Muzieklabel achter Taylor Swift gaat banen schrappen

Muzieklabel Universal Music Group (UMG), het platenconcern achter artiesten als Taylor Swift en Drake, wil de kosten gaan verlagen door te snijden in het personeelsbestand. Ook “andere operationele efficiëntieverbeteringen” moeten bijdragen aan kostenbesparingen. Dat maakte het bedrijf bekend bij de publicatie van zijn jaarresultaten. 

Meer krantenkoppen in België

Sammy Mahdi laakt “wegwerpmaatschappij 2.0” nadat CM-voorzitter pleit voor radicale oplossingen tegen vergrijzing

Vanuit politieke hoek komen er gemengde reacties op het pleidooi van CM-voorzitter Luc Van Gorp. Hij pleit in een interview bij het Nieuwsblad voor meer radicale oplossingen tegen de vergrijzing: “Wie levensmoe is, moet uit het leven kunnen stappen”. Van Gorp krijgt bijval vanuit liberale hoek, al klinkt daar ook nuance, maar in geen geval bij CD&V.

Lees meer »

Succesvolle momager, maar daarvoor moet ze veel opofferen: dit is Kris Jenner, het brein achter de Kardashians

Toegewijde moeder, gewiekste zakenvrouw en Hollywoods beste vriendin: zo kan je Kris Jenner (68) nog het best omschrijven. De mater familias van de succesvolle Kardashian-kliek is dan ook een bezig bijtje. Alleen vraagt die drukke agenda ook heel wat opofferingen van haar. Dat werd recent – toen haar zus overleed – nog maar eens pijnlijk duidelijk. “Ze is veranderd sinds

Lees meer »

Europees Parlement keurt migratiepact goed

Het Europees Parlement heeft het migratiepact goedgekeurd. Het pakket van tien wetten versterkt de controle op de aankomst van migranten in de EU en voorziet in een solidariteitssysteem tussen de lidstaten voor de opvang. De lidstaten moeten nu nog formeel hun fiat geven.

Lees meer »

Cercle Brugge viert 125-jarig bestaan met galadiner in Jabbeke

Cercle Brugge bestaat 125 jaar. De dag van de verjaardag, dinsdag 9 april, was er ’s avonds in Lauretum in Jabbeke een galadiner waar onder andere spelers en technische staf en gewezen spelers aanwezig waren.
The post Cercle Brugge viert 125-jarig bestaan met galadiner in Jabbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Volledig korps komt in actie om politiehond te redden die werd neergestoken door moordverdachte: “Je hebt het zo goed gedaan, maatje”

Wanneer politiehond Enzo wordt neergestoken in Las Vegas en zwaargewond raakt, doen agenten er alles aan om hun vriend te redden. Bodycambeelden laten zien hoe het hele korps in actie komt om de Mechelse herder zo snel mogelijk in het hospitaal te krijgen. Wegen worden afgesloten en een helikopter opgeroepen. En mét succes! De politiehond overleeft de beproeving en komt

Lees meer »

Oppositie wint parlementsverkiezingen in Zuid-Korea

In Zuid-Korea heeft de sociaalliberale Democratische Partij (DP) haar meerderheid in het parlement aanzienlijk vergroot bij de parlementsverkiezingen van woensdag. Dat blijkt uit de exitpolls. Daarmee stevent de conservatieve partij PPP van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol af op een nederlaag.

Lees meer »

Damse bruggen krijgen opknapbeurt

De Vlaamse Waterweg plant schilder- en verbeteringswerken aan de bruggen over het Afleidingskanaal van de Leie en het Leopoldskanaal in Damme. De werken, die plaatsvinden in de periode april-juni, zullen voor wat verkeershinder zorgen.
The post Damse bruggen krijgen opknapbeurt appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE BURNLEY-BRIGHTON. Bruun Larsen laat voorsprong liggen, Kompany moet geschorst toekijken

Het Burnley van Vincent Kompany is gebrand op een overwinning tegen het Brighton & Hove Albion van Roberto De Zerbi. Bij verlies kan Burnley gedeeltelijk laatste komen. Brighton, dat vorig weekend met 0-3 verloor van Arsenal, moet de wedstrijd op Turf Moor winnen om in de running te blijven voor Europees voetbal. Kunnen The Clarets hun broodnodige zege eindelijk binnenhalen?

Lees meer »

Beschonken bestuurder rijdt apotheek binnen in Blankenberge en pleegt vluchtmisdrijf

Een 43-jarige man heeft vrijdagnacht ravage veroorzaakt in een apotheek op de hoek van de De Smet De Naeyerlaan en de K. Deswertlaan in Blankenberge. Hij reed onder invloed van alcohol met zijn wagen dwars door de gevel, om daarna vluchtmisdrijf te plegen. “Uiteindelijk konden onze collega’s van een andere politiezone de man klissen”, zegt commissaris Jan Maertens.
The post

Lees meer »

Kapitein Jens Langeraet van Dosko Kanegem: “Winst tegen Pittem en eindronde is binnen”

Bij het derde geklasseerde Ruddervoorde A wist Dosko Kanegem een gelijkspel (1-1) uit de brand te slepen. Op zich niet slecht, maar het had ook meer kunnen zijn, beseft de 34-jarige kapitein Jens Langeraet die na deze campagne stopt met voetballen.
The post Kapitein Jens Langeraet van Dosko Kanegem: “Winst tegen Pittem en eindronde is binnen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Lijn zet touringcars in voor schoolvervoer in West- en Oost-Vlaanderen

Om de grote drukte op de schoollijnen in West- en Oost-Vlaanderen mee te helpen opvangen, zet De Lijn vanaf maandag 15 april touringcars in die de klassieke bussen tijdens de drukste ritten in de schoolspits zullen volgen. De touringcars rijden dezelfde routes en stoppen aan dezelfde haltes.
The post De Lijn zet touringcars in voor schoolvervoer in West- en Oost-Vlaanderen

Lees meer »