Ruiselede en Wingene peilen naar hoe inwoners naar fusiegemeente kijken

De gemeenten Ruiselede en Wingene gaan met hun inwoners, via een digitale bevraging, op zoek naar wat hen kenmerkt. “De eigenheid van beide gemeenten is erg belangrijk voor ons”, zegt burgemeester Greet De Roo. Op woensdag 3 april volgt er een workshop, waar iedereen welkom is om die eigenheid binnen de fusiegemeente Wingene concreet en praktisch uit te werken.

Nog tot en met 17 maart kunnen inwoners van Ruiselede en Wingene via www.fusiewingeneruiselede.be/bevraging een vragenlijst invullen, die preciezer moet omschrijven wat er typisch en eigen is aan beide gemeenten. “Vanaf 1 januari 2025 spreken we over de nieuwe fusiegemeente Wingene”, laat burgemeester Greet De Roo weten. “Wat onze visie en ambities zijn, weten we ondertussen. Een peiling is nuttig, om met de eigenheid van elke gemeente concreet aan de slag te gaan.“ Naar verluidt worden de resultaten van de bevraging meegenomen in de ontwikkeling van het logo en de huisstijl van de nieuwe fusiegemeente. De workshop op 3 april moet ook dienen als onderdeel van een breder ‘rebrandingstraject’.

Extra opmerkingen

Wie de vragenlijst opent, merkt dat de bevraging eigenlijk neerkomt op het persoonlijk kiezen van de vijf belangrijkste kenmerken van Ruiselede of Wingene uit een lijstje van twintig. Kenmerken zoals veiligheid, groen, onderwijsaanbod, kindvriendelijk, ondernemend… aspecten, die recent ook al in de Stadsmonitor van het Agentschap Binnenlands Bestuur uitgebreid bevraagd werden. Is dat niet een beetje dubbel? “De Stadsmonitor was gebaseerd op een klein aantal mensen, terwijl bij onze bevraging werkelijk élke inwoner kan deelnemen”, reageert burgemeester Greet De Roo. “Je kan bovendien zelf ook extra aspecten en opmerkingen toevoegen, als je die belangrijk vindt. De bevraging is in handen van een gespecialiseerd enquêtebureau. Ik neem aan dat die wel weten wat ze doen. Bovendien zullen er nog bevragingen volgen.”

“Vanaf 1 januari 2025 spreken we over de nieuwe fusiegemeente Wingene”

Burgemeester Greet De Roo

Graag verrast

Ook voor de Wingense burgemeester Lieven Huys is de bevraging belangrijk, om in kaart te brengen hoe de inwoners naar hun gemeente kijken. “Niemand kan dat beter, dan de mensen die hier wonen, werken en ondernemen”, aldus Huys. “Natuurlijk hoop ik dat uit deze rondvraag verrassende en verfrissende ideeën en meningen zullen komen.” De workshop wordt georganiseerd door het communicatiebedrijf ‘at-thetable’ en dat zijn geen kleine jongens. Ze deden en doen onder meer de communicatie van touroperator TUI, Deliveroo en Gaia.

Elke inwoner krijgt binnenkort een persoonlijke uitnodiging in de bus, om zich in te schrijven voor een speciale workshop op woensdag 3 april, om 19.30 uur in de Feniks (Beernemstraat 25, Wingene). Je kan je daarvoor registreren via www.fusiewingeneruiselede.be/inschrijven.

Wie hulp nodig heeft met het invullen van de online bevraging kan terecht bij de digihelpers van beide gemeenten tijdens onderstaande digihulpsessies:

– Op zaterdag 2 maart van 10 tot 12 uur in Wingense bib kerk Hille (Wingenesteenweg 2A, Wingene).

– Op vrijdag 8 maart van 14 tot 15 uur in het Lokaal Dienstencentrum Den Tap (Kasteelstraat 1A, Ruiselede).

The post Ruiselede en Wingene peilen naar hoe inwoners naar fusiegemeente kijken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Unieke tekening van Oostendse kunstschilder Léon Spilliaert toevertrouwd aan Koninklijke Bibliotheek van België

De Koning Boudewijnstichting heeft een unieke tekening van kunstenaar Léon Spilliaert, die in 1881 geboren werd in Oostende, toevertrouwd aan de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR). De originele tekening ‘Le Sculpteur de masques’, die de affiche moest worden van de gelijknamige theatervoorstelling van Fernand Crommelynck, wordt opengesteld voor het publiek.
The post Unieke tekening van Oostendse kunstschilder Léon Spilliaert

Lees meer »

Pilootproject ‘Junior Lifeguards’ wil jongeren warm maken voor strandreddersgebeuren: “Een win-win-winsituatie

Het nieuwste pilootproject ‘Junior Lifeguards’, een samenwerking met verzekeraar AXA Belgium, Stad Nieuwpoort en IKW, zet sterk in op strandveiligheid. Kinderen tussen 8 en 16 jaar worden spelenderwijs vertrouwd gemaakt met enkele basisbeginselen van strandbewustzijn, strand- en waterveiligheid en EHBO.
The post Pilootproject ‘Junior Lifeguards’ wil jongeren warm maken voor strandreddersgebeuren: “Een win-win-winsituatie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna 1 op de 10 werknemers neemt geen ‘groot zomerverlof’, maar dat is niet per se een slechte keuze

Bijna driekwart van de Belgische werknemers neemt deze zomer minstens 2 weken aan één stuk vakantie, maar tegelijk neemt ook bijna 1 op de 10 helemaal geen ‘groot zomerverlof’. Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Tempo-Team en professor Anja Van den Broeck (KU Leuven). Opvallende conclusie: werknemers die meerdere kortere vakanties nemen, blijken wel meer ontspannen dan wie één lange

Lees meer »

Voor 8560 met een nieuw lokaal project naar de kiezer in Wevelgem: “Er is nood aan een onafhankelijke lijst”

Eerder onverwacht is er met Voor 8560 een nieuwe lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober in Wevelgem. “We gaan in de eerste plaats voor Wevelgem, Gullegem en Moorsele, dit staat helemaal los van de Vlaamse en nationale politiek”, zegt Benoit Verstraete. “Daarom bundelen we de krachten en introduceren we het nieuw lokaal project. Er is nood aan een onafhankelijke lijst

Lees meer »