Ook dat nog voor Club: Maxim De Cuyper moet stevige schorsing vrezen na duw aan ref D’hondt

Diep in de toegevoegde tijd pakte Club Brugge-verdediger Maxim De Cuyper nog rood tegen Union. De rechtsachter gaf een duw aan ref Lothar D’hondt en moet een stevige schorsing van vijf matchen vrezen. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaanderen plant PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen

Dit najaar start een PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen verspreid over Vlaanderen. Ontslagnemend Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits wil met dit onderzoek een beter zicht krijgen op de mate van verspreiding van PFAS bij de algemene volwassen bevolking, ongeacht de woonplaats of locatie.

Lees meer »

Brugs hostel krijgt twee keer op enkele weken tijd inbreker over de vloer

De politie van Brugge is een onderzoek gestart naar een inbraak in Hostel Lybeer. Daar werd dinsdagnacht de inhoud van de kassa gestolen uit het kantoor van zaakvoerder Stephane Kolijn (43). Opvallend: begin deze maand kreeg het hostel óók al ongewenst bezoek. Ook toen werd de inhoud van de kassa gestolen. “Ik ben zeker dat het om dezelfde dader gaat”,

Lees meer »

Speciale box moet angst bij kinderen wegnemen om patiënt te bezoeken op intensieve zorg in Antwerpse ziekenhuizen

Het Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS) heeft een box samengesteld om angst en onzekerheid bij jonge kinderen weg te nemen bij een bezoek aan de afdeling intensieve zorg. Voor veel kinderen is die afdeling een confronterende omgeving door de toestellen, geluiden en geuren. In de doos zitten onder andere foto- en leesboekjes en materiaal vanop een Intensieve Zorg-kamer.

Lees meer »

Lachgas is geen lachertje: “Het is uitgegroeid tot een drug om ernstig rekening mee te houden”

‘Auto zorgt voor ravage na crash in Merksem: politie vindt lachgas en ballonnen terug’. ‘Burgemeester sluit lachgascafé in Borgerhout’. Of: ‘Politie vindt 116 flessen lachgas in Antwerpse Airbnb’. Het zijn slechts enkele krantentitels van de afgelopen maanden. Het gebruik van lachgas en de overlast die daarmee gepaard gaat, zijn niet nieuw in Antwerpen. “Maar het is uitgegroeid tot een zorgwekkend

Lees meer »

Belgen zitten al twee dagen vast op luchthaven in Palermo, maar verlossing nabij: “Vanmiddag vertrekt vlucht richting Brussel”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van vrijdag die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Zo zaten ongeveer 170 Belgische passagiers maar liefst twee dagen vast op de luchthaven van Palermo. “Omstreeks 12.20 uur kunnen ze eindelijk terugvliegen naar Brussel”, aldus Piet Demeyere, woordvoerder van TUI, bij VRT NWS.

Lees meer »