Garagebox naast basisschool vliegt in brand: “De oorzaak kennen we nog niet”

Dinsdagavond ontstond er brand in een garagebox op het Kerkplein in Oeselgem bij Dentergem.

Rond 23.30 uur sloegen buurtbewoners alarm toen er brand ontstond op het Kerkplein van Oeselgem, niet ver van de Vrije Basisschool Mikado. De hulpdiensten snelden ter plaatse en zagen bij aankomst vlammen uit een garagebox komen.

Te warme brommer?

De brandweertroepen uit zowel Tielt als Waregem wisten het vuur snel te doven. De schade in de garagebox is groot. De bergruimte ernaast raakte dankzij het snelle optreden van de spuitgasten niet beschadigd. Al moest die garage ook een tijdlang verlucht worden. “Het viel gelukkig mee”, klinkt het bij de officier van dienst. “De oorzaak kennen we nog niet. Misschien ligt het aan de brommer die nog warm werd binnengezet, maar dat is slechts een vermoeden.”

The post Garagebox naast basisschool vliegt in brand: “De oorzaak kennen we nog niet” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Directeur Pakawi Park in Olmen krijgt 4 jaar cel voor aanranding van 9 vrouwen

De correctionele rechtbank van Turnhout heeft een directeur van het Pakawi Park in Olmen veroordeeld tot 4 jaar cel voor aanranding van 9 vrouwen, waarvan 2 jaar met uitstel. De slachtoffers waren werkneemsters bij het dierenpark en een bioscoop, waar hij ook een leidinggevende functie had. Voor de aanklachten tegen 2 andere vrouwen werd de vijftiger uit Zwijndrecht vrijgesproken.

Lees meer »

Gedragsbioloog reageert op vondst van zestiger die al jaar overleden was: “Sociaal contact is even belangrijk als zuurstof”

Of Markus V., de man die mogelijk pas een jaar na zijn overlijden bij zijn thuis in Antwerpen is gevonden, zich werkelijk eenzaam voelde in zijn alleen zijn, is niet geweten. Alleszins is het een goed idee om bij het ouder worden, juist wel energie in onze familie- en vriendschapsbanden te steken, ook al hebben we daar steeds minder fut

Lees meer »

Sint-Maartensscholen Ieper starten met nieuwe sportschool: “Ons leerlingenaantal zal hierdoor stijgen”

De Sint-Maartensscholen Ieper (SMSI) kondigen aan dat vanaf het komende schooljaar de richting Sport zal worden aangeboden in de D/A-finaliteit (voormalige TSO, red.). De scholengroep springt zo mee op de trein van de steeds populairder wordende sportrichtingen in het secundair onderwijs. “In Ieper is het aantal leerlingen die sport volgt in tien jaar vervijfvoudigd”, zegt algemeen directeur Matthias Archie.
The

Lees meer »

Slijpwerken veroorzaken brand in appartement in Knokke-Heist

Dinsdagmorgen is in een appartement in de Duinbergenlaan in Knokke-Heist brand uitgebroken in een verluchtingskanaal. De brand ontstond door slijpwerken in een flat op de eerste verdieping waar er momenteel gewerkt wordt.
The post Slijpwerken veroorzaken brand in appartement in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG KVK-RWDM. Thuisploeg zoekt naar aansluitingstreffer

KV Kortrijk en RWDM staan tegenover elkaar in de play-downs. Charleroi lijkt uit het zicht met zes punten voorsprong op de Brusselse club en acht op KVK. Beide ploegen strijden voor de barragewedstrijden die nog een kans geven op het behoud. Kunnen de West-Vlamingen met een overwinning over RWDM springen? Volg het hier op de voet.

Lees meer »