Ook dat nog voor Club: Maxim De Cuyper moet stevige schorsing vrezen na duw aan ref D’hondt

Diep in de toegevoegde tijd pakte Club Brugge-verdediger Maxim De Cuyper nog rood tegen Union. De rechtsachter gaf een duw aan ref Lothar D’hondt en moet een stevige schorsing van vijf matchen vrezen. 

Meer krantenkoppen in België

Brussel Airlines lanceert nieuwe opleiding voor piloten

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines lanceert samen met Skywings Flight Training, een Antwerpse pilotenschool, een nieuw opleidingsprogramma voor piloten. Dat kondigt de maatschappij vrijdag aan. Tijdens de opleiding – die doorgaat in Antwerpen – worden deelnemers in een anderhalf jaar tijd klaargestoomd om als copiloot aan de slag te gaan bij Brussels Airlines.

Lees meer »

Veertiger krijgt 18 maanden cel voor aanranding 16-jarige jongen op café in Roeselare

Hij was naar eigen zeggen 25, maar bleek in werkelijkheid 43. Een veertiger is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een effectieve celstraf van 18 maanden voor de aanranding van een 16-jarige jongen op café in Roeselare. Verkrachting achtte de rechter niet bewezen. “Hij was letterlijk en figuurlijk kotsmisselijk”, aldus Emma Martin, de advocate van de jongen.
The post Veertiger

Lees meer »

Brugge krijgt 500.000 euro Vlaamse subsidie voor project ‘klimaatwijk Sint-Gillis’

Brugge is met het projectvoorstel ‘klimaatwijk Sint-Gillis’ laureaat geworden in de projectoproep klimaatwijken en krijgt daarvoor 500.000 euro Vlaamse subsidie. Met deze subsidie wil Stad Brugge de heraanleg van de Sint-Clarastraat zo klimaatvriendelijk en klimaatrobuust laten uitvoeren. Er wordt onder meer gedacht aan een warmtenet met restwarmte van de Genencor-fabriek vlakbij.
The post Brugge krijgt 500.000 euro Vlaamse subsidie voor

Lees meer »

Langemark maakt zich deze lente en zomer op voor twaalfde Vredeszoektocht

Speurneuzen kunnen deze lente en zomer weer hun hartje ophalen in Langemark. Danny Vanacker stippelde voor de twaalfde keer zowel een wandel- als een autozoektocht uit. In beide zoektochten heeft hij daarbij veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur.
The post Langemark maakt zich deze lente en zomer op voor twaalfde Vredeszoektocht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na heisa over ‘Natalia & Astrid: back to reality’: Astrid Coppens voor het eerst weer op tv in ‘Het perfecte plaatje’

“Ik heb nog nooit zoveel stress gehad voor een programma.” Astrid Coppens (41) heeft in ‘Het perfecte plaatje’ haar grenzen stevig moeten verleggen. Het is de eerste keer dat ze weer op het scherm komt sinds ‘Astrid & Natalia: back to reality’ werd stopgezet vanwege de heisa rond het programma. En ook dit keer kon ze haar olifantenhuid goed gebruiken

Lees meer »

Afsluitende hamburger op Waregem Koerse kan leiden tot celstraf en 12.000 euro schadevergoeding

Een afsluitende hamburger na Waregem Koerse 2022 leverde een 39-jarige man uit Tielt een zure nasmaak op. Er dreigt voor de rechtbank in Kortrijk een werkstraf van 60 uren of een celstraf van 8 maanden, een boete en een fikse schadevergoeding van ruim 12.000 euro op verdenking van weerspannigheid. Zelf vroeg hij de vrijspraak.
The post Afsluitende hamburger op Waregem

Lees meer »

Nederland verliest directe spoorverbinding met Zwitserland

Na bijna honderd jaar komt er op 15 juli een einde aan de dagelijkse treinverbinding tussen Nederland en Zwitserland, zo meldt de Nederlandse Volkskrant. De Duitse spoorwegen willen de ICE naar Bazel niet langer uitbaten. In plaats daarvan komt er in december 2024 een snelle trein naar München.

Lees meer »

Baanbrekend onderzoek ontdekt hoe we astma mogelijk kunnen voorkomen in de toekomst: jouw belangrijkste vragen beantwoord

Naar lucht happen terwijl je snel en piepend ademhaalt. Iedereen kan zich wel iets voorstellen bij een astma-aanval. Een nieuw wetenschappelijk onderzoek in het vooraanstaande tijdschrift Science heeft nu aangetoond hoe de vernauwing van de luchtwegen zorgt voor ontsteking en slijm. Met deze nieuwe kennis kunnen we astma mogelijk voorkomen in de toekomst. HLN-wetenschapsexpert Martijn licht toe wat de wetenschappers

Lees meer »

Sea Life laat drie zeehondjes vrij, met daarbij ook één zeldzaam diertje: “Was pas tweede of derde keer sinds 1998 dat we er zo een opvingen”

Ze krijgen letterlijk én figuurlijk wat meer ademruimte in het opvangcentrum van Sea Life. Woensdagochtend werden drie jonge zeehondjes vrijgelaten in Blankenberge, en dat na een enorm drukke periode. “Onze quarantaines zaten wekenlang helemaal vol”, aldus Jonathan Meul. Al namen de verzorgers ook afscheid van een héél uitzonderlijk diertje.

Lees meer »