Een op vier bijenvolken overleeft de winter niet: “Je weet dat het elk jaar aan jou kan zijn”

Een op de tien imkers verliest in de winter al zijn volken, blijkt uit een bevraging van het Bijeninstituut van de UGent. De klimaatopwarming en de Aziatische hoornaar spelen daar een kwalijke rol in. “Maar als je in mei dat eerste potje honing vasthoudt, weet je waarvoor je het doet.”

 

Meer krantenkoppen in België

Twee harmonieën en een theatergroep spelen samen ‘In Harmonie’: “Verdeling tussen theater en muziek is fiftyfifty”

Binnenkort gaat In Harmonie in première, een samensmelting van muziek en theater. Voor dit spektakel werken de Koninklijke Harmonie Vermaak Na Arbeid uit Tielt, de Koninklijke Harmonie Kunst en Deugd uit Wakken en Theater Dakwerken uit Tielt samen. Het stuk werd geschreven en wordt geregisseerd door Stefaan De Cloet en Danny Verlinden.
The post Twee harmonieën en een theatergroep spelen

Lees meer »

Wereldcinema van MOOOV Filmfestival strijkt neer in Zuid-West-Vlaanderen: “Films verbinden mensen”

Overal in de wereld worden films gemaakt, maar slechts een klein deel vindt de weg naar de Belgische cinema. MOOOV selecteerde een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld die artistieke kwaliteit combineren met relevante inhoud. “Dankzij het filmfestival krijg je een beter beeld van de wereld”, zegt bezieler Johan Vandenberghe. MOOOV strijkt van 18 april tot

Lees meer »

“Er resten ons nog drie doelen”: KV Koksijde-Oostduinkerke blijft ambitieus na titel in vierde provinciale A

De titel lag binnen handbereik voor KVKO. Het kwam door het verlies van FA Nieuwpoort op zaterdagavond nog vroeger dan verwacht. Op een zonovergoten middag klopten de jongens van Marc Dawyndt daags nadien De Panne en zo mochten ze nog een tweede keer feesten.
The post “Er resten ons nog drie doelen”: KV Koksijde-Oostduinkerke blijft ambitieus na titel in vierde

Lees meer »

Spaanse reddingsdiensten vinden vier vrouwenlichamen in bootje

Voor de kust van Cartagena, in het zuidoosten van Spanje, is een bootje op drift aangetroffen met daarin de lichamen van vier vrouwen. Dat melden de Spaanse reddingsdiensten. Volgens de Spaanse politie “gaat het waarschijnlijk over vrouwelijke migranten die van Noord-Afrika de kust probeerden te bereiken”.

Lees meer »

Zeven 70-plussers staan in Nederland terecht voor verstrekken van ‘zelfmoordpoeder’: “Ik heb 16 mensen geholpen met iets wat ze heel graag wilden”

Zeven verdachten, allemaal 70-plussers, staan vanaf maandag in Nederland terecht omwille van hun vermeende betrokkenheid bij het verstrekken van het zelfmoordpoeder ‘Middel X’. Allemaal hebben ze een link met Coöperatie Laatste Wil, een organisatie die vindt dat iedereen het recht heeft om zijn eigen levenseinde te bepalen.

Lees meer »

Nu O.J. Simpson op 76-jarige leeftijd overleden is, blijft de vraag ‘heeft hij het gedaan’ onbeantwoord

Hij was acteur, sportman, televisiepersoonlijkheid, maar vooral moordverdachte. O.J. Simpson beroerde Amerika en de wereld. Hij stond in ‘het proces van de eeuw’ terecht voor de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend, maar werd vrijgesproken. Simpson stierf op 76-jarige leeftijd en laat zo de wereld achter met de eeuwige vraag: ‘Heeft hij het gedaan?’ De theorieën over zijn schuld

Lees meer »