Populaire kledingketen Monki stopt met aanbod voor grote maten: “Was die body positivity dan toch maar platte commercie?”

De Zweedse kledingketen Monki rolde ooit met een reclamecampagne de rode loper uit voor vrouwen met een maatje meer, maar haalt nu de grote maten weer uit de rekken. Officieel omdat er weinig interesse is, al geloven modekenners dat niet. Is plussize misschien ‘uit de mode’? “Dit zal weer tot extra eetstoornissen leiden”, waarschuwt Finne Smets, styliste met een maatje meer. 

Meer krantenkoppen in België

Genieten van paarse bloemenpracht en … paars ijs in Kemmel

Boshyacinten kleuren nu al de Kemmelberg maar wie zijn wandeling nog wat extra’s wil geven, noteert best zondag 28 april in zijn agenda voor het boshyacintenfestival. Naast de klassieke wandeling langs de paarse bloemenpracht zijn er die namiddag ook tal van activiteiten. Zo krijgen de 500 eerste bezoekers een gratis bolletje boshyacintenijs. “We voorzien twee ijskarren langs het parcours”, zegt

Lees meer »

Modelbouwclub IPMS Moorsele nodigt uit voor zeventigste modelbouwbeurs

Modelbouwclub IPMS Moorsele nodigt op zondag 21 april alle liefhebbers uit naar de 27ste modelbouwbeurs. Dit initiatief met meer dan 2.000 bezoekers toont alle facetten van de modelbouw en biedt kans om nieuwe en zeldzame pakketten te kopen.
The post Modelbouwclub IPMS Moorsele nodigt uit voor zeventigste modelbouwbeurs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trio uit Zwevegem riskeert celstraf en boete voor wraakactie

Gemaskerd en gewapend met een lege fles drongen drie mannen een jaar geleden een woning in Zwevegem binnen. Ze wilden de ex-partner van de huidige vriendin van een van hen een lesje leren nadat de vrouw haar ex beschuldigd had van een poging tot verkrachting. Ze riskeren tot een jaar cel en 800 euro boete.
The post Trio uit Zwevegem

Lees meer »

Mieke Schuddinck (71), oprichtster van de Gentse Poezenboot, overleden: “Mama was een icoon voor het dierenwelzijn in Vlaanderen”

Mieke Schuddinck (71), de bezielster van de Poezenboot in Gent, is niet meer. Maandagochtend overleed ze, kort na haar verjaardag die ze vierde met haar kinderen en kleinkinderen. “Het verlies is groot, maar de trots die ik voel is nog groter”, zegt haar dochter Ellie. Zij vertelt het verhaal van hoe haar mama de Poezenboot omtoverde van drijvend bordeel naar

Lees meer »

Koen Wauters heeft al 10 jaar innige band met Laura Tesoro: “Iemand als Laura wil je gewoon in je leven”

Exact 10 jaar geleden – in 2014 – draaide Koen Wauters (56) voor een toen piepjonge Laura Tesoro (27) in ‘The voice van Vlaanderen’. Winnen deed ze niet, maar Wauters nam haar wel onder zijn mediavleugels. Met succes. Want na menig tv-programma delen ze nu zelfs samen het podium in het jubileumseizoen van ‘Liefde voor muziek’. “Ik ben enorm trots

Lees meer »

Heibel over verkeerslichten in Kobbegem tussen Asse en Wegen en Verkeer

De werking van de verkeerslichten op de N9 in Kobbegem zorgt al maanden voor onenigheid tussen het gemeentebestuur van Asse en het Agentschap Wegen en Verkeer. De lichten staan maar een korte tijd op groen, waardoor tijdens de spits lange files ontstaan. Asse heeft naar eigen zeggen al bij herhaling aangedrongen op een aanpassing. Volgens Wegen en Verkeer is dat

Lees meer »

Apple verdubbelt productie van iPhones in India

Apple heeft de productie van iPhones in India verdubbeld. Een op de zeven telefoons van het Amerikaanse techbedrijf wordt nu in India vervaardigd. Apple voert zijn productie in India snel op om minder afhankelijk te worden van China, wegens de toenemende geopolitieke spanningen.

Lees meer »

Instagram ontwikkelt tool om jongeren te beschermen tegen naaktbeelden en sextortion

Instagram heeft een tool ontwikkeld waarbij naaktbeelden in privéberichten onherkenbaar worden gemaakt. De app wil daarmee minderjarigen beter beschermen tegen sextortion, waarbij slachtoffers gechanteerd worden met naaktbeelden. Minderjarigen die een foto van zichzelf willen versturen, krijgen eerst een melding of ze zeker zijn. Ontvangers krijgen dan weer eerst een geblurde foto en kunnen kiezen of de originele foto getoond wordt.

Lees meer »

Jeugdharmonie Jong Eendracht Aalbeke en Roeselaarse Jeugdharmonie brengen samen één concert

Op zaterdag 13 april vanaf 18 uur brengen de muzikale jongeren van Aalbeke en Roeselare in het ontmoetingscentrum in Aalbeke een toegankelijk dubbelconcert. “Het plan is om later opnieuw een samenwerking op te zetten en om het samengesmolten orkest ook in Roeselare aan het publiek te presenteren”, zegt Filip Santy, voorzitter van de Koninklijke Harmonie Eendracht Kortrijk-Aalbeke.
The post Jeugdharmonie

Lees meer »

LIVEBLOG PSG-BARCELONA (21u, LIVE op VTM2/VTM GO). “Ach ja, je kent hem”: Xavi reageert koeltjes op steekje van Luis Enrique

Vanavond staat de heenwedstrijd tussen PSG en FC Barcelona op het programma. Beide ploegen strijden voor een plaats in de halve finale van de Champions League. De laatste keer dat de twee ploegen tegenover elkaar stonden, trok PSG aan het langste eind. Wie zet zichzelf in polepositie voor een mogelijke halve finale? Kijk vanavond live op VTM2 of VTM GO,

Lees meer »