Apple zet ontwikkeling elektrische wagen stop

21:49 De techgigant Apple stopt volgens het persagentschap Bloomberg de inspanningen om een elektrische wagen te bouwen. Bij het miljardenproject waren bijna 2.000 mensen betrokken. 

Meer krantenkoppen in België

Steeds meer Belgen krijgen voor de tweede keer huidkanker

Steeds meer Belgen krijgen voor de tweede keer huidkanker. Daarom richt het dermatologennetwerk Euromelanoma de aandacht op de ondersteuning van huidkankerpatiënten. “Als alle huidkankers in beschouwing worden genomen, staat huidkanker met stip op één”, zegt dermatoloog Thomas Maselis, Belgisch voorzitter van Euromelanoma, bij de voorstelling van de 25ste sensibiliseringscampagne in het Jules Bordetinstituut in Anderlecht. “Maar er is een groot

Lees meer »

“Passagiers betalen meer voor koffie op luchthaven dan sommige luchtvaartmaatschappijen voor hun CO2-uitstoot”

Alle passagiersvluchten die vorig jaar in Europa vertrokken, stootten samen evenveel CO2 uit als 80 miljoen benzinewagens in een jaar. Maar de luchtvaartmaatschappijen moesten via emissiehandelsystemen voor minder dan een kwart van die emissies betalen. Dat klaagt de ngo Transport & Environment, die strijdt voor milieuvriendelijker vervoer, aan in een nieuw rapport.

Lees meer »

Nederlandse realityreeks ‘Steenrijk, straatarm’ neemt loopje met de waarheid: “We mochten meedoen met huis van iemand anders”

Er is opnieuw ophef ontstaan rond het Nederlandse programma ‘Steenrijk, straatarm’. Op TikTok vertelt een Nederlandse influencer dat ze ooit gevraagd is om deel te nemen aan de show en dat terwijl ze niet in één van categorieën past. Volgens het Nederlandse juice channel @juicechannel__ is het echter niet de eerste keer dat zoiets voorvalt. “Alles aan dit programma is

Lees meer »

Deze zomer is het feest in het Brugse Minnewaterpark: “Voor nog meer beleving gaan we festivalsite uitbreiden”

Op zaterdag 29 juni vindt de 33ste editie van Feest in ’t Park plaats in Brugge. Meteen is dat ook het startschot van de zomer in het vernieuwde Minnewaterpark. Dit gratis mondiale festival, dat heel wat verschillende culturen samenbrengt, palmt voor het eerst ook een deel van het aanpalende Bargeplein in.
The post Deze zomer is het feest in het

Lees meer »

Binnenkort starten verbouwingswerken in De Jozefienen: “Een project met een subsidie van ruim één miljoen euro”

Er staan in de nabije toekomst aanzienlijke verbouwingswerken op het programma in het Sint-Jozefsinstituut (De Jozefienen) in Brugge. Naast de grondige verbouwing van de locatie Tabigha in de Noordzandstraat die al een tijdje aan de gang is, worden binnenkort ook de leegstaande kloosterlokalen van de Zusters in de Zilverstraat aangepakt.
The post Binnenkort starten verbouwingswerken in De Jozefienen: “Een project

Lees meer »

Cacaosector komt samen in Brussel in tijden van recordprijzen: “Al vier keer duurder dan jaar geleden”

Voor het eerst in de geschiedenis vindt de Wereldcacaoconferentie plaats in België. En dat op een moment dat de sector in crisis is. Niet alleen de cacaoboeren in West-Afrika, maar ook de industriereuzen krijgen klappen, zegt Bart Van Besien van Oxfam. Hij pleit voor "politieke oplossingen" zodat iedereen in de sector een eerlijke prijs krijgt en ook de mensenrechten van

Lees meer »

Maak kennis met Elke, de populairste treinbegeleidster van het land, door TikTok: “Soms krijg ik 500 berichten per dag”

Ze zit nog maar zes maanden op TikTok, maar heeft al 34.000 volgers. Elke uit Oudenaarde maakt filmpjes van haar job als treinbegeleidster en werd bij toeval zowat de beste aanwervingscampagne voor de NMBS. Of hoe een eenvoudig eerste filmpje vanop het perron van Landen plots gigantisch populair werd. “Er zijn al mensen aangeworven die door mijn filmpjes bij de

Lees meer »

“GFT-ophaling kan veel beter”: Alternatief24 wil Bredenaars stimuleren om vaker de gele zak te gebruiken

De collecte van GFT-afval in Bredene is tot nu geen eclatant succes. Dat is de conclusie van Alternatief24, dat de meest recente cijfers kon inkijken. “Bredene haalt vandaag goed 3 kg/inwoner op. Veel minder dan bijvoorbeeld Brugge, waar ze aan ruim 15 kg zitten. Het gemeentebestuur moet dringend werk maken van een plan, dat de inwoners stimuleert om vaker de

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Dode bij bombardement op militaire basis in Irak – Twee doden bij Israëlische operatie op Westelijke Jordaanoever

Een man is vrijdag het Iraanse consulaat in Parijs binnengedrongen en heeft volgens media gedreigd zichzelf op te blazen om “wraak te zoeken voor de dood van zijn broer”. De politie heeft het gebied direct afgezet en speciale eenheden hebben de man overmeesterd. Hij bleek geen explosieven bij zich te hebben. De Europese Unie legt ondertussen voor het eerst sancties

Lees meer »

Treinconducteur vindt achtergebleven poes in draagmandje op trein in Dendermonde, dierenasiel doopt het Faithless

Het dierenasiel ‘De Dendermondse Zwervertjes’ is op zoek naar de eigenaar van een poes die dinsdag achterbleef op de trein Zottegem-Dendermonde. De stationschef vond het dier in een draagmandje en verwittigde de politie. Die kon de chip niet lezen en weet dus ook niet wie de eigenaar is. Voorlopig verblijft het beestje bij het dierenasiel De Dendermondse Zwervertjes. "Het is

Lees meer »

Emma Vindevogel versterkt Kortrijk Spurs

House of Talents Spurs Dames heeft haar tweede versterking beet voor het seizoen 2024-2025. Na Asha Ndabukiye komt nu ook Emma Vindevogel het team van coach Bruce Minne versterken.
The post Emma Vindevogel versterkt Kortrijk Spurs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Saint Colette en Ladies’ Circle 36 Brugge bundelen krachten: “Willen 10.000 euro ophalen voor KickCancer met T-shirt”

Het Belgische modemerk Saint Colette en Ladies’ Circle 36 Brugge hebben een statement T-shirt gelanceerd om kinderen met kanker te helpen. “We willen 10.000 euro ophalen voor KickCancer. Deze Belgische stichting zet zich in om alle kinderen met kanker te genezen.”
The post Saint Colette en Ladies’ Circle 36 Brugge bundelen krachten: “Willen 10.000 euro ophalen voor KickCancer met T-shirt”

Lees meer »