“Hier een duin? Dat zou dramatisch zijn”: kustbewoners over ‘einde van Belgisch zeezicht’

De verhoogde dijken en duinen in de strijd tegen de stijgende zeespiegel zouden alleen maar voordelen hebben. Behalve voor wie op de dijk een woonst of zaak heeft op het gelijkvloers of de eerste verdieping. Zicht op zee wordt daar tegen 2060 zicht op zand.

 

Meer krantenkoppen in België

Deelmobiliteit in Torhout wordt alsmaar populairder: “We willen hier verder op inzetten”

De dertien deelfietsen en vijf deelauto’s kennen in Torhout een almaar groeiende populariteit. Ze worden gebruikt door inwoners, stadspersoneel, bezoekers en studenten. Vooral het toenemend rijden met Cambio-wagens springt in het oog. Al blijft de groep gebruikers sowieso een beperkte minderheid.
The post Deelmobiliteit in Torhout wordt alsmaar populairder: “We willen hier verder op inzetten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het vreemde moment waarop Hamas-leider te horen krijgt dat zonen en kleinkinderen gedood zijn en hij gewoon verdergaat met bezoek aan ziekenhuis

Drie zonen en verschillende kleinkinderen van Hamas-leider Ismail Haniyeh zijn gedood bij een Israëlische luchtaanval. Dat nieuws kreeg Haniyeh te horen terwijl hij gewonde Palestijnen bezocht in een ziekenhuis in Qatar. Op videobeelden die circuleren op X is te zien hoe hij er stoïcijns op lijkt te reageren. “God hebbe hun ziel”, zegt Haniyeh wel tegen de man aan de

Lees meer »

Eerste steen voor nieuwbouw Huyse Ampe gelegd: “Twintig nieuwe assistentieflats tegen eind 2025”

In de Deken Darraslaan werd donderdag door Zorg Tielt de symbolische eerste steen gelegd van Huyse Ampe. Tegen het najaar van 2025 zullen daar twintig nieuwe serviceflats verrijzen, waarna het oude gebouw tegen de vlakte gaat, om op termijn plaats te ruimen voor een nieuw woonzorgcentrum. “Binnen hier en 10 jaar moet de volledig vernieuwde zorgsite een feit zijn”, aldus

Lees meer »

Nepalese familie neemt De Koetse over: “Klassieke keuken blijft, maar hier en daar wel eigen toets brengen”

Restaurant De Koetse heeft nieuwe uitbaters. Na 35 jaar uitbating door Piet Vanderyse en Ann Coppens neemt de Nepalese familie Sunar, met de jonge Bibas Sunar (21) als chef-kok, de zaak in handen. “We blijven de klassieke keuken brengen, maar hier en daar wel met mijn eigen toets”, zegt Bibas.
The post Nepalese familie neemt De Koetse over: “Klassieke keuken

Lees meer »

Koen Wauters heeft al 10 jaar innige band met Laura Tesoro: “Iemand als Laura wil je gewoon in je leven”

Exact 10 jaar geleden – in 2014 – draaide Koen Wauters (56) voor een toen piepjonge Laura Tesoro (27) in ‘The voice van Vlaanderen’. Winnen deed ze niet, maar Wauters nam haar wel onder zijn mediavleugels. Met succes. Want na menig tv-programma delen ze nu zelfs samen het podium in het jubileumseizoen van ‘Liefde voor muziek’. “Ik ben enorm trots

Lees meer »

Trio uit Zwevegem riskeert celstraf en boete voor wraakactie

Gemaskerd en gewapend met een lege fles drongen drie mannen een jaar geleden een woning in Zwevegem binnen. Ze wilden de ex-partner van de huidige vriendin van een van hen een lesje leren nadat de vrouw haar ex beschuldigd had van een poging tot verkrachting. Ze riskeren tot een jaar cel en 800 euro boete.
The post Trio uit Zwevegem

Lees meer »

LIVE. Busbouwer Van Hool vraagt faillissement aan: minstens 1.600 mensen verliezen hun job

Busbouwer Van Hool heeft officieel het faillissement aangevraagd. Het bedrijf uit Koningshooikt zou worden overgenomen. Daarbij verdwijnen 1.600 tot 1.800 van de 2.500 jobs, méér dan verwacht. Om 11 uur vindt opnieuw een bijzondere ondernemingsraad plaats bij Van Hool. Daarna geeft de busbouwer omstreeks 12.30 uur een nieuwe stand van zaken over de doorstart van het bedrijf. VDL-Schmitz Cargobull was

Lees meer »

Man (20) haast zich naar bus, steekt zonder kijken over en wordt overreden door vrachtwagen: “Hopelijk kan zijn been gered worden”

Een 20-jarige jongeman is dinsdagmiddag zwaargewond geraakt nadat hij in het West-Vlaamse Zarren (Kortemark) onder een vrachtwagen belandde. Dat gebeurde toen hij plots zijn bus zag naderen, een spurtje trok en zonder te kijken de straat op het zebrapad overstak. Een traag rijdende trucker kon hem niet meer ontwijken. “Die jongen liep een zware enkelbreuk en open beenbreuk op, hopelijk

Lees meer »