Goedkoper treinabonnement en nieuwe regels voor loopbaanonderbreking: dit verandert in juni voor uw geldzaken

14:01 Voor 100.000 werknemers wordt de trein goedkoper, een brandverzekering bij een woonlening opzeggen kan dra eenvoudiger en voor nieuwe personeelsleden bij de Vlaamse overheid wordt contractuele tewerks… 

Meer krantenkoppen in België

Loslopende herdershonden verscheuren jack russel Obi: “Ik hoorde mijn vriendin krijsen en Obi piepen”

Drie loslopende Turkse herdershonden van een schapenboer hebben in Vremde een jack russel doodgebeten en verscheurd. Het hondje lag thuis gewoon op het terras. “Mijn vriendin is in shock. Ze zal hulp nodig hebben om dit te verwerken”, zegt baasje Koen Mortelmans. Het is het tweede bijtincident met deze honden in een half jaar. Burgemeester Johan De Ryck (N-VA) van

Lees meer »

“Animatoren kregen dubbele bonus als ze met -16-jarigen naar bed gingen”: consternatie op sociale media na uitspraak van auteur Dimitri Verhulst in ‘De Afspraak’

Hij zat in ‘De Afspraak’ om zijn nieuwe boek voor te stellen, maar de passage van auteur Dimitri Verhulst maandagavond blijft om een heel andere reden nazinderen bij de kijkers van het duidingsprogramma. Hij vertelde er namelijk over zijn zomer als animator in een hotel, waar er bonussen werden uitgereikt aan zij die met vrouwelijke gasten naar bed gingen, “dubbele

Lees meer »

Koor Alfabet viert 40-jarig jubileum met speciaal concert: “We zijn naast een koor ook een echte vriendenbende”

Het Kortrijks koor Alfabet, opgericht in 1984, viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan onder leiding van de nieuwe dirigent Jürgen Vandenberghe, die sinds september 2023 aan het roer staat. Met een indrukwekkende geschiedenis van 777 optredens is en blijft Alfabet een muzikale kracht in Kortrijk.
The post Koor Alfabet viert 40-jarig jubileum met speciaal concert: “We zijn naast een

Lees meer »

Vijf nieuwe kandidaten voor lijst CD&V – RKD

De fusiepartij CD&V (Wingene) en RKD (Ruiselede) maakt vijf nieuwe kandidaten bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Ze zijn afkomstig uit Wingene, Zwevezele en Ruiselede. Burgemeesters Lieven Huys en Greet De Roo hebben er alle vertrouwen in dat deze diverse groep mee het verschil kan maken. “We willen ons steentje bijdragen aan de uitbouw van de nieuwe gemeente”, klinkt het

Lees meer »

Wijkcomité viert 30 jaar Mariapark: “We zien dat onze activiteiten mensen blijven aantrekken”

Aansluitend aan de inhuldiging van het Hannecartbos viert het gemeentebestuur en het wijkcomité Mariapark de dertigste verjaardag van de wijk. Dat feest gaat gepaard met een drankje en twee muzikale optredens op de terreinen van Top Vakantie in de Piet Verhaertstraat.
The post Wijkcomité viert 30 jaar Mariapark: “We zien dat onze activiteiten mensen blijven aantrekken” appeared first on

Lees meer »

Man beklimt beroemde fontein in Rome, maar wordt achternagezeten door agenten: “Kat- en muisspel op fontein duurde zeker 5 minuten”

Een 27-jarige Oekraïner probeerde dinsdag op een van de stenen paarden van de Trevifontein in Rome te rijden. De man beklom het meer dan 260 jaar oude bouwwerk, maar Italiaanse politiemannen kregen hem al snel in de gaten en probeerden hem bij de kraag te vatten. “Maar hij kon telkens uit hun greep ontsnappen”, aldus de Kosovaarse toerist die alles

Lees meer »

Tool zorgde voor uitverkochte eerste Graspop-dag: opdringerige fans jaagt frontman weg met paintballgeweer

14 november 2023. Tool wordt in primeur aangekondigd als headliner van Graspop Metal Meeting. Een unicum, want de Amerikanen stonden nooit eerder in Dessel. Dat het Belgische publiek hen daar duidelijk wil zien, blijkt wanneer twee weken later de ticketverkoop start. De eerste festivaldag is onmiddellijk uitverkocht, met dank aan Tool. Waarom is de metalband uit Los Angeles zo populair,

Lees meer »

Italiaanse politie arresteert bende ervaren overvallers met plan voor miljoenenroof op Belgische bank

De Italiaanse politie heeft bij een bende ervaren bankovervallers uit Napels een plan ontdekt voor een “miljoenenroof” op een Belgische bank. Net als in de film ‘Ocean’s Eleven’, gaat de bende bijzonder goed voorbereid te werk. Ze observeren hun doelwitten lange tijd voordat ze toeslaan. Speciale en peperdure gezichtsmaskers voor de overval lagen al klaar.

Lees meer »