“CIA bespioneert Russen al tien jaar vanuit geheime ondergrondse bunkers”

De CIA, de Amerikaanse geheime dienst, opereert al tien jaar vanuit “geheime ondergrondse bunkers” aan de Oekraïens-Russische grens. Dat onthult ‘The New York Times’. Volgens de Amerikaanse krant leidde de CIA al die jaren een “nieuwe generatie Oekraïense spionnen” op. En die spionnen worden ook vandaag, te midden van de oorlog, ingezet om gevoelige informatie te onderscheppen. “De netwerken zijn nu belangrijker dan ooit”, klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

Cryptofraudeur Bankman-Fried in beroep tegen jarenlange celstraf

Sam Bankman-Fried, oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, gaat in beroep tegen zijn celstraf van 25 jaar. De 32-jarige werd eind maart door de rechtbank in New York veroordeeld voor het wegsluizen van acht miljard dollar (bijna 7,5 miljard euro) van klanten, een van de grootste financiële fraudes ooit.

Lees meer »

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht ‘De Tijd’ vandaag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).

Lees meer »

Gevangenispersoneel zet stakingsactie nog heel de week voort

Ook deze week wordt nog gestaakt in de Belgische gevangenissen, maar nu per provincie. Vandaag is het de beurt aan Leuven Centraal, dinsdag aan Gent, woensdag aan Hasselt en vrijdag aan Mechelen. In Wallonië zijn geen gecoördineerde acties, maar ook daar loopt de stakingsaanzegging door. Dat hebben de vakbonden maandag gemeld.

Lees meer »

“Nooit verwacht dat het zo’n vaart zou lopen”: cast van VTM-telenovelle ‘Milo’ brengt single uit en plant zomerse concerttournee

In de VTM-telenovelle ‘Milo’ speelt Mathias Mesmans (22) een popster, maar binnenkort staat zijn fictieve personage misschien echt hoog in de Ultratop naast hoofdrolspeelster Camille. Als Liam brengt hij vrijdag zijn debuutsingle ‘Mezelf verlies’ uit. En nog meer nieuws van het ‘Milo’-front: deze zomer volgt er ook concerttournee met de acteurs door Vlaanderen.

Lees meer »

Uitgeverij komt met AI-tool die samenvattingen maakt voor studenten: “Een student die AI niet gebruikt is wereldvreemd”

Opmerkelijke zet van Acco. Wie bij de educatieve uitgeverij een studentencursus koopt, krijgt ook toegang tot een AI-tool die de hele cursus op maat samenvat. Studenten krijgen de leerstof hapklaar aangeleverd, rekening houdend met de manier waarop zij het makkelijkst blokken. Hoe werkt dit? Spaar je er echt tijd mee? En worden studenten hier niet dom van?

Lees meer »

INTERVIEW. Nu Netanyahu datum prikt voor offensief op Rafah: “Israël wil tunnels doorzoeken, maar ze gaan Hamas niet vinden”

Israëlisch premier Benjamin Netanyahu heeft een datum geprikt voor een grondoffensief op de stad Rafah. Het Witte Huis waarschuwt dat zo’n aanval desastreus wordt voor ruim een miljoen Palestijnen die daar verblijven én voor de veiligheid van Israël. Joods filosoof en Midden-Oostenkenner Ludo Abicht (87) peilt naar Netanyahu’s drijfveren: “Hij voelt druk vanuit de VS en tegelijk moet hij extremisten

Lees meer »

“Hij kan dan gaan bedelen aan stoplicht”: Movistar breekt met analist na ongepaste opmerking over Barça-wonderkind Yamal

Daar sta je dan, als tv-zender. Door een opmerking over wonderkind Lamine Yamal (16) weigerden FC Barcelona én PSG na hun spektakel in de Champions League interviews te geven aan ‘Movistar Plus’, de exclusieve rechtenhouder in Spanje. Terwijl Lewandowski en co. hun zegje deden tegenover de concurrerende media, moest de zender voor enkele miljoenen kijkers door het stof. De zender

Lees meer »

Drugdealer die steeds hervalt ontsnapt aan veel zwaardere straf

Een drugdealer uit Nieuwpoort die maar blijft hervallen in zijn slechte gewoontes is in de rechtbank van Veurne ontsnapt aan een veel zwaardere straf. J.V. riskeerde vier jaar effectief, omdat hij een winkel van drugs had: speed, ketamine, cannabis, XTC maar vooral cocaïne. Hij kreeg echter ‘slechts’ 20 maanden effectief en moet 3.000 euro drugsopbrengsten terugbetalen.
The post Drugdealer die

Lees meer »