“Er liggen twee mensen dood naast mijn auto”: dit telefoontje pleegde bestuurder vijf minuten nadat hij dodelijk ongeval veroorzaakte

Vijf minuten nadat Bjorn B. (45) vijf wielertoeristen had aangereden in de Gentse haven, belde hij een vriend op. “Ik moest dringend komen. ‘Er liggen twee mensen dood naast mijn auto’, zei hij.”

 

Meer krantenkoppen in België

Gent test bril voor kleurenblinde museumbezoekers uit 

Gent zal in 2 musea experimenteren met een speciale bril voor kleurenblinde bezoekers. Als het project een succes blijkt, belooft de stad de brillen aan te kopen. Onder meer in KMSKA in Antwerpen, het Van Gogh Museum in Amsterdam en het Centre Pompidou in Parijs worden de brillen nu al gebruikt.

Lees meer »

‘Pogiboys’ zien hun idool Luik-Bastenaken-Luik winnen: feest bij fanclub van Tadej Pogacar

Tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar reed zondag solo naar een nieuwe overwinning in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik die hij drie jaar geleden ook al won. De Sloveen won vorig jaar de Ronde van Vlaanderen, begin dit seizoen de Strade Bianchi en kon zondag weer rekenen op zijn fanclub de Pogiboys.
The post ‘Pogiboys’ zien hun idool Luik-Bastenaken-Luik winnen: feest bij fanclub van

Lees meer »

Meer dan 50 bieren proeven op vijfde editie Maldegems Bierfestival: “Tijdens smaaksafari op zoek gaan naar bedreigde biersoorten”

Op zaterdag 1 juni is het terrein naast zaal K-BA van 15 tot 23 uur het decor voor de vijfde editie van het Maldegems Bierfestival. Dit jaar staat het festival in het teken van ‘Smaken’. “We gingen op zoek naar brouwers met een uniek assortiment aan bieren waarin zuur, zoet, bitter, zout (zilt) of umami prominent naar voren komen”, zegt

Lees meer »

Laurenz Simoens hunkert naar titel bij Jong Male (2A)

Zaterdagavond slaakten allen die Jong Male liefhebben een zucht van verluchting. Dosko Sint-Kruis had als eerste ploeg dit seizoen KWS Houthulst puntenloos in eigen vesting achtergelaten. De dag nadien zouden de jongens van de Brieversweg KSV Diksmuide B ontvangen en bij winst vier eenheden bonus tellen op twee duels van het einde.
The post Laurenz Simoens hunkert naar titel bij

Lees meer »

Bijna dag op dag drie jaar na aankoop sterft Christof (53) op plek waar hij het liefste was: “Ongeval is nog één groot vraagteken”

“Hij was nergens liever dan hier, we maakten dan lange wandelingen op het strand met onze hond.” Elk weekend trok juwelier en opticien Christof Vande Walle uit Tielt naar zee met zijn vrouw Evelyne. Maar zondagmorgen sloeg het noodlot toe. Op het vakantiepark waar ze een eigen huisje hebben, sukkelde hij met z’n fiets in het water en verdronk. Hoe

Lees meer »

LIVEBLOG ROMANDIË. Eerste renners rollen van het podium, kan Thibau Nys verrassen in ultrakorte tijdrit?

Het klassieke voorjaar zit erop na Luik-Bastenaken-Luik, dus gaat de blik op de eerste grote ronde van het seizoen: de Giro d’Italia. De traditionele voorbereidingskoers van de Giro is de Ronde van Romandië. Die opent traditioneel met een proloog, een ultrakorte tijdrit van 2,3 kilometer. Het parcours telt bijzonder veel bochten en moet explosieve renners goed liggen. Kan Thibau Nys

Lees meer »

Kan DNA van medewerkers tot doorbraak leiden in zaak rond rusthuismoorden?

Het gerecht in Kortrijk zet alles op alles om drie moorden en zes moordpogingen in het woonzorgcentrum De Rozenberg in Oostrozebeke alsnog op te helderen. Alle medewerkers –mannen en vrouwen – wordt gevraagd om vrijwillig hun DNA af te staan in een ultieme poging om de dader te ontmaskeren. Nabestaanden reageren lauw: “Gaan ze na al die tijd nog iets

Lees meer »

Bjarne Angillis (17) met schoolploeg Sint-Rembert op WK in Servië: “We gaan voor knap resultaat”

Van 19 tot 29 april vertoeft Knack-jeugdspeler Bjarne Angillis uit Roeselare met de schoolploeg van Sint-Rembert Torhout in Servië waar het WK van de scholencompetitie afgewerkt wordt. De talentvolle volleyballer mag volgend seizoen bij Knack Volley A zelfs geregeld proeven van topvolleybal. Die sport staat bij de familie Angillis overigens op nummer één wat vrijetijdsbesteding betreft.
The post Bjarne Angillis

Lees meer »

Leven met een deadline: “Ik wens jullie allemaal een reddende engel toe”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post Leven

Lees meer »