“Er liggen twee mensen dood naast mijn auto”: dit telefoontje pleegde bestuurder vijf minuten na dodelijk ongeval

Vijf minuten nadat Bjorn B. (45) vijf wielertoeristen had aangereden in de Gentse haven, belde hij een vriend op. “Ik moest dringend komen. ‘Er liggen twee mensen dood naast mijn auto’, zei hij.”

 

Meer krantenkoppen in België

Papa in spe die verpleegkundige hersenschudding slaat op materniteit van Torhout moet agressieprobleem aanpakken

Toen hij te horen kreeg dat zijn zwangere vrouw door complicaties langer in het Torhoutse ziekenhuis zou moeten blijven, sloegen bij Kortemarkenaar M.D. (26) de stoppen door. Dat levert hem nu twaalf maanden voorwaardelijke celstraf op.
The post Papa in spe die verpleegkundige hersenschudding slaat op materniteit van Torhout moet agressieprobleem aanpakken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Coach Alex Verlinde droomt van de linkerkolom voor SK Elverdinge

Begin september gaven weinigen een stuiver voor de overlevingskansen van SK Elverdinge. Maar de troepen van Alex Verlinde kwamen nooit in de problemen en verrasten vriend en vijand door zich eenvoudig te handhaven in derde provinciale.
The post Coach Alex Verlinde droomt van de linkerkolom voor SK Elverdinge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Simon Harris is nieuwe premier van Ierland

De 37-jarige Simon Harris, van de centrumrechtse partij Fine Gael, wordt de nieuwe premier van Ierland. Zijn aanstelling is dinsdag in het parlement in Dublin goedgekeurd. Harris wordt de opvolger van Leo Varadkar, die in maart verrassend aankondigde een stap opzij te zetten.

Lees meer »

Jane Goodall Instituut vraagt Vlaams Parlement om verbod op houden van dolfijnen

Het Jane Goodall Institute, het instituut achter de bekende Britse antropologe, vraagt vrijdag het Vlaams Parlement in een open brief een verbod op het houden, kweken en importeren van dolfijnen. De organisatie vraagt ook een uitfaseringsplan van het Brugse dolfinarium en een alternatieve bestemming voor de zeven dolfijnen die er momenteel nog leven. Dat meldt Gaia, dat de brief mee

Lees meer »

Russische aanvallen verlammen Oekraïne, Zelensky smeekt om nieuwe wapens: “Zijn regering moet misschien Kiev verlaten”

Rusland krijgt vrij spel in het Oekraïense luchtruim: met drones, raketten en glijbommen bestookt het massaal Oekraïense steden. President Zelensky smeekt westerse leiders om dringend extra Patriot-luchtafweer te leveren. Ook de NAVO maakt zich zorgen. Hoe groot is het tekort aan wapens bij de Oekraïners? “Ik word stilaan zeer pessimistisch over het verloop van de oorlog”, zegt luitenant-kolonel Tom Simoens,

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hoe gaat het nu met Marco Borsato? “Het idee dat hij ooit weer op een podium zal staan, lijkt hij stilaan los te laten”

Het is een beeld waar de fans van schrikken: zanger Marco Borsato (57) – quasi onherkenbaar – gespot aan een tuincentrum. De zanger kent pas in 2025 zijn vonnis in de zaak rond grensoverschrijdend gedrag, maar lijkt op deze nieuwe foto’s nu al met vervroegd pensioen. Zelf houdt hij al vier jaar de lippen stijf op elkaar, maar aan de

Lees meer »

Londense Nubi (29) rijdt alleen naar Nigeria om anderen te inspireren, en krijgt grote verrassing bij aankomst: “Dit is te veel!”

De 29-jarige Pelumi Nubi stapte eind januari met een groot doel in haar kleine Peugeot genaamd ‘Lumi’. Ze zou alleen van Londen naar haar thuisland Nigeria rijden, om andere vrouwen aan te moedigen om net zoals haar alleen op avontuur te gaan. De influencer kwam na ongeveer drie maanden en 7.000 km aan bij de grens van het land, en

Lees meer »