? Rudi Vranckx scoort op VRT Canvas met nieuwe reeks, maar moet toch met pensioen: “Maar de Vlaming is nog niet van mij af”

De VRT Canvas-reeks ‘Het Nieuwe IJzeren Gordijn’ van oorlogsjournalist Rudi Vranckx scoort uitstekend. Maar de reeks is mogelijk wel z’n laatste meesterwerkje bij de VRT. Vrankcx wordt in december 65 jaar en dus loert z’n pensioen al om de hoek. “Tja, dat zijn de regels”, vertelt de oorlogsverslaggever in de HLN-podcast ‘De Mediawatchers’. “Op 1 januari moet de stekker er bij de VRT uit. Dat is duidelijk”. Luister hierboven naar het volledige interview met Rudi Vranckx. 

Meer krantenkoppen in België

Gescheiden van tafel en bed, toch lijkt grootste vijandigheid tussen Spaanse koning Juan Carlos en koningin Sofía voorbij

Decennialang is ze bedrogen en vernederd door haar echtgenoot, de Spaanse oud-koning Juan Carlos (86), bijgenaamd “de man met 5.000 minnaressen”. En nu ze in het ziekenhuis ligt, moet ze ook niet rekenen op een bezoek van hem. Koningin Sofía (85) heeft geleerd op zichzelf te leven, ten dienste van het koningshuis. Toch lijkt er sprake van een ‘hernieuwde harmonie’,

Lees meer »

VS houden met vliegdekschip oefeningen met Zuid-Korea en Japan

De zeestrijdkrachten van de Verenigde Staten hebben gezamenlijke manoeuvres met de marine van Zuid-Korea en die van Japan gehouden om Noord-Korea af te schrikken. De tweedaagse oefening met deelname van het vliegdekschip USS Theodore Roosevelt en torpedoboten van de drie landen vond donderdag en vrijdag in internationale wateren ten zuiden van het Koreaanse schiereiland plaats, zo deelde de Zuid-Koreaanse marine

Lees meer »

LIVEBLOG CLUB-PAOK (do, 21u). Mignolet en Vanaken in principe speelklaar, geen Skov Olsen, Odoi en Nielsen op training

Club Brugge opent morgen thuis tegen PAOK in de kwartfinale van de Conference League. De wedstrijd begint om 21u. De Bruggelingen proberen als enige Belgische overblijver in Europa de eer hoog te houden. Mignolet en Vanaken raken in principe speelklaar. Skov Olsen, Odoi en Nielsen ontbraken op training. Volg alle ontwikkelingen in de liveblog hieronder.

Lees meer »