Air France-KLM zet recordcijfers neer, ondanks impact oorlog Gaza

Het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern Air France-KLM heeft in 2023 omzet en winst tot recordhoogtes zien stijgen, ondanks een verlies in het vierde kwartaal. Dat heeft het concern donderdag bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Werken van kunstenaar en beeldhouwer Maurice Vander Meeren toegevoegd aan collectie van Stad Tielt

Het stadsarchief heeft er sinds kort enkele nieuwe werken bij van wijlen Maurice Vander Meeren (1903-1983). De Tieltse schilder en beeldhouwer is het meest gekend voor zijn monumentaal religieus beeldhouwwerk, onder meer voor de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Al benadrukt zijn kleindochter dat hij een heel veelzijdig kunstenaar was.
The post Werken van kunstenaar en beeldhouwer Maurice Vander Meeren toegevoegd aan collectie van

Lees meer »

LIVEBLOG LIVERPOOL-ATALANTA. De Ketelaere en Atalanta maken brandhout van Liverpool, Rode Duivel pakt uit met assist

Atalanta kijkt in de kwartfinales van de Europa League Liverpool in de ogen. Een moeilijke opgave voor de ploeg uit Bergamo, want de troepen van Jürgen Klopp zijn de topfavoriet voor de eindzege. Kan een net teruggekeerde Charles De Ketelaere voor een shock zorgen met een overwinning op Anfield? Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog. Voorlopig staat

Lees meer »

Recordaantal inbeslagnames van dieren in 2023

Dierenwelzijn Vlaanderen en de politiediensten hebben vorig jaar een recordaantal van 889 inbeslagnames van dieren uitgevoerd. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het cijfer ligt merkelijk hoger dan het jaar voordien, toen er 788 inbeslagnames plaatsvonden.

Lees meer »

LIVEBLOG ATALANTA-VERONA (ma, 20u45). Sluipt De Ketelaere met een overwinning dichterbij in de stand op Lukaku?

Atalanta speelt maandagavond tegen laagvlieger Verona. Het team van Charles De Ketelaere komen van een prestigieuze overwinning op Anfield in de Europa League. Het hoopt om op dit elan verder te gaan tegen een op papier gemakkelijke tegenstander. Met een overwinning houdt de druk hoog op As Roma, dat vijfde staat. Volg de ontwikkelingen van de match in de liveblog

Lees meer »

Drie kwart van leerkrachten in zorgopleidingen vindt dat leerlingen niet klaar zijn voor arbeidsmarkt: “Op deze manier komt veiligheid in gedrang”

Bijna drie kwart van de leerkrachten uit het secundair onderwijs vindt dat leerlingen na een 6e jaar gezondheidszorg niet klaar zijn voor de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een bevraging van de Belgische federatie voor zorgkundigen (BEFEZO). Zorgkundigen moeten steeds meer taken overnemen van verpleegkundigen, maar de kwaliteit gaat erop achteruit, klinkt het. BEFEZO vraagt dat de zorgopleidingen in het secundair

Lees meer »

CHECK – Jaarlijks sterven veel Belgen door luchtvervuiling, maar (momenteel) geen 7.000

In aanloop naar de verkiezingen discussieert de Brusselse regering over de verstrenging van de lage-emissiezone. Alain Maron, Brussels minister van Leefmilieu voor Ecolo, is voorstander om de geplande verstrenging door te voeren. Als argument haalt hij onder andere aan dat jaarlijks zo’n 7.000 Belgen vroegtijdig sterven door luchtvervuiling. Klopt dat wel? En hoe bereken je dat eigenlijk?

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iran lanceert raketten en meer dan 100 drones richting Israël, sommige daarvan “al neergehaald boven Syrië en Jordanië”

De woordvoerder van het Israëlische leger heeft bevestigd dat de aanval van Iran op Israël is begonnen. Iran heeft drones en raketten richting Israël gelanceerd, zo meldt eveneens de Iraanse staatstelevisie. Iran heeft zaterdag ook al een vrachtschip in beslag genomen dat “banden met Israël” heeft. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Liveblog – Israël en Biden: “Bijna alle drones en raketten van Iran zijn onderschept”, VN en G7 komen straks samen 

Iran heeft een aanval met drones en raketten op Israël uitgevoerd. Volgens het Israëlische leger is het grootste deel van de meer dan 200 projectielen onderschept. Een basis van het Israëlische leger werd geraakt en er is voorlopig melding van 1 slachtoffer. De internationale gemeenschap veroordeelt de aanval. De VN-Veiligheidsraad komt vandaag bijeen. Volg de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten

Lees meer »