Wie heeft nog overzicht van toestand onderwijs in Limburg? “Niemand”

Het onderwijs in Limburg kampt nog altijd met stevige problemen, maar niemand houdt het overzicht bij. Dus hebben de voorzitters van de lokale overlegplatformen die in de gemeenten de vinger aan de pols houden dat maar zelf gedaan.

 

Meer krantenkoppen in België

Kind (4) gewond naar ziekenhuis nadat stuk gevel naar beneden valt op terras

Een vierjarig kind is maandagavond met snijwonden afgevoerd naar het ziekenhuis nadat de faience van een gevel naar beneden kwam. De kleuter zat net met haar opa op het terras van café ’t Peerd iets te drinken toen het incident gebeurde. De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse, waarna besloten werd het café voor onbepaalde tijd te sluiten wegens structurele problemen.

Lees meer »

Make-up om de billen harder te laten schijnen en andere seksgeheimen: zo stomend gaat het er (niet) aan toe op filmset

Seksscènes in films en tv-series doen de kijkers dromen van vurige passie en allesoverheersende liefde. Maar niet alles is wat het lijkt, weet ‘TV Familie’. Achter de schermen gaat het er, al dan niet onder het waakzaam oog van een intimiteitscoördinator, namelijk vaak een pak minder stomend aan toe. Van hulpstukken tot kneepjes van het vak: zo verloopt het écht

Lees meer »

“Was me dat schrikken bij z’n flashinterview”: Michel Wuyts zag zéér scherpe Dylan Teuns, die op interesse kan rekenen van Jayco AlUla

In de Ronde zat een podiumplek – z’n kinderdroom – er net niet in voor Dylan Teuns. In de Brabantse Pijl werd hij tweede. Dan maar scoren in de Amstel? Michel Wuyts ziet alleszins een scherpe Teuns, die straks einde contract is bij Israël-Premier Tech en ook rijdt voor z’n toekomst. “Het is nu dat de cijfers opgekrikt kunnen worden.”

Lees meer »

Uitzonderlijk jobstudenten aan de slag in werkplaats gevangenissen van Merksplas en Wortel door staking cipiers 

In de gevangenissen van Merksplas en Wortel werken er deze paasvakantie uitzonderlijk jobstudenten. In de gevangenis is een bedrijf gevestigd dat houten palletten en kisten maakt, maar door de staking van de cipiers kunnen de gedetineerden dat werk niet meer zelf doen. Om de productie draaiende te houden, schakelt het bedrijf dus jobstudenten en tijdelijke arbeiders in.

Lees meer »

Vader Tom Waes (84) maakt zich zorgen om werkritme van zijn zoon: “Dat hij straks meewandelt tijdens pelgrimstocht, is mirakel”

“Het werkschema van Tom Waes (55) zit propvol, maar toch wandelt hij straks een paar dagen naar Compostella, samen met z’n broer en vader Wim. “Een klein mirakel”, noemt de 84-jarige pater familias het. In een open gesprek met HLN uit hij z’n zorgen om het drukke leven van z’n zoon, en vertelt hij over hun band en de geplande

Lees meer »

Leider van Britse partij Reform UK roept kandidaten op zich te gedragen na avondje stappen: “Gebruik in godsnaam geen sociale media”

Na een aantal incidenten heeft de leider van de Britse rechts-populistische partij Reform UK, Richard Tice, zijn kandidaten opgeroepen tot terughoudendheid na een avondje stappen. Kandidaten voor de komende lokale verkiezingen zouden geen berichten op sociale media moeten plaatsen als ze alcohol hebben gedronken om “ongepaste” opmerkingen te voorkomen, zei Tice maandag in Londen.

Lees meer »