165.000 uitkeringen betaald voor diverse vormen van loopbaanonderbreking en tijdskrediet

In het Vlaams Gewest zijn vorig jaar gemiddeld per maand iets meer dan 165.000 onderbrekingsuitkeringen betaald voor de verschillende vormen van loopbaanonderbreking (publieke sector), voor tijdskrediet (privésector) en voor thematische verloven (privé- en publieke sector). Dat meldt Statistiek Vlaanderen woensdag. 

Meer krantenkoppen in België

Bibliotheek Kortrijk gaat laatste halfuur van de leesmarathon in

Op dinsdag 23 april, Vlaanderenleestdag én Wereldboekendag, houdt de openbare bibliotheek Kortrijk voor het eerst een leesmarathon. Twaalf uur lang, van ’s ochtends 7.30 uur tot ’s avonds 19.30 uur nestelden stadsmedewerkers zich om de beurt in de etalage van de centrale bibliotheek voor een half uurtje leespauze.
The post Bibliotheek Kortrijk gaat laatste halfuur van de leesmarathon in appeared

Lees meer »

“Rechtstreekse link tussen huiszoeking met fatale afloop en budgettaire malaise bij politie”

Volgens Joery Dehaes (ACV Politie) is er een rechtstreeks verband tussen de budgettaire situatie bij de politie en de fout gelopen huiszoeking waarbij vorige maand een agent van de speciale eenheden om het leven kwam in Lodelinsart. Dat zei hij in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. De vakbonden waren er bijzonder scherp voor voogdijminister Annelies Verlinden (CD&V), maar ook voor de

Lees meer »

“Wie is die man eigenlijk?”: wandelclub Boezinge haalt mysterieuze ‘morenkop’ uit de vergetelheid met nieuwe tocht

Op het wapenschild van Boezinge prijkt een hoofd met donkere huidskleur, hoofdband en zilveren oorbellen. Noem hem niet Zwarte Piet, maar wel de Morenkop van het dorp. De lokale wandelclub haalt deze mysterieuze wapenfiguur nu uit de vergetelheid met een nieuwe wandeling.
The post “Wie is die man eigenlijk?”: wandelclub Boezinge haalt mysterieuze ‘morenkop’ uit de vergetelheid met nieuwe tocht

Lees meer »

Heemkundige Kring organiseert wandeling

De Heemkundige Kring Dadingisila organiseert op zondag 21 april in samenwerking met de plaatselijke cultuurraad en erfgoedcel TERF een verrassende wandeling door Dadizele.
The post Heemkundige Kring organiseert wandeling appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jubileumontbijt levert 2.400 euro op voor het goede doel

Naar aanleiding van hun tienjarig bestaan organiseerden Mathias Scheldeman en Jasmine Claeys van Bakkerij Mathias en Jasmine op zondag 14 juni een ontbijtbuffet voor ongeveer 325 klanten.
The post Jubileumontbijt levert 2.400 euro op voor het goede doel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ziekenhuis rekende Simon (40) supplement aan voor dringende scan, terwijl dat eigenlijk niet mag. “Twee keer verkeerde informatie gekregen”

“Het is schandalig dat een algemeen ziekenhuis kosten aanrekent die het eigenlijk niet mag aanrekenen.” Simon* (40) maakte vorige week een afspraak voor een dringende NMR-scan voor zijn broer. Het ziekenhuis rekende daarvoor 56 euro extra aan, terwijl dat eigenlijk niet mag. Dat blijkt geen alleenstaand geval, want ziekenfondsen krijgen tientallen van dit soort klachten binnen. “We gaan niks betalen.”

Lees meer »

Een belangrijke goal, maar nadien ook een rotmoment waar hij nog veel aan zal denken: een blik op de match van De Bruyne

Kevin De Bruyne stond er opnieuw tegen Real Madrid. Onze landgenoot scoorde een kwartier voor affluiten de 1-1 in het Etihad Stadium, waardoor het nog tot verlengingen en penalty’s kwam. Toch zal hij waarschijnlijk ook nog vaak denken aan die ene grote kans die hij in minuut 82 over trapte (vanaf 2’34” in onderstaande video). Hieronder een blik op de

Lees meer »

Club Brugge-fans viseren reisbureau omwille van peperdure reis naar Firenze, zaakvoerder verbaasd: “Hier ga ik niet rijk van worden”

Sima Tours uit Lichtervelde is in het oog van een blauw-zwarte storm beland. Het reisbureau koppelt 189 tickets voor Fiorentina-Club Brugge aan een peperdure vliegreis, en dat vinden veel Club-fans not done. Omdat er amper 1.700 kaartjes voor uitfans zijn, werd er zelfs opgeroepen tot een boycot. Zaakvoerder Lieven Vandevelde reageert verbaasd. “Weten die mensen wel wat een vlucht charteren

Lees meer »

Basisschool Het Anker verdwijnt dan toch niet voor betaalbare woningen: “Willen verder investeren in gemeentelijk onderwijs”

De plannen om basisschool Het Anker in Knokke-Heist te slopen om er betaalbare woningen te bouwen, zijn definitief van de baan. Sterker nog: het huidige gemeentebestuur wil er een volledig nieuwe school voor het gemeentelijk onderwijs realiseren. En dat is best opvallend, want één jaar geleden dreigde dat onderwijsnet nog volledig te verdwijnen in de kustgemeente én zorgde het voor

Lees meer »