: “Iedereen weet waartoe ik in staat ben als ik volledig fit ben”

De playoffs denderen doorheen het Belgische basketlandschap. De halve finales kennen de formule ‘best of five’. Na de openingswedstrijd woensdag in de COREtec Dôme tussen Filou Oostende en RSW Luik volgt vrijdag het tweede duel in de Country Hall van Luik. Zondagavond 19 mei – Pinksteren – om 20.30 uur is er de opworp van het derde duel. Opnieuw in

Lees meer »

Liveblog – Slovaakse premier Robert Fico ondergaat “moeilijke operatie” na schietpartij en hij verkeert in levensgevaar

De Slovaakse premier Robert Fico is na een regeringsbijeenkomst in de stad Handlova neergeschoten. Na de vergadering schudde hij de handen van verschillende aanhangers. Er zijn vijf schoten afgevuurd en een verdachte is opgepakt. De 59-jarige Fico is in levensgevaar. "Het gaat om een heel moeilijke operatie en de komende uren zouden kritiek zijn", meldt correspondent Charlotte Waaijers vanuit Bratislava

Lees meer »

Beatrix had precies een blauw oog, Elizabeth leek ‘op haar honden’, en Charles staat in het rood: waarom portretten van royals vaak omstreden zijn

Koning Charles heeft zijn eigen schilderij gekregen. Het is… speciaal. Drie jaar is eraan gewerkt, twee meter is het hoog en het is heel, heel rood. De reacties zijn gemengd, wat vaker voorkomt. Ook het portret van koningin Beatrix was destijds omstreden. En Queen Elizabeth werd ermee uitgelachen. Kunsthistoricus Stefan Vidts legt uit waarom portretten van royals zelden heel waarheidsgetrouw

Lees meer »

Op eigen benen en toch niet alleen: cohousing kan voor veel senioren dé oplossing zijn, maar wetgeving loopt achter

In de provincie Antwerpen woont ruim een op de vier 65-plussers alleen, ongeveer 110.000 mensen. Dikwijls in veel te grote huizen, en met een krimpend sociaal netwerk. Senioren stellen de stap naar een woonzorgcentrum steeds langer uit. Cohousing voor senioren, in onze buurlanden al meer in zwang, krijgt met voorzichtige stapjes ook in Vlaanderen voet aan de grond. De grootste

Lees meer »

Vredesactivisten en Palestijnse Ieperlingen herdenken Nakba op Ieperse Grote Markt

De vredesdienst van Stad Ieper organiseerde op woensdag 15 mei een stiltecirkel op de Grote Markt om de Nakba te herdenken, de vlucht van ongeveer 750.000 Palestijnen bij de vorming van de staat Israël. “Wat in Gaza gebeurt is de extreme climax van deze decennia durende onderdrukking”, klinkt het.
The post Vredesactivisten en Palestijnse Ieperlingen herdenken Nakba op Ieperse

Lees meer »

KIJK. “Ik wil hier niet meer wonen!”: Erol (9) doodsbang nadat kogels door raam vliegen terwijl hij in de zetel zit

In Fort Worth, in de Amerikaanse staat Texas, tonen camerabeelden hoe Erol op de zetel gaat zitten en enkele seconden later kogels door de kamer vliegen. Erol duikt weg achter een kussen en brengt zich zo snel mogelijk in veiligheid. Op bewakingsbeelden van buiten is te zien hoe er vanuit een rode auto wordt geschoten. Zes jongeren die buiten het

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël voert grondoperatie in Rafah op – Houthi’s willen álle schepen aanvallen die naar Israël varen

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. “Hamas is geen organisatie die zich kan organiseren, heeft geen reservisten en kan niet in reservevoorraden voorzien. Het resultaat is dat we Hamas uitputten”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Oekraïne zegt Russische aanslagen te hebben verijdeld in Kiev – Vier doden in bezet Oekraïne en in Russisch grensgebied

Bij een zware explosie in een appartementsgebouw in de Russische oblast Belgorod zijn volgens de Russische autoriteiten vijftien mensen om het leven gekomen. Moskou houdt Oekraïne verantwoordelijk, maar over die versie van de feiten bestaat redelijke twijfel. De Zweedse premier Ulf Kristersson zegt intussen dat zijn land ervoor open staat om Amerikaanse kernwapens te plaatsen mocht het ooit tot een

Lees meer »