Nog snel een voorraad chocolade aanleggen, een goed idee?

Nooit eerder was de prijs van cacao zo hoog als nu. Daardoor blijft ook chocolade duurder worden. Is het dan een slimme zet om nog snel een voorraadje snoepgoed in te slaan?

 

Meer krantenkoppen in België

Asusena (23) opent met Cascade nieuwe damesboetiek in centrum Oostende: “Passie voor mode combineren met zin voor ondernemen”

In de Koningsstraat vind je sinds kort de nieuwe hippe damesboetiek Cascade. Zaakvoerster Asusena Vandenameel (23) combineert haar liefde voor kledij en accessoires met haar ambitie om mensen op een toegankelijke manier zichzelf te laten uitdrukken door middel van mode. In Cascade komen klanten niet louter shoppen, ze krijgen een totaalbeleving. “In Cascade vind je klassieke, maar ook heel hippe

Lees meer »

“Kan je geloven dat ze dat opgeschreven hebben?”: wat is het ophefmakende ‘Project 2025’ waartegen Kamala Harris van leer trekt?

Democratisch presidentskandidate Kamala Harris trok tijdens haar eerste verkiezingsrally gisteravond al meteen ten strijde tegen ‘Project 2025′, een ophefmakend draaiboek voor een mogelijke tweede ambtstermijn van Donald Trump. “Kan je geloven dat ze dat opgeschreven hebben?”, vroeg ze zich luidop af. Maar wat staat er precies in dat plan?

Lees meer »

Vrachtschip zinkt voor de kust van Taiwan, negen opvarenden vermist

Een vrachtschip dat onder de Tanzaniaanse vlag voer, is ten zuiden van het eiland Taiwan gezonken. Negen bemanningsleden uit Myanmar zijn vermist. Dat heeft de brandweer van de eilandstaat donderdagochtend bekendgemaakt. Het schip zou in de problemen zijn geraakt door de hevige wind veroorzaakt door tyfoon Gaemi.

Lees meer »

Waarom Nafi Thiam nóg beter zou presteren als ze een kapje zou dragen

Marginal gains. Kleine winsten. In het wielrennen is de speurtocht naar technologische innovaties al dagelijkse kost, maar dat is lang niet in alle sporten zo. Neem nu de atletiek. Ja, nieuwe loopschoenen en superspikes bleken wel een heuse revolutie te ontketenen, maar toch valt er in veel disciplines nog winst te halen, zo blijkt uit een studie van professor aerodynamica

Lees meer »

Toeristen of zeeleeuwen: wie wint slag om La Jolla?

Virale beelden van afgelopen weekend tonen hoe zeeleeuwen in San Diego mensen van het strand van La Jolla lijken te verdrijven, maar daarmee hebben de dieren de populaire badplaats nog niet heroverd: “Het strand moet worden teruggegeven aan de mensen.”

Lees meer »

Café De Transvaal als eerbetoon omgedoopt tot ‘Bie Mariette’: “We zullen hier op de ‘buzzestove’ pannenkoeken bakken”

Langs de Lichterveldestraat in Koolskamp is café De Transvaal opnieuw geopend. Het interieur is helemaal veranderd en ademt de sfeer van een bruine kroeg uit. Buiten is men nog druk in de weer om de omgeving af te werken. “En straks komt hier een ‘buzzestove’ waarop we pannenkoeken kunnen bakken”, zegt eigenaar Chris Vandevyvere. En ondertussen vindt het volk opnieuw

Lees meer »